Helppous yllättää
Pinaattinen uunilohi ja sitruunainen lohi salaattiin

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt lohta lohi
(à noin 700 g)
2 rkl rkl suolaa suola
2 tl tl mustapippuria mustapippuri

Pinaattiviillot

20 g g babypinaattia babypinaatti
125 g g mozzarellaa mozzarella

Salaattiloheen

1 sitruunaa sitruuna
(kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
0,5 - 1 ruukkua ruukku tilliä tilli

Pinaattinen uunilohi ja sitruunainen lohi salaattiin

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(15)

Valmistus

Huom! Samoilla uuninlämmöillä kypsennät lohipaloista kahden päivän ateriat. Tällä ohjeella valmistuu pinaattisen uunilohen lisäksi sitruunaista lohta 4-6 annosta seuraavan päivän uunilohisalaattiin. Uunilohisalaatin resepti löytyy reseptipankista.

  1. Nosta kalafileet nahka alaspäin leivinpaperin päälle uunipannulle. Leikkaa fileisiin poikittaisia viiltoja.
  2. Hiero suolaa ja mustapippuria kauttaaltaan kalojen pinnalle. Anna maustua huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
  3. Painele toisen kalan viiltoihin pinaatinlehtiä ja mozzarellaviipaleita.
  4. Huuhdo sitruuna ja raasta sen kuori sekä purista mehu. Hienonna tilli. Levitä mehu, raaste ja tillisilppu toisen fileen pinnalle.
  5. Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  6. Tarjoa pinaattilohi heti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Anna sitruunaisen lohen jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin odottamaan huomista.

Vinkki: Käytä paistolämpömittaria. Työnnä se keskelle kalan paksuinta kohtaa. Valmiin lohen täydellinen sisälämpötila on 42-50 astetta. 42-asteinen kala punertaa sisältä reilusti. 50-asteinen on kypsää, mutta vielä mehevää. Yli 60-asteisesta kalasta tulee kuivaa.