
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Artisokkakastike
1 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
1 rkl rkl | sinappia sinappi | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 prk prk | artisokansydämiä
artisokansydämet (tarvitset myös liemen) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 - 2 rkl rkl | lehtipersiljaa lehtipersilja |
Sitruspaahdetut perunat
600 g g | perunaa peruna | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
0,5 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 rkl rkl | timjamia
timjami (tuoretta, hienonnettuna) |
Ahvenfileet
600 g g | ahvenfileitä ahvenfilee | |
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
2 rkl rkl | voita voi | |
0,5 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (tai limen kuorta, raastettuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaistetut ahvenfileet, artisokkakastike ja sitruspaahdetut perunat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Artisokkakastike
Ohjeesta syntyy kastiketta enemmän kuin neljälle tarvitaan, mutta se säilyy jääkaapissa hyvin parikin viikkoa ja sopii esim. kastikkeeksi, levitteeksi leivän päälle ja dipiksi.
- Erottele kananmunan keltuainen kapeaan ja korkeaan astiaan.
- Lisää joukkoon sinappi, punaviinietikka, suola ja lehtipersilja, ja nostele artisokansydämet liemestään joukkoon.
- Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Kaada artisokkien liemi ohuena nauhana joukkoon kokoajan sauvasekoittimella sekoittaen.
- Tarkista maku ja lisää halutessa suolaa.
Sitruspaahdetut perunat
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Kuori valkosipulin kynnet ja pilko pienen pieneksi silpuksi kippoon.
- Hienonna karkeasti timjami, raasta sitruunan ja/tai limetin kuorta, ja laita ne kulhoon valkosipulin kanssa.
- Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin lusikalla hiukan muussaten.
- Halkaise perunat pitkittäin ja leikkaa pois pieni siivu niiden pohjasta niin, että ne pysyvät vaakatasossa työlaudalla.
- Huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa talouspaperilla ja asettele leivinpaperille uunipellille.
- Viiltele perunoiden pintoja ristiin rastiin juuresveitsen kärjellä. Ripottele pinnalle suolaa ja nosta uuniin paistumaan 225 asteeseen reiluksi viideksi minuutiksi.
- Ota perunat uunista ja levitä niiden pinnalle tasaisesti mausteöljyä.
- Nosta takaisin uuniin ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saavat kauniin kullanruskean paahteen.
- Perunoiden paahtuessa paista ahvenfileet.
Ahvenfileiden paistaminen
- Paista ahvenfileet kokonaisina. Voit poistaa kylkiruotorivin kypsästä kalasta syödessä tai v-leikkauksella ennen paistamista.
- Voit myös paistamisen helpottamiseksi ja tasaisemman kypsymisasteen saamiseksi leikata fileet kolmeen osaan, jolloin saat siitä paksun selkäfileen, pyrstöosan sekä ohuen vatsaosan.
- Suolaa fileepalat kevyesti työlaudalla ja ripottele pintaan hiukan sitruunan tai limetin kuoriraastetta.
- Paista ahvenfileet voi-öljyseoksessa kauniin kullanruskeiksi. Paistamisen aikana voit valella fileitä paistorasvalla kypsymisen nopeuttamiseksi ja tasaamiseksi.
- Jos joudut paistamaan fileet muutamassa erässä, paista ensin isoimmat palat ja laita ne perunoiden jäljiltä lämpimään uuniin odottamaan esim. foliolla suojatulle lautasella.
- Tarjoile ahvenfileet heti paistamisen jälkeen sitruspaahdettujen perunoiden ja artisokkakastikkeen kera.