
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 -800 g g | muikkuja muikku | |
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria |
Frittitaikina
2,5 dl dl | olutta olut | ||
(tai tummaa olutta) | |||
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
0,25 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | ||
valkopippuria valkopippuri |
Muhennettu pinaatti
200 g g | pinaattia pinaatti | |
1 -2 | salottisipulia salottisipuli | |
2 -3 rkl rkl | voita voi | |
merisuolaa merisuola | ||
valkopippuria valkopippuri | ||
1,5 dl dl | ruokakermaa ruokakerma |
Lisukkeeksi
perunaa peruna | ||
remouladekastiketta remouladekastike |
Friteerattuja muikkuja ja muhennettua pinaattia
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(0)
Valmistus
- Valmista frittitaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Sekoita tasaiseksi.
- Huuhtele avatut muikut siten, että suomut irtoavat. Kuivaa muikut hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kasta muikut frittitaikinaan.
- Kypsennä kaloja 175-asteisessa öljyssä 5-7 minuuttia, valuta ja tarjoile.
Muhennettu pinaatti
- Sulata pakastepinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoretta pinaattia, pilko se hienoksi ennen valmistusta.
- Kuullota sipulit voissa pehmeiksi. Lisää pinaatti, mausteet ja lopuksi kerma. Keitä hieman kasaan, kunnes seos paksuuntuu.
- Tarkista maku ja tarjoile.
Vinkki: Tarjoile muikkujen kanssa myös tuoreita sitruunanlohkoja ja Vita D´or remouladekastiketta. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat tillillä terästettynä.