Helppous yllättää
Uunilohi fetakuorrutuksella

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g lohta lohi
1 ripausta ripaus suolaa suola
200 g g fetajuustoa fetajuusto
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 tl tl hunajaa hunaja
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
250 g g tomaattia tomaatti
(esim. minitomaatteja)
0,5 dl dl oliiveja oliivi
1 - 2 sitruunaa sitruuna
1 ruukkua ruukku basilikaa basilika

Uunilohi fetakuorrutuksella

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(15)

Valmistus

  1. Nosta lohifilee uunivuokaan. Kuivaa pinta talouspaperilla. Ripottele pintaan hieman suolaa.
  2. Murenna feta kulhoon. Sekoita joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, hunaja ja mustapippuri. Lusikoi seos kalan päälle.
  3. Asettele vuokaan myös minitomaatit, oliivit ja sitruunaviipaleet.
  4. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Nypi kypsän kalan päälle basilikanlehtiä.
  5. Tarjoa esimerkiksi keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.