Valmistus
- Sulata seitifileet mielellään yön yli jääkaapissa, tai sitten suojattuna huoneenlämmössä.
- Aloita tekemällä lyttyperunat uunivalmiiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Aseta leivinpaperi uunivuokaan ja sipaise aavistus öljyä leivinpaperille. Laita perunat vuokaan ja lyttää ne parin sentin paksuisiksi tasapohjaisella astialla (esim. isolla lasilla). Ripottele pintaan hiukan suolaa ja valmista täyte.
- Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Sulata pinaatti ja purista enin neste pois.
- Raasta sitruunan uloin keltainen kuorikerros talteen ja purista sen mehu.
- Laita 2 rkl rapsiöljyä kuumalle pannulle ja lisää sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoitellen sipuleita.
- Jaa lusikalla pinaattiseos perunoiden päälle ja lisää kullekin lusikallinen mascarponea.
- Lisää joukkoon hyppysellinen sitruunan kuoriraastetta, suolaa, mustapippuria sekä pinaatti. Sekoita hyvin ja nosta pannu liedeltä.
- Ripottele vielä pintaan hiukan sitruunaraastetta ja nosta uuniin 200 asteeseen paistumaan n. 15 minuutiksi.
- Paista tällä aikaa kalat rapeiksi voi-öljyseoksessa.
- Valuta ja kuivaa seitifileitä hiukan talouspaperilla. Poista seitifileistä kylkiruoto v-leikkauksella ja leikkaa ne kolmeen osaan (selkäfilee, pyrstöosa ja vatsaosa).
- Suolaa fileepalat kevyesti työlaudalla ja ripottele pinnalle hiukan sitruunan kuoriraastetta. Ripottele päälle kauraleseitä, käännä ja tee samoin toiselle puolelle.
- Aseta iso pannu liedelle kuumenemaan ja laita pannulle tilkka öljyä sekä voinokare.
- Kun voi sulaa ja alkaa hiukan vaahdota, laita paksuimmat selkäfileepalat (ja tilan mukaan myös pyrstöpaloja) paistumaan.
- Paista molemmin puolin niin, että pinta muuttuu rapean kullanruskeaksi, ja nosta fileepalat leivinpaperille uuniin lyttypottujen kanssa odottelemaan.
- Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista samalla tavalla loput paloista (isoimmat ja paksuimmat palat keskelle pannua).
- Revi salaatinlehdet. Sekoita salaatin kastikeainekset keskenään ja kaada ne salaatinlehtien päälle samalla nostellen salaattia kulhossa.
- Tarjoa kalat heti lyttyperunoiden sekä salaatin kera.
- Lopuksi voit halutessasi ripotella hieman suolaa ja pirskottaa loput sitruunamehusta kalojen pinnalle.