
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | lohta
lohi (à noin 700 g) | ||
2 rkl rkl | suolaa suola | ||
2 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Pinaattiviillot
20 g g | babypinaattia babypinaatti | ||
125 g g | mozzarellaa mozzarella |
Salaattiloheen
1 | sitruunaa
sitruuna (kuori raastettuna ja mehu puristettuna) | ||
0,5 - 1 ruukkua ruukku | tilliä tilli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPinaattinen uunilohi ja sitruunainen lohi salaattiin
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Samoilla uuninlämmöillä kypsennät lohipaloista kahden päivän ateriat. Tällä ohjeella valmistuu pinaattisen uunilohen lisäksi sitruunaista lohta 4-6 annosta seuraavan päivän uunilohisalaattiin. Uunilohisalaatin resepti löytyy reseptipankista.
- Nosta kalafileet nahka alaspäin leivinpaperin päälle uunipannulle. Leikkaa fileisiin poikittaisia viiltoja.
- Hiero suolaa ja mustapippuria kauttaaltaan kalojen pinnalle. Anna maustua huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
- Painele toisen kalan viiltoihin pinaatinlehtiä ja mozzarellaviipaleita.
- Huuhdo sitruuna ja raasta sen kuori sekä purista mehu. Hienonna tilli. Levitä mehu, raaste ja tillisilppu toisen fileen pinnalle.
- Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Tarjoa pinaattilohi heti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Anna sitruunaisen lohen jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin odottamaan huomista.
Vinkki: Käytä paistolämpömittaria. Työnnä se keskelle kalan paksuinta kohtaa. Valmiin lohen täydellinen sisälämpötila on 42-50 astetta. 42-asteinen kala punertaa sisältä reilusti. 50-asteinen on kypsää, mutta vielä mehevää. Yli 60-asteisesta kalasta tulee kuivaa.