
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 kpl kpl | lohta
lohi (Isokari lohimedaljonki) | |
rapsiöljyä
rapsiöljy (paistamiseen) |
Maustekastike
0,5 dl dl | soijakastiketta soijakastike | |
2 rkl rkl | siirappia siirappi | |
1 rkl rkl | balsamietikkaa balsamietikka | |
1 | chiliä
chili (kokonainen chili pilkottuna) | |
1 | limeä
lime (raastettu limetin kuori) | |
50 g g | inkivääriä
inkivääri (tuore inkivääri raastettuna) | |
1 | kalalientä
kalaliemi (kalaliemikuutio murennettuna) |
Kasviswokki
500 g g | parsakaalia parsakaali | |
2 | paprikaa
paprika (paprika kuutiona) | |
1 | purjoa
purjo (pieni purjo paloina) |
Lisäksi
leivinpaperia
leivinpaperi ( tai alumiinifoliota) | ||
nuudeleita
nuudelit (Vitasia nuudeleita keitettynä) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listItämaisittain glaseerattu lohi ja kasviswokki
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Laita lohimedaljongit korkeareunaiseen astiaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Mittaa maustekastikkeen ainekset suoraan erilliselle pannulle, kiehauta pikaisesti ja kaada liemi kuumana lohimedaljonkien päälle. Anna lohien maustua liemessä sillä välin, kun valmistat muut lisukkeet.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa parsakaalista pieniä nuppuja erilliseen kulhoon ja kaada vedenkeittimestä kiehuvaa vettä niiden päälle. Anna nuppujen liota kuumassa vedessä noin 1-2 minuutin ajan ja kaada vesi sitten pois. Tämä vaihe tunnetaan myös nimellä ryöppäys tai esikypsytys. Pilko paprikat ja purjo karkeasti suupaloiksi.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nostele lohimedaljongit maustekastikkeesta pannulle niin sanottu nahan saumapuoli pannua vasten. Paista keskilämmöllä lohien pintaan paahteinen väri molemmin puolin. Kun lohimedaljongit ovat kypsiä, nosta ne lautaselle hetkeksi vetäytymään ja peitä ne leivinpaperipalalla tai foliolla.
- Lisää pannulle ryöpätyt parsanuput, paprikalohkot ja purjon palat. Paista seosta hetki koko ajan käännellen ja lisää joukkoon kalasta jäljelle jäänyttä maustekastiketta maun mukaan.
- Jaa kasviswokki ja nuudelit lautasille ja nosta lohimedaljongit päälle. Viimeistele pirskottamalla limetin mehua annoksen päälle. Tarjoa pannulle syntynyt liemi tai ylijäänyt maustekastike erikseen kipossa.
Vinkki: Ruokaisemman annoksen saat lisäämällä annokseen Vitasia nuudeleita.
Huom! Maustekastikkeen sisältämä sokeri glaseeraa kalapaloihin rapean pinnan, mutta myös palaa helposti. Vältä siis liian kuumaa pannua ja liian pitkää paistoaikaa. Lohi kun saa jäädä paistamisen jälkeen sisältä hiukan raa’aksikin, sillä hetken folion alla vetäytyessään kala jatkaa vielä kypsymistään siihen sitoutuneen lämmön avulla. Lopputulos on näin erittäin mehukas.