
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kauralesepaneroidut seitifileet
500 g g | seitiä seiti | |
1,5 dl dl | kauraleseitä
kauraleseet (MyllyKivi gluteenittomia kauraleseitä) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
2 rkl rkl | voita voi | |
0,5 - 1 | sitruunamehua
sitruunamehu (puristettuna tuoreesta sitruunasta) |
Pinaattilyttyperunat
600 g g | perunaa peruna | |
200 g g | pinaattia pinaatti | |
1 | sipulia sipuli | |
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
250 g g | mascarponea mascarpone |
Vihersalaattia ja vinaigrette
1 ruukkua ruukku | salaattia salaatti | |
3 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | sinappia
sinappi (Dijon) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRapea kaurakuorrutettu seiti pinaattilyttyperunoilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata seitifileet mielellään yön yli jääkaapissa, tai sitten suojattuna huoneenlämmössä.
- Aloita tekemällä lyttyperunat uunivalmiiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Aseta leivinpaperi uunivuokaan ja sipaise aavistus öljyä leivinpaperille. Laita perunat vuokaan ja lyttää ne parin sentin paksuisiksi tasapohjaisella astialla (esim. isolla lasilla). Ripottele pintaan hiukan suolaa ja valmista täyte.
- Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Sulata pinaatti ja purista enin neste pois.
- Raasta sitruunan uloin keltainen kuorikerros talteen ja purista sen mehu.
- Laita 2 rkl rapsiöljyä kuumalle pannulle ja lisää sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoitellen sipuleita.
- Jaa lusikalla pinaattiseos perunoiden päälle ja lisää kullekin lusikallinen mascarponea.
- Lisää joukkoon hyppysellinen sitruunan kuoriraastetta, suolaa, mustapippuria sekä pinaatti. Sekoita hyvin ja nosta pannu liedeltä.
- Ripottele vielä pintaan hiukan sitruunaraastetta ja nosta uuniin 200 asteeseen paistumaan n. 15 minuutiksi.
- Paista tällä aikaa kalat rapeiksi voi-öljyseoksessa.
- Valuta ja kuivaa seitifileitä hiukan talouspaperilla. Poista seitifileistä kylkiruoto v-leikkauksella ja leikkaa ne kolmeen osaan (selkäfilee, pyrstöosa ja vatsaosa).
- Suolaa fileepalat kevyesti työlaudalla ja ripottele pinnalle hiukan sitruunan kuoriraastetta. Ripottele päälle kauraleseitä, käännä ja tee samoin toiselle puolelle.
- Aseta iso pannu liedelle kuumenemaan ja laita pannulle tilkka öljyä sekä voinokare.
- Kun voi sulaa ja alkaa hiukan vaahdota, laita paksuimmat selkäfileepalat (ja tilan mukaan myös pyrstöpaloja) paistumaan.
- Paista molemmin puolin niin, että pinta muuttuu rapean kullanruskeaksi, ja nosta fileepalat leivinpaperille uuniin lyttypottujen kanssa odottelemaan.
- Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista samalla tavalla loput paloista (isoimmat ja paksuimmat palat keskelle pannua).
- Revi salaatinlehdet. Sekoita salaatin kastikeainekset keskenään ja kaada ne salaatinlehtien päälle samalla nostellen salaattia kulhossa.
- Tarjoa kalat heti lyttyperunoiden sekä salaatin kera.
- Lopuksi voit halutessasi ripotella hieman suolaa ja pirskottaa loput sitruunamehusta kalojen pinnalle.