Helppous yllättää
Rapuburgerit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt katkarapuja katkarapu
(jättikatkarapuja)
4 kpl kpl hampurilaissämpylöitä hampurilaissämpylä

Avocadokreemi

2 avokadoja avokado
0,5 limeä lime
(mehu puristettuna)
2 rkl rkl ranskankermaa ranskankerma
1 tl tl kuivamarinadia kuivamarinadi
(esim. Grillimaisteri Italian smoky herbs)

Lisäksi

1 kurkkua kurkku
4 retiisiä retiisi
0,5 pkt pkt fetajuustoa fetajuusto
1 prk prk sipulichutneyta sipulichutney
1 ripausta ripaus korianteria korianteri

Rapuburgerit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(0)

Valmistus

  1. Tee avocadokreemi. Soseuta avocado limen mehun, majoneesin ja creme fraichen kera sileäksi, mausta Holy Smokes -mausteseoksella.
  2. Valmistele lisukkeet. Kuori kurkku ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Laita kurkku siivilässä kulhon ylle, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
  3. Viipaloi retiisi ohuesti ja laita viipaleet jääveteen rapeutumaan. Murusta feta kulhoon.
  4. Grillaa jättikatkaravut kuumassa grillissä kauniin värisiksi ja kypsiksi, noin 1 minuutti per puoli. Grillaa myös burgersämpylöiden leikkauspinnat rapeiksi.
  5. Kokoa burgerit: sivele pohjille lusikalliset sipulihilloketta. Lusikoi seuraavaksi jokaiselle burgerille reilu lusikallinen avocadokreemiä.
  6. Ripottele päälle kurkkua ja fetamurua. Kuori ja asettele ravut burgereille ja viimeistele puristamalla niihin tuoretta limen mehua.
  7. Laita viimeisenä muutama retiisin viipale sekä tuoretta korianteria ja paina päällimmäiseksi majoneesilla sivelty burgerin kansi.

Vinkki: Jos käytät marinoimattomia rapuja, sulata ne yön yli jääkaapissa, valuta niistä seuraavana päivänä ylimääräinen neste pois ja mausta kevyesti suolalla. Grillaa grillissä kypsiksi ja pyörittele halutessasi Grillimaisteri jälkimarinadissa.