
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | |
600 - 800 g g | siikaa
siika (tai ahventa, fileinä) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy |
Tilligremolata
1 | sipulia sipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 lorausta loraus | oliiviöljyä
oliiviöljy (paistamiseen) | |
0,5 | sitruunaa
sitruuna (raastettu kuori ja mehu) | |
0,5 dl dl | tilliä
tilli (hienonnettuna) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy |
Bataattiranskikset
700 g g | bataattia bataatti | |
2 - 3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 rkl rkl | sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike | |
0,5 dl dl | limemehua limemehu | |
1 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Lisäksi
1 prk prk | majoneesia
majoneesi (esim. Grillimaisteri USA paahdettu sipuli -majoneesia) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillikalaa, tilligremolata ja bataattiranskiksia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Tee ensin gremolata. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi.
- Sekoita jäähtyneiden sipulien mukaan sitruunankuoriraaste ja -mehu, tillisilppu, mausteet ja öljy.
- Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Leikkaa kuperalle puolelle myös tasainen pinta.
- Grillaa öljytyt viipaleet molemmin puolin napakan kypsiksi. Suolaa ja pippuroi kesäkurpitsat.
- Mausta kalafileet tarvittaessa ja grillaa ne kypsiksi.
- Nosta lautaselle ensin kurpitsaviipale, sen päälle kalafilee ja levitä päälle tilligremolataa.
Bataattiranskikset
- Pese bataatti huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa juures kuorineen noin sentin viipaleiksi.
- Mittaa kulhoon öljy, chilikastike, limettimehu ja mausteet. Kääntele bataattiviipaleet öljy-mausteseoksessa.
- Grillaa viipaleita molemmin puolin 5-10 minuuttia.
- Nosta ne leikkuulaudalle ja leikkaa ”ranskalaisiksi”. Tarjoa lisänä sipulimajoneesia.