
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 - 800 g g | muikkuja
muikku (perattuja) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Frittitaikina
2,5 dl dl | olutta
olut (vaaleaa tai tummaa) | |
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
1 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri |
Muhennettu pinaatti
200 g g | pinaattia pinaatti | |
1 - 2 | salottisipulia salottisipuli | |
2 - 3 rkl rkl | voita voi | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
1,5 dl dl | ruokakermaa ruokakerma |
Lisukkeeksi
4 annosta annos | perunaa
peruna (keitettynä) | |
1 nippua nippu | tilliä tilli | |
1 prk prk | remouladekastiketta remouladekastike | |
1 | sitruunaa
sitruuna (lohkoina) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFriteerattuja muikkuja ja muhennettua pinaattia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista frittitaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Sekoita tasaiseksi.
- Huuhtele avatut muikut siten, että suomut irtoavat. Kuivaa muikut hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kasta muikut frittitaikinaan.
- Kypsennä kaloja 175-asteisessa öljyssä 5-7 minuuttia, valuta ja tarjoile.
Muhennettu pinaatti
- Sulata pakastepinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoretta pinaattia, pilko se hienoksi ennen valmistusta.
- Kuullota sipulit voissa pehmeiksi. Lisää pinaatti, mausteet ja lopuksi kerma. Keitä hieman kasaan, kunnes seos paksuuntuu.
- Tarkista maku ja tarjoile.
Vinkki: Tarjoile muikkujen kanssa myös tuoreita sitruunanlohkoja ja valmistaremouladekastiketta. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat tillillä terästettynä.