Helppous yllättää
Nopea ja helppo thaimaalainen kala-kasviscurry

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g seitiä seiti
(annospaloina)
500 g g wokkivihanneksia wokkivihannekset
(Freshona Thai Wokmix (pakaste))
320 g g currykastiketta currykastike
(Kania Green Curry tai Yellow Curry -kastiketta)
400 ml ml kookosmaitoa kookosmaito
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
0,5 tl tl suolaa suola
1 palaa pala limeä lime
(kuori raastettuna)
1 rkl rkl kalakastiketta kalakastike
2 rkl rkl korianteria korianteri
4 annosta annos jasmiiniriisiä jasmiiniriisi

Nopea ja helppo thaimaalainen kala-kasviscurry

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(15)

Valmistus

  1. Keitä riisi runsaaseen veteen pastan tapaan, n. 1 osa riisiä / 6 osaa vettä. Mausta keitinvesi maun mukaan suolalla ja muilla mausteilla, keitä paketin ohjeiden mukainen aika, ja kun riisi on kypsää, valuta siivilää apuna käyttäen neste pois.
  2. Sulata seitipalat ja vokkikasvikset mielellään yön yli jääkaapissa tai suojattuna huoneenlämmössä.
  3. Laita sulaneet kalapalat kulhoon, lisää joukkoon ½ tl suolaa ja sekoita. Anna kalapalojen suolaantua huoneenlämmössä sen aikaa kun valmistat curryn pohjan.
  4. Kuumenna tilkka öljyä kasarissa ja lisää joukkoon sulaneet vokkikasvikset, limetin kuoriraaste sekä ripaus suolaa tai Vitasia kalakastiketta.
  5. Paahda hetki täydellä teholla koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon currykastike ja jatka hetki sekoittelua.
  6. Lisää kookosmaito, anna kiehahtaa ja hauduta välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan.
  7. Lisää vielä joukkoon kalapalat, sekoita ja anna kiehahtaa kunnolla.
  8. Siirrä curry liedeltä ja anna tekeytyä ja jäähtyä viitisen minuuttia kannen alla. Viimeistele tällä välin riisi.
  9. Anna riisin olla kattilassa hetken aikaa ilman kantta höyryyntymässä, nostele ilmavaksi haarukalla.
  10. Koristele curry tuoreella korianterilla ja tarjoa riisin kera.