Helppous yllättää
Legendaariset kalapotut, kantarellimuhennosta ja chorizorieskaa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Legendaariset kalapotut

600 g g kalafileetä kalafilee
(esim. ahventa/silakkaa/muikkua)
1 kg kg uutta perunaa uusi peruna
vettä vesi
(perunoiden keittämiseen)
1 nippua nippu kevätsipulia kevätsipuli
2 laakerinlehteä laakerinlehti
10 maustepippuria maustepippuri
(kokonaisia)
1 nippua nippu tilliä tilli
2 tl tl suolaa suola
100 g g voita voi

Kermamuhennetut kantarellit

1,5 l l kantarelleja kantarelli
(myös vaalea orakas sopii)
2 sipulia sipuli
50 g g voita voi
1 dl dl valkoviiniä valkoviini
2 tl tl suolaa suola
4 dl dl kermaa kerma
1 ripausta ripaus meiramia meirami
(tuoretta meiramia hienonnettuna)

Chorizorieskat

150 g g chorizoa chorizo
1 pss pss perunamuusia perunamuusi
(Harvest Basket perunamuusijauhetta)
5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 - 2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 kananmunaa kananmuna
3 tl tl kevytmaitoa kevytmaito
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy

Lisäksi tarvitset

1 pakastuspusseja pakastuspussi

Legendaariset kalapotut, kantarellimuhennosta ja chorizorieskaa

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(0)

Valmistus

Legendaariset kalapotut

  1. Keitä perunat kypsäksi kattilassa. Perunoiden kypsyessä puhko, suolesta ja tarvittaessa nylje kalat.
  2. Perunoiden ollessa kypsiä hienonna perunoiden joukkoon kevätsipuli ja tilli. Lisää sekaan laakerinlehdet, mausteet ja nosta kalat höyrystymään perunoiden päälle. Nosta kattilan päälle kansi ja anna kalojen kypsyä kattilassa.
  3. Kalojen ollessa kypsiä tarkista maut ja tarjoile kantarellimuhennoksen kanssa.

Kermamuhennetut kantarellit

  1. Pilko ja putsaa sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sienet ja sipuli reilussa voissa syvässä kasarissa.
  2. Lisää kasariin mausteet, valkoviini ja kerma. Kuumenna muhennosta miedolla lämmöllä kunnes kerma muhentuu kantarellien joukkoon.
  3. Tarkista maut ja tarjoile kalapottujen kanssa.

Chorizorieskat

  1. Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi.
  2. Mittaa ensin kuivat ainekset pakastepussiin ja lisää sitten kananmunat, maito ja oliiviöljy. Lisää sekaan myös chorizokuutiot ja sekoita pussia voimakkaasti jotta ainekset sekoittuvat keskenään.
  3. Leivo pieniä rieskoja ja paista ne muurikkapannulla kauniin värisiksi.