Helppous yllättää
Itämaisittain glaseerattu lohi ja kasviswokki

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kpl kpl lohta lohi
(Isokari lohimedaljonki)
rapsiöljyä rapsiöljy
(paistamiseen)

Maustekastike

0,5 dl dl soijakastiketta soijakastike
2 rkl rkl siirappia siirappi
1 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
1 chiliä chili
(kokonainen chili pilkottuna)
1 limeä lime
(raastettu limetin kuori)
50 g g inkivääriä inkivääri
(tuore inkivääri raastettuna)
1 kalalientä kalaliemi
(kalaliemikuutio murennettuna)

Kasviswokki

500 g g parsakaalia parsakaali
2 paprikaa paprika
(paprika kuutiona)
1 purjoa purjo
(pieni purjo paloina)

Lisäksi

leivinpaperia leivinpaperi
( tai alumiinifoliota)
nuudeleita nuudelit
(Vitasia nuudeleita keitettynä)

Itämaisittain glaseerattu lohi ja kasviswokki

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(3)

Valmistus

  1. Laita lohimedaljongit korkeareunaiseen astiaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Mittaa maustekastikkeen ainekset suoraan erilliselle pannulle, kiehauta pikaisesti ja kaada liemi kuumana lohimedaljonkien päälle. Anna lohien maustua liemessä sillä välin, kun valmistat muut lisukkeet.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa parsakaalista pieniä nuppuja erilliseen kulhoon ja kaada vedenkeittimestä kiehuvaa vettä niiden päälle. Anna nuppujen liota kuumassa vedessä noin 1-2 minuutin ajan ja kaada vesi sitten pois. Tämä vaihe tunnetaan myös nimellä ryöppäys tai esikypsytys. Pilko paprikat ja purjo karkeasti suupaloiksi.
  3. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nostele lohimedaljongit maustekastikkeesta pannulle niin sanottu nahan saumapuoli pannua vasten. Paista keskilämmöllä lohien pintaan paahteinen väri molemmin puolin. Kun lohimedaljongit ovat kypsiä, nosta ne lautaselle hetkeksi vetäytymään ja peitä ne leivinpaperipalalla tai foliolla.
  4. Lisää pannulle ryöpätyt parsanuput, paprikalohkot ja purjon palat. Paista seosta hetki koko ajan käännellen ja lisää joukkoon kalasta jäljelle jäänyttä maustekastiketta maun mukaan.
  5. Jaa kasviswokki ja nuudelit lautasille ja nosta lohimedaljongit päälle. Viimeistele pirskottamalla limetin mehua annoksen päälle. Tarjoa pannulle syntynyt liemi tai ylijäänyt maustekastike erikseen kipossa.

Vinkki: Ruokaisemman annoksen saat lisäämällä annokseen Vitasia nuudeleita.

Huom! Maustekastikkeen sisältämä sokeri glaseeraa kalapaloihin rapean pinnan, mutta myös palaa helposti. Vältä siis liian kuumaa pannua ja liian pitkää paistoaikaa. Lohi kun saa jäädä paistamisen jälkeen sisältä hiukan raa’aksikin, sillä hetken folion alla vetäytyessään kala jatkaa vielä kypsymistään siihen sitoutuneen lämmön avulla. Lopputulos on näin erittäin mehukas.