Helppous yllättää
Turskagratiini

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan selkäfileetä)
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus sitruunapippuria sitruunapippuri
4 rkl rkl vettä vesi

Vuoan voiteluun

voita voi

Perunamuusi

800 g g perunaa peruna
0,5 dl dl ruokakermaa ruokakerma
3 rkl rkl voita voi
2 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
kanelia kaneli
(oman maun mukaan)

Kastike

2 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl kalalientä kalaliemi
3,5 dl dl ruokakermaa ruokakerma
1 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
suolaa suola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri

Pinnalle

1 dl dl juustoraastetta juustoraaste

Koristeluun

tilliä tilli
sitruunaa sitruuna
(lohkoina)

Turskagratiini

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(0)

Valmistus

Muusi:

  1. Kuori ja halkaise perunat. Keitä perunat pehmeiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää soseen joukkoon voi, kerma ja keltuaiset. Vatkaa sosetta vielä hetki, kunnes se on paksua ja sileää. Mausta makusi mukaan ja sekoita vielä kertaalleen.

 

Kalan kypsennys:

  1. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele sopivan kokoinen uunivuoka voilla.
  2. Valitse sellainen uunivuoka, johon kaikki fileet mahtuvat vierekkäin. Aseta kalafileet vuokaan ja pirskottele pinnalle sitruunanmehua. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunapippurilla.
  3. Kaada lopuksi vuokaan myös vesi. Paista uunin keskitasossa noin 10 - 15 minuuttia.
  4. Kun otat kalat pois uunista, ota kalojen keitinliemi talteen vuoasta. Se käytetään myöhemmin kastikkeeseen. Kun olet ottanut kalat pois uunista, nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.

 

Kastikkeen valmistus:

  1. Sulata voi sopivassa kattilassa ja lisää sitten mukaan vehnäjauhot . Lisää mukaan kalaliemi ja reilut 3 desiä kermaa samalla hiljalleen sekoittaen. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Sekoita keltuainen ja 1 rkl kermaa yhteen erillisessä astiassa. Lisää keltuais-kermaseos sitten kastikkeeseen ja sekoita. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

 

Annoksen kokoaminen:

  1. Kaada kastike vuokaan kalojen päälle. Ripottele kastikkeen pinnalle juustoraaste.
  2. Pursota tai lusikoi perunamuusi vuoan reunoille kauniiksi keoiksi / ruusukkeiksi.
  3. Gratinoi kokonaisuus uunin keskitasolla 250 asteessa. Anna tekeytyä noin 8- 10 minuuttia uunin lämmössä.
  4. Koristele halutessasi tillisilpulla ja sitruunanlohkoilla.

 

Vinkki: Voit lisätä valmiiseen kastikkeeseen halutessasi pari ruokalusikallista tillisilppua tai 250 g kuorittuja katkarapuja.