
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 - 800 g g | ahvenfileitä ahvenfilee | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
2 dl dl | kasvislientä
kasvisliemi (liemikuutiosta) | |
2 dl dl | valkoviiniä valkoviini |
Kastike
1 rkl rkl | voita voi | |
1 rkl rkl | vehnäjauhoja
vehnäjauho (suurustamiseen) | |
1 dl dl | kermaa kerma | |
2 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
1 rkl rkl | tilliä tilli | |
1 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Krossattu peruna
4 - 6 | perunaa
peruna (jauhoinen lajike) | |
vettä
vesi (keittämiseen) | ||
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
1 - 2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 - 2 rkl rkl | lehtipersiljaa
lehtipersilja (silputtuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGratinoidut ahvenfileet
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Poista ahvenfileistä mahdolliset ruodot. Voitele uunivuoka voilla ja asettele kalat vuoan pohjalle.
- Valmista kasvisliemi liemikuutioista pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita mukaan valkoviini. Kaada valmis liemi kalojen päälle.
- Hauduta kaloja uunissa 10-15 minuuttia ja nostele kalat hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan. Pidä kalat lämpimässä. Ota haudutusliemi vuoasta talteen.
- Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi seokseksi kulhossa.
- Siivilöi kalojen haudutusliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon voi-jauhoseos, joka suurustaa liemen. Jos liemestä tulee liian paksu, voit ohentaa sitä vedellä.
- Sekoita kerma ja keltuaiset joukkoon ja kuumenna, mutta älä keitä enää. Lisää lopuksi yrtit ja mausteet. Tarkista maku.
- Asettele kalat puhtaaseen uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Gratinoi kaloja uunissa 200 asteessa, kunnes pinta on saanut hieman ruskeaa väriä.
- Tarjoile esimerkiksi krossatun perunan ja hyvän salaatin kera.
Krossattu peruna
- Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja haihduta samalla ylimääräinen vesi perunoista.
- Lisää voi ja oliiviöljy ja muussaa vispilällä tai astalolla. Mausta muusi persiljasilpulla, suolalla ja valkopippurilla. Krossattu peruna saa jäädä karkeaksi.
Vinkki: Voit käyttää kasvisliemikuution lisäksi myös kalaliemikuutiota, jolloin saat liemeen vahvemman kalan maun.