
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | lohta
lohi (à noin 700 g) | ||
2 rkl rkl | suolaa suola | ||
2 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Pinaattiviillot
20 g g | babypinaattia babypinaatti | ||
125 g g | mozzarellaa mozzarella |
Salaattiloheen
1 | sitruunaa
sitruuna (kuori raastettuna ja mehu puristettuna) | ||
0,5 -1 ruukkua ruukku | tilliä tilli |
Pinaattinen uunilohi ja sitruunainen lohi salaattiin
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00
h
(8)
Valmistus
Huom! Samoilla uuninlämmöillä kypsennät lohipaloista kahden päivän ateriat. Tällä ohjeella valmistuu pinaattisen uunilohen lisäksi sitruunaista lohta 4-6 annosta seuraavan päivän uunilohisalaattiin. Uunilohisalaatin resepti löytyy reseptipankista.
- Nosta kalafileet nahka alaspäin leivinpaperin päälle uunipannulle. Leikkaa fileisiin poikittaisia viiltoja.
- Hiero suolaa ja mustapippuria kauttaaltaan kalojen pinnalle. Anna maustua huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
- Painele toisen kalan viiltoihin pinaatinlehtiä ja mozzarellaviipaleita.
- Huuhdo sitruuna ja raasta sen kuori sekä purista mehu. Hienonna tilli. Levitä mehu, raaste ja tillisilppu toisen fileen pinnalle.
- Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Tarjoa pinaattilohi heti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Anna sitruunaisen lohen jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin odottamaan huomista.
Vinkki: Käytä paistolämpömittaria. Työnnä se keskelle kalan paksuinta kohtaa. Valmiin lohen täydellinen sisälämpötila on 42-50 astetta. 42-asteinen kala punertaa sisältä reilusti. 50-asteinen on kypsää, mutta vielä mehevää. Yli 60-asteisesta kalasta tulee kuivaa.