
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | katkarapuja
katkarapu (jättikatkarapuja) | ||
4 kpl kpl | hampurilaissämpylöitä hampurilaissämpylä |
Avocadokreemi
2 | avokadoja avokado | ||
0,5 | limeä
lime (mehu puristettuna) | ||
2 rkl rkl | ranskankermaa ranskankerma | ||
1 tl tl | kuivamarinadia
kuivamarinadi (esim. Grillimaisteri Italian smoky herbs) |
Lisäksi
1 | kurkkua kurkku | ||
4 | retiisiä retiisi | ||
0,5 pkt pkt | fetajuustoa fetajuusto | ||
1 prk prk | sipulichutneyta sipulichutney | ||
1 ripausta ripaus | korianteria korianteri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaRapuburgerit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Tee avocadokreemi. Soseuta avocado limen mehun, majoneesin ja creme fraichen kera sileäksi, mausta Holy Smokes -mausteseoksella.
- Valmistele lisukkeet. Kuori kurkku ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Laita kurkku siivilässä kulhon ylle, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
- Viipaloi retiisi ohuesti ja laita viipaleet jääveteen rapeutumaan. Murusta feta kulhoon.
- Grillaa jättikatkaravut kuumassa grillissä kauniin värisiksi ja kypsiksi, noin 1 minuutti per puoli. Grillaa myös burgersämpylöiden leikkauspinnat rapeiksi.
- Kokoa burgerit: sivele pohjille lusikalliset sipulihilloketta. Lusikoi seuraavaksi jokaiselle burgerille reilu lusikallinen avocadokreemiä.
- Ripottele päälle kurkkua ja fetamurua. Kuori ja asettele ravut burgereille ja viimeistele puristamalla niihin tuoretta limen mehua.
- Laita viimeisenä muutama retiisin viipale sekä tuoretta korianteria ja paina päällimmäiseksi majoneesilla sivelty burgerin kansi.
Vinkki: Jos käytät marinoimattomia rapuja, sulata ne yön yli jääkaapissa, valuta niistä seuraavana päivänä ylimääräinen neste pois ja mausta kevyesti suolalla. Grillaa grillissä kypsiksi ja pyörittele halutessasi Grillimaisteri jälkimarinadissa.