Rapuburgerit

Rapuburgerit

VaikeusasteHelppo
Valmistus45 min

Valmistus

  1. Tee avocadokreemi. Soseuta avocado limen mehun, majoneesin ja creme fraichen kera sileäksi, mausta Holy Smokes -mausteseoksella.
  2. Valmistele lisukkeet. Kuori kurkku ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Laita kurkku siivilässä kulhon ylle, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
  3. Viipaloi retiisi ohuesti ja laita viipaleet jääveteen rapeutumaan. Murusta feta kulhoon.
  4. Grillaa jättikatkaravut kuumassa grillissä kauniin värisiksi ja kypsiksi, noin 1 minuutti per puoli. Grillaa myös burgersämpylöiden leikkauspinnat rapeiksi.
  5. Kokoa burgerit: sivele pohjille lusikalliset sipulihilloketta. Lusikoi seuraavaksi jokaiselle burgerille reilu lusikallinen avocadokreemiä.
  6. Ripottele päälle kurkkua ja fetamurua. Kuori ja asettele ravut burgereille ja viimeistele puristamalla niihin tuoretta limen mehua.
  7. Laita viimeisenä muutama retiisin viipale sekä tuoretta korianteria ja paina päällimmäiseksi majoneesilla sivelty burgerin kansi.
  8. Vinkki: Jos käytät marinoimattomia rapuja, sulata ne yön yli jääkaapissa, valuta niistä seuraavana päivänä ylimääräinen neste pois ja mausta kevyesti suolalla. Grillaa grillissä kypsiksi ja pyörittele halutessasi Grillimaisteri jälkimarinadissa.