Helppous yllättää
Loimulohi nuotiolla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kpl kpl lohta lohi
(Isokari lohifilee)
suolaa suola

Loimulohi nuotiolla

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(0)

Valmistus

  1. Hiero suolaa lohen pintaan ja lohen maustua sillä välin, kun etsit sopivaa loimutuslautaa. Laudaksi sopii tarkoitukseen valmistettu puutapein varustettu lauta tai mikä tahansa raakalauta, jossa ei ole maalia tai kyllästeitä.
  2. Upota lauta kylmään veteen puoleksi tunniksi, jottei se syty loimutuksen aikana niin helposti palamaan.
  3. Naulaa lohi pyrstöstään lautaan, aseta lauta sopivalle etäisyydelle nuotiosta ja aloita loimutus. Siirtele lautaa tarpeen mukaan, jos liekit nuolevat liikaa kalan pintaa tai jos kala ei ole tarpeeksi kuumassa. Loimuta lohta noin 20 minuuttia tai kunnes lohi on sopivan kypsää.