Helppous yllättää
Paistetut ahvenfileet, artisokkakastike ja sitruspaahdetut perunat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Artisokkakastike

1 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
1 rkl rkl sinappia sinappi
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 prk prk artisokansydämiä artisokansydämet
(tarvitset myös liemen)
1 tl tl suolaa suola
1 - 2 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja

Sitruspaahdetut perunat

600 g g perunaa peruna
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 rkl rkl timjamia timjami
(tuoretta, hienonnettuna)

Ahvenfileet

600 g g ahvenfileitä ahvenfilee
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2 rkl rkl voita voi
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(tai limen kuorta, raastettuna)

Paistetut ahvenfileet, artisokkakastike ja sitruspaahdetut perunat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(11)

Valmistus

Artisokkakastike

Ohjeesta syntyy kastiketta enemmän kuin neljälle tarvitaan, mutta se säilyy jääkaapissa hyvin parikin viikkoa ja sopii esim. kastikkeeksi, levitteeksi leivän päälle ja dipiksi.

  1. Erottele kananmunan keltuainen kapeaan ja korkeaan astiaan.
  2. Lisää joukkoon sinappi, punaviinietikka, suola ja lehtipersilja, ja nostele artisokansydämet liemestään joukkoon.
  3. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kaada artisokkien liemi ohuena nauhana joukkoon kokoajan sauvasekoittimella sekoittaen.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessa suolaa.

Sitruspaahdetut perunat

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Kuori valkosipulin kynnet ja pilko pienen pieneksi silpuksi kippoon.
  3. Hienonna karkeasti timjami, raasta sitruunan ja/tai limetin kuorta, ja laita ne kulhoon valkosipulin kanssa.
  4. Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin lusikalla hiukan muussaten.
  5. Halkaise perunat pitkittäin ja leikkaa pois pieni siivu niiden pohjasta niin, että ne pysyvät vaakatasossa työlaudalla.
  6. Huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa talouspaperilla ja asettele leivinpaperille uunipellille.
  7. Viiltele perunoiden pintoja ristiin rastiin juuresveitsen kärjellä. Ripottele pinnalle suolaa ja nosta uuniin paistumaan 225 asteeseen reiluksi viideksi minuutiksi.
  8. Ota perunat uunista ja levitä niiden pinnalle tasaisesti mausteöljyä.
  9. Nosta takaisin uuniin ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saavat kauniin kullanruskean paahteen.
  10. Perunoiden paahtuessa paista ahvenfileet.

Ahvenfileiden paistaminen

  1. Paista ahvenfileet kokonaisina. Voit poistaa kylkiruotorivin kypsästä kalasta syödessä tai v-leikkauksella ennen paistamista.
  2. Voit myös paistamisen helpottamiseksi ja tasaisemman kypsymisasteen saamiseksi leikata fileet kolmeen osaan, jolloin saat siitä paksun selkäfileen, pyrstöosan sekä ohuen vatsaosan.
  3. Suolaa fileepalat kevyesti työlaudalla ja ripottele pintaan hiukan sitruunan tai limetin kuoriraastetta.
  4. Paista ahvenfileet voi-öljyseoksessa kauniin kullanruskeiksi. Paistamisen aikana voit valella fileitä paistorasvalla kypsymisen nopeuttamiseksi ja tasaamiseksi.
  5. Jos joudut paistamaan fileet muutamassa erässä, paista ensin isoimmat palat ja laita ne perunoiden jäljiltä lämpimään uuniin odottamaan esim. foliolla suojatulle lautasella.
  6. Tarjoile ahvenfileet heti paistamisen jälkeen sitruspaahdettujen perunoiden ja artisokkakastikkeen kera.