Helppous yllättää
Gratinoidut ahvenfileet

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 - 800 g g ahvenfileitä ahvenfilee
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
2 dl dl kasvislientä kasvisliemi
(liemikuutiosta)
2 dl dl valkoviiniä valkoviini

Kastike

1 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
(suurustamiseen)
1 dl dl kermaa kerma
2 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
1 rkl rkl tilliä tilli
1 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Krossattu peruna

4 - 6 perunaa peruna
(jauhoinen lajike)
vettä vesi
(keittämiseen)
3 - 4 rkl rkl voita voi
1 - 2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 - 2 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja
(silputtuna)

Gratinoidut ahvenfileet

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(3)

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista ahvenfileistä mahdolliset ruodot. Voitele uunivuoka voilla ja asettele kalat vuoan pohjalle.
  3. Valmista kasvisliemi liemikuutioista pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita mukaan valkoviini. Kaada valmis liemi kalojen päälle.
  4. Hauduta kaloja uunissa 10-15 minuuttia ja nostele kalat hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan. Pidä kalat lämpimässä. Ota haudutusliemi vuoasta talteen.
  5. Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi seokseksi kulhossa.
  6. Siivilöi kalojen haudutusliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon voi-jauhoseos, joka suurustaa liemen. Jos liemestä tulee liian paksu, voit ohentaa sitä vedellä.
  7. Sekoita kerma ja keltuaiset joukkoon ja kuumenna, mutta älä keitä enää. Lisää lopuksi yrtit ja mausteet. Tarkista maku.
  8. Asettele kalat puhtaaseen uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Gratinoi kaloja uunissa 200 asteessa, kunnes pinta on saanut hieman ruskeaa väriä.
  9. Tarjoile esimerkiksi krossatun perunan ja hyvän salaatin kera.

Krossattu peruna

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja haihduta samalla ylimääräinen vesi perunoista.
  2. Lisää voi ja oliiviöljy ja muussaa vispilällä tai astalolla. Mausta muusi persiljasilpulla, suolalla ja valkopippurilla. Krossattu peruna saa jäädä karkeaksi.

Vinkki: Voit käyttää kasvisliemikuution lisäksi myös kalaliemikuutiota, jolloin saat liemeen vahvemman kalan maun.