Helppous yllättää
Friteerattuja muikkuja ja muhennettua pinaattia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 - 800 g g muikkuja muikku
(perattuja)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Frittitaikina

2,5 dl dl olutta olut
(vaaleaa tai tummaa)
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl perunajauhoja perunajauho
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl ruokasoodaa ruokasooda
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri

Muhennettu pinaatti

200 g g pinaattia pinaatti
1 - 2 salottisipulia salottisipuli
2 - 3 rkl rkl voita voi
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1,5 dl dl ruokakermaa ruokakerma

Lisukkeeksi

4 annosta annos perunaa peruna
(keitettynä)
1 nippua nippu tilliä tilli
1 prk prk remouladekastiketta remouladekastike
1 sitruunaa sitruuna
(lohkoina)

Friteerattuja muikkuja ja muhennettua pinaattia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(0)

Valmistus

  1. Valmista frittitaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Sekoita tasaiseksi.
  2. Huuhtele avatut muikut siten, että suomut irtoavat. Kuivaa muikut hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kasta muikut frittitaikinaan.
  4. Kypsennä kaloja 175-asteisessa öljyssä 5-7 minuuttia, valuta ja tarjoile.

Muhennettu pinaatti

  1. Sulata pakastepinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoretta pinaattia, pilko se hienoksi ennen valmistusta.
  2. Kuullota sipulit voissa pehmeiksi. Lisää pinaatti, mausteet ja lopuksi kerma. Keitä hieman kasaan, kunnes seos paksuuntuu.
  3. Tarkista maku ja tarjoile.

Vinkki: Tarjoile muikkujen kanssa myös tuoreita sitruunanlohkoja ja valmistaremouladekastiketta. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat tillillä terästettynä.