
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kpl kpl | lohta
lohi (Isokari lohifilee) | ||
suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLoimulohi nuotiolla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Hiero suolaa lohen pintaan ja lohen maustua sillä välin, kun etsit sopivaa loimutuslautaa. Laudaksi sopii tarkoitukseen valmistettu puutapein varustettu lauta tai mikä tahansa raakalauta, jossa ei ole maalia tai kyllästeitä.
- Upota lauta kylmään veteen puoleksi tunniksi, jottei se syty loimutuksen aikana niin helposti palamaan.
- Naulaa lohi pyrstöstään lautaan, aseta lauta sopivalle etäisyydelle nuotiosta ja aloita loimutus. Siirtele lautaa tarpeen mukaan, jos liekit nuolevat liikaa kalan pintaa tai jos kala ei ole tarpeeksi kuumassa. Loimuta lohta noin 20 minuuttia tai kunnes lohi on sopivan kypsää.