
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 palaa pala | lohta
lohi (Isokari lohimedaljonkeja) | ||
1 pss pss | kuivamarinadia
kuivamarinadi (esim. Grillimaisteri Italian herbs -kuivamarinadia) | ||
1 | sitruunaa sitruuna |
Papu-porkkanalisäke
1 tlk tlk | kidneypapuja kidneypapu | ||
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 | punasipulia punasipuli | ||
2 rkl rkl | sinappia
sinappi (esim. Duc de Coeur rakeista rotisseur-sinappia) | ||
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | ||
0,25 tl tl | suolaa suola | ||
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Porkkanat
300 g g | porkkanaa porkkana | ||
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
2 tl tl | hunajaa hunaja | ||
1 tl tl | pizzamaustetta pizzamauste | ||
0,25 tl tl | suolaa suola | ||
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
1 pss pss | rucolaa rucola |
Mätikastike
150 g g | mätiä
mäti (Deluxe kirjolohenmätiä) | ||
200 g g | dippikastiketta
dippikastike (Grillimaisteri valkosipuli-yrittidippikastiketta) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaVälimeren lohiperhoset
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: varaa 1 vrk marinointiin.
Makoisa papu-porkkalisäke kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin.
- Ripottele mausteseos kalapalojen pintaan ja hiero kevyesti. Anna maustua grillin kuumenemisen ajan.
- Leikkaa sitruunat kahtia.
- Grillaa kaloja muutama minuutti molemmilta puolilta. Grillaa samalla halkaistun sitruunan puolikkaita.
- Purista mehua kaloille ennen tarjoilua.
- Tarjoa lisänä papu-porkkanalisäkettä ja mäti-majoneesikastiketta.
Makoisa papu-porkkanalisäke
- Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja valuta.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa kuorittu ja halkaistu punasipuli suikaleiksi.
- Sekoita kannellisessa kulhossa sinappiin öljy, etikka ja mausteet.
- Nostele marinadiin sipulit ja pavut. Sulje kansi ja laita jääkaappiin yön ajaksi.
- Kuori tai rapsuta porkkanat tarvittaessa. Halkaise ne ja sekoita mukaan öljy, hunaja ja mausteet.
- Kypsennä porkkanat uunissa, pannulla tai grillissä napakan kypsiksi.
- Levitä tarjoiluvadille ensin rucolat, sitten pavut ja päälle kuumat porkkanat.
Mätikastike
- Anna mädin tarvittaessa sulaa yön ajan jääkaapissa. Kumoa mäti siivilään valumaan.
- Sekoita mäti kastikkeeseen ja tarjoa grillatun kirjolohen kera.