Helppous yllättää
Limettilohta ja ratatouille Nizzan tyyliin

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Limettilohi

800 g g lohta lohi
(lohifileetä)
40 g g merisuolaa merisuola
1 limeä lime
(viipaloituna)
1 ripausta ripaus chiliä chili
(kuivamauste)
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Ratatouille

5 tomaattia tomaatti
250 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
(tai luumutomaatteja)
2 paprikaa paprika
(punainen ja vihreä)
10 sipulia sipuli
(pikkusipuleita)
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,5 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
1 munakoisoa munakoiso
1 nippua nippu timjamia timjami
2 - 3 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
2 rkl rkl oliiveja oliivi
(kalamata)
5 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 tilkkaa tilkka vettä vesi
suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Limettilohta ja ratatouille Nizzan tyyliin

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(1)

Valmistus

Huom: varaa kalan marinoitumiseen mieluusti vähintään 4 tuntia.

Limettilohi

  1. Hiero mausteet lohen pintaan ja anna kalan marinoitua yön yli tai ainakin 4-5 tuntia.
  2. Paista kuumalla pannulla kirkastetussa voissa tai öljyssä pinnat hyvin kiinni ja tarjoile mieluiten mediumina ratatouillen kera.

Ratatouille

  1. Kalttaa tomaatit ja paprikat. Pilko kaikki vihannekset pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne oliiviöljyssä notkeiksi.
  2. Lisää joukkoon tilkka vettä ja yrtit. Hauduta kunnes vihannekset ovat kypsiä ja neste kokonaan haihtunut. Tarkista maku ja tarjoile.