Helppous yllättää
Välimeren lohiperhoset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 palaa pala lohta lohi
(Isokari lohimedaljonkeja)
1 pss pss kuivamarinadia kuivamarinadi
(esim. Grillimaisteri Italian herbs -kuivamarinadia)
1 sitruunaa sitruuna

Papu-porkkanalisäke

1 tlk tlk kidneypapuja kidneypapu
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 punasipulia punasipuli
2 rkl rkl sinappia sinappi
(esim. Duc de Coeur rakeista rotisseur-sinappia)
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
0,25 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri

Porkkanat

300 g g porkkanaa porkkana
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 tl tl hunajaa hunaja
1 tl tl pizzamaustetta pizzamauste
0,25 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 pss pss rucolaa rucola

Mätikastike

150 g g mätiä mäti
(Deluxe kirjolohenmätiä)
200 g g dippikastiketta dippikastike
(Grillimaisteri valkosipuli-yrittidippikastiketta)

Välimeren lohiperhoset

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(4)

Valmistus

Huom: varaa 1 vrk marinointiin.

Makoisa papu-porkkalisäke kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin.

  1. Ripottele mausteseos kalapalojen pintaan ja hiero kevyesti. Anna maustua grillin kuumenemisen ajan.
  2. Leikkaa sitruunat kahtia.
  3. Grillaa kaloja muutama minuutti molemmilta puolilta. Grillaa samalla halkaistun sitruunan puolikkaita.
  4. Purista mehua kaloille ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa lisänä papu-porkkanalisäkettä ja mäti-majoneesikastiketta.

Makoisa papu-porkkanalisäke

  1. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja valuta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa kuorittu ja halkaistu punasipuli suikaleiksi.
  3. Sekoita kannellisessa kulhossa sinappiin öljy, etikka ja mausteet.
  4. Nostele marinadiin sipulit ja pavut. Sulje kansi ja laita jääkaappiin yön ajaksi.

  1. Kuori tai rapsuta porkkanat tarvittaessa. Halkaise ne ja sekoita mukaan öljy, hunaja ja mausteet.
  2. Kypsennä porkkanat uunissa, pannulla tai grillissä napakan kypsiksi.
  3. Levitä tarjoiluvadille ensin rucolat, sitten pavut ja päälle kuumat porkkanat.

Mätikastike

  1. Anna mädin tarvittaessa sulaa yön ajan jääkaapissa. Kumoa mäti siivilään valumaan.
  2. Sekoita mäti kastikkeeseen ja tarjoa grillatun kirjolohen kera.