Helppous yllättää
Rapea kaurakuorrutettu seiti pinaattilyttyperunoilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kauralesepaneroidut seitifileet

500 g g seitiä seiti
1,5 dl dl kauraleseitä kauraleseet
(MyllyKivi gluteenittomia kauraleseitä)
1 tl tl suolaa suola
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2 rkl rkl voita voi
0,5 - 1 sitruunamehua sitruunamehu
(puristettuna tuoreesta sitruunasta)

Pinaattilyttyperunat

600 g g perunaa peruna
200 g g pinaattia pinaatti
1 sipulia sipuli
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
250 g g mascarponea mascarpone

Vihersalaattia ja vinaigrette

1 ruukkua ruukku salaattia salaatti
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl sokeria sokeri
1 tl tl sinappia sinappi
(Dijon)

Rapea kaurakuorrutettu seiti pinaattilyttyperunoilla

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(2)

Valmistus

  1. Sulata seitifileet mielellään yön yli jääkaapissa, tai sitten suojattuna huoneenlämmössä.
  2. Aloita tekemällä lyttyperunat uunivalmiiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Aseta leivinpaperi uunivuokaan ja sipaise aavistus öljyä leivinpaperille. Laita perunat vuokaan ja lyttää ne parin sentin paksuisiksi tasapohjaisella astialla (esim. isolla lasilla). Ripottele pintaan hiukan suolaa ja valmista täyte.
  4. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Sulata pinaatti ja purista enin neste pois.
  5. Raasta sitruunan uloin keltainen kuorikerros talteen ja purista sen mehu.
  6. Laita 2 rkl rapsiöljyä kuumalle pannulle ja lisää sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoitellen sipuleita.
  7. Jaa lusikalla pinaattiseos perunoiden päälle ja lisää kullekin lusikallinen mascarponea.
  8. Lisää joukkoon hyppysellinen sitruunan kuoriraastetta, suolaa, mustapippuria sekä pinaatti. Sekoita hyvin ja nosta pannu liedeltä.
  9. Ripottele vielä pintaan hiukan sitruunaraastetta ja nosta uuniin 200 asteeseen paistumaan n. 15 minuutiksi.
  10. Paista tällä aikaa kalat rapeiksi voi-öljyseoksessa.
  11. Valuta ja kuivaa seitifileitä hiukan talouspaperilla. Poista seitifileistä kylkiruoto v-leikkauksella ja leikkaa ne kolmeen osaan (selkäfilee, pyrstöosa ja vatsaosa).
  12. Suolaa fileepalat kevyesti työlaudalla ja ripottele pinnalle hiukan sitruunan kuoriraastetta. Ripottele päälle kauraleseitä, käännä ja tee samoin toiselle puolelle.
  13. Aseta iso pannu liedelle kuumenemaan ja laita pannulle tilkka öljyä sekä voinokare.
  14. Kun voi sulaa ja alkaa hiukan vaahdota, laita paksuimmat selkäfileepalat (ja tilan mukaan myös pyrstöpaloja) paistumaan.
  15. Paista molemmin puolin niin, että pinta muuttuu rapean kullanruskeaksi, ja nosta fileepalat leivinpaperille uuniin lyttypottujen kanssa odottelemaan.
  16. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista samalla tavalla loput paloista (isoimmat ja paksuimmat palat keskelle pannua).
  17. Revi salaatinlehdet. Sekoita salaatin kastikeainekset keskenään ja kaada ne salaatinlehtien päälle samalla nostellen salaattia kulhossa.
  18. Tarjoa kalat heti lyttyperunoiden sekä salaatin kera.
  19. Lopuksi voit halutessasi ripotella hieman suolaa ja pirskottaa loput sitruunamehusta kalojen pinnalle.