Helppous yllättää
Grillikalaa, tilligremolata ja bataattiranskiksia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
600 - 800 g g siikaa siika
(tai ahventa, fileinä)
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy

Tilligremolata

1 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
(paistamiseen)
0,5 sitruunaa sitruuna
(raastettu kuori ja mehu)
0,5 dl dl tilliä tilli
(hienonnettuna)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy

Bataattiranskikset

700 g g bataattia bataatti
2 - 3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 rkl rkl sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike
0,5 dl dl limemehua limemehu
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri

Lisäksi

1 prk prk majoneesia majoneesi
(esim. Grillimaisteri USA paahdettu sipuli -majoneesia)

Grillikalaa, tilligremolata ja bataattiranskiksia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

  1. Tee ensin gremolata. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi.
  2. Sekoita jäähtyneiden sipulien mukaan sitruunankuoriraaste ja -mehu, tillisilppu, mausteet ja öljy.
  3. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Leikkaa kuperalle puolelle myös tasainen pinta.
  4. Grillaa öljytyt viipaleet molemmin puolin napakan kypsiksi. Suolaa ja pippuroi kesäkurpitsat.
  5. Mausta kalafileet tarvittaessa ja grillaa ne kypsiksi.
  6. Nosta lautaselle ensin kurpitsaviipale, sen päälle kalafilee ja levitä päälle tilligremolataa.

Bataattiranskikset

  1. Pese bataatti huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa juures kuorineen noin sentin viipaleiksi.
  2. Mittaa kulhoon öljy, chilikastike, limettimehu ja mausteet. Kääntele bataattiviipaleet öljy-mausteseoksessa.
  3. Grillaa viipaleita molemmin puolin 5-10 minuuttia.
  4. Nosta ne leikkuulaudalle ja leikkaa ”ranskalaisiksi”. Tarjoa lisänä sipulimajoneesia.