
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | ||
600 -800 g g | siikaa siika | ||
tai ahventa, fileinä | |||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | ||
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy |
Tilligremolata
1 | sipulia sipuli | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
0,5 | sitruunaa sitruuna | ||
raastettu kuori ja mehu | |||
0,5 dl dl | tilliä tilli | ||
hienonnettuna | |||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria |
Bataattiranskikset
700 g g | bataattia bataatti | |
2 -3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 rkl rkl | sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike | |
0,5 dl dl | limemehua limemehu | |
1 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Lisäksi
1 prk prk | majoneesia majoneesi | ||
esim. Grillimaisteri USA paahdettu sipuli -majoneesia |
Grillikalaa, tilligremolata ja bataattiranskiksia
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(1)
Valmistus
- Tee ensin gremolata. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi.
- Sekoita jäähtyneiden sipulien mukaan sitruunankuoriraaste ja -mehu, tillisilppu, mausteet ja öljy.
- Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Leikkaa kuperalle puolelle myös tasainen pinta.
- Grillaa öljytyt viipaleet molemmin puolin napakan kypsiksi. Suolaa ja pippuroi kesäkurpitsat.
- Mausta kalafileet tarvittaessa ja grillaa ne kypsiksi.
- Nosta lautaselle ensin kurpitsaviipale, sen päälle kalafilee ja levitä päälle tilligremolataa.
Bataattiranskikset
- Pese bataatti huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa juures kuorineen noin sentin viipaleiksi.
- Mittaa kulhoon öljy, chilikastike, limettimehu ja mausteet. Kääntele bataattiviipaleet öljy-mausteseoksessa.
- Grillaa viipaleita molemmin puolin 5-10 minuuttia.
- Nosta ne leikkuulaudalle ja leikkaa ”ranskalaisiksi”. Tarjoa lisänä sipulimajoneesia.