
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Artisokkakastike
1 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | ||
1 rkl rkl | sinappia sinappi | ||
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
1 prk prk | artisokansydämiä artisokansydämet | ||
tarvitset myös liemen | |||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 - 2 rkl rkl | lehtipersiljaa lehtipersilja |
Sitruspaahdetut perunat
600 g g | perunaa peruna | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
0,5 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
raastettuna | |||
1 rkl rkl | timjamia timjami | ||
tuoretta, hienonnettuna |
Ahvenfileet
600 g g | ahvenfileitä ahvenfilee | ||
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
2 rkl rkl | voita voi | ||
0,5 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
tai limen kuorta, raastettuna |
Paistetut ahvenfileet, artisokkakastike ja sitruspaahdetut perunat
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00 h
(4)
Valmistus
Artisokkakastike
Ohjeesta syntyy kastiketta enemmän kuin neljälle tarvitaan, mutta se säilyy jääkaapissa hyvin parikin viikkoa ja sopii esim. kastikkeeksi, levitteeksi leivän päälle ja dipiksi.
- Erottele kananmunan keltuainen kapeaan ja korkeaan astiaan.
- Lisää joukkoon sinappi, punaviinietikka, suola ja lehtipersilja, ja nostele artisokansydämet liemestään joukkoon.
- Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Kaada artisokkien liemi ohuena nauhana joukkoon kokoajan sauvasekoittimella sekoittaen.
- Tarkista maku ja lisää halutessa suolaa.
Sitruspaahdetut perunat
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Kuori valkosipulin kynnet ja pilko pienen pieneksi silpuksi kippoon.
- Hienonna karkeasti timjami, raasta sitruunan ja/tai limetin kuorta, ja laita ne kulhoon valkosipulin kanssa.
- Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin lusikalla hiukan muussaten.
- Halkaise perunat pitkittäin ja leikkaa pois pieni siivu niiden pohjasta niin, että ne pysyvät vaakatasossa työlaudalla.
- Huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa talouspaperilla ja asettele leivinpaperille uunipellille.
- Viiltele perunoiden pintoja ristiin rastiin juuresveitsen kärjellä. Ripottele pinnalle suolaa ja nosta uuniin paistumaan 225 asteeseen reiluksi viideksi minuutiksi.
- Ota perunat uunista ja levitä niiden pinnalle tasaisesti mausteöljyä.
- Nosta takaisin uuniin ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saavat kauniin kullanruskean paahteen.
- Perunoiden paahtuessa paista ahvenfileet.
Ahvenfileiden paistaminen
- Paista ahvenfileet kokonaisina. Voit poistaa kylkiruotorivin kypsästä kalasta syödessä tai v-leikkauksella ennen paistamista.
- Voit myös paistamisen helpottamiseksi ja tasaisemman kypsymisasteen saamiseksi leikata fileet kolmeen osaan, jolloin saat siitä paksun selkäfileen, pyrstöosan sekä ohuen vatsaosan.
- Suolaa fileepalat kevyesti työlaudalla ja ripottele pintaan hiukan sitruunan tai limetin kuoriraastetta.
- Paista ahvenfileet voi-öljyseoksessa kauniin kullanruskeiksi. Paistamisen aikana voit valella fileitä paistorasvalla kypsymisen nopeuttamiseksi ja tasaamiseksi.
- Jos joudut paistamaan fileet muutamassa erässä, paista ensin isoimmat palat ja laita ne perunoiden jäljiltä lämpimään uuniin odottamaan esim. foliolla suojatulle lautasella.
- Tarjoile ahvenfileet heti paistamisen jälkeen sitruspaahdettujen perunoiden ja artisokkakastikkeen kera.