
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Legendaariset kalapotut
600 g g | kalafileetä
kalafilee (esim. ahventa/silakkaa/muikkua) | |
1 kg kg | uutta perunaa uusi peruna | |
vettä
vesi (perunoiden keittämiseen) | ||
1 nippua nippu | kevätsipulia kevätsipuli | |
2 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
10 | maustepippuria
maustepippuri (kokonaisia) | |
1 nippua nippu | tilliä tilli | |
2 tl tl | suolaa suola | |
100 g g | voita voi |
Kermamuhennetut kantarellit
1,5 l l | kantarelleja
kantarelli (myös vaalea orakas sopii) | |
2 | sipulia sipuli | |
50 g g | voita voi | |
1 dl dl | valkoviiniä valkoviini | |
2 tl tl | suolaa suola | |
4 dl dl | kermaa kerma | |
1 ripausta ripaus | meiramia
meirami (tuoretta meiramia hienonnettuna) |
Chorizorieskat
150 g g | chorizoa chorizo | |
1 pss pss | perunamuusia
perunamuusi (Harvest Basket perunamuusijauhetta) | |
5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 - 2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
3 tl tl | kevytmaitoa kevytmaito | |
1 lorausta loraus | oliiviöljyä oliiviöljy |
Lisäksi tarvitset
1 | pakastuspusseja pakastuspussi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLegendaariset kalapotut, kantarellimuhennosta ja chorizorieskaa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Legendaariset kalapotut
- Keitä perunat kypsäksi kattilassa. Perunoiden kypsyessä puhko, suolesta ja tarvittaessa nylje kalat.
- Perunoiden ollessa kypsiä hienonna perunoiden joukkoon kevätsipuli ja tilli. Lisää sekaan laakerinlehdet, mausteet ja nosta kalat höyrystymään perunoiden päälle. Nosta kattilan päälle kansi ja anna kalojen kypsyä kattilassa.
- Kalojen ollessa kypsiä tarkista maut ja tarjoile kantarellimuhennoksen kanssa.
Kermamuhennetut kantarellit
- Pilko ja putsaa sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sienet ja sipuli reilussa voissa syvässä kasarissa.
- Lisää kasariin mausteet, valkoviini ja kerma. Kuumenna muhennosta miedolla lämmöllä kunnes kerma muhentuu kantarellien joukkoon.
- Tarkista maut ja tarjoile kalapottujen kanssa.
Chorizorieskat
- Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi.
- Mittaa ensin kuivat ainekset pakastepussiin ja lisää sitten kananmunat, maito ja oliiviöljy. Lisää sekaan myös chorizokuutiot ja sekoita pussia voimakkaasti jotta ainekset sekoittuvat keskenään.
- Leivo pieniä rieskoja ja paista ne muurikkapannulla kauniin värisiksi.