Helppous yllättää
Savusiika ja lyttyperunat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg siikaa siika
(savusiikaa)
1 dl dl majoneesia majoneesi
(valkosipulimajoneesia)
1 dl dl pestoa pesto
1 kurkkua kurkku

Lyttyperunat

1 kg kg perunaa peruna
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,75 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
1 dl dl lehtipersiljaa lehtipersilja
1 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
100 g g vuohenjuustoa vuohenjuusto
3 rkl rkl sipulirouhetta sipulirouhe

Savusiika ja lyttyperunat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(4)

Valmistus

  1. Poista kalasta nahka ja nosta kala tarjoiluvadille.
  2. Sekoita majoneesin joukkoon pesto ja levitä seos kalan pintaan.
  3. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja lado ne limittäin ”suomupeitteeksi” kalan päälle pyrstöpäästä aloittaen.

Lyttyperunat

  1. Keitä pestyt perunat kypsiksi tai käytä edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
  2. Nosta ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paina perunat lyttyyn haarukalla.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulit ja sekoita oliiviöljyyn. Mausta seos persiljalla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
  4. Jaa seos perunoille, murustele päälle vuohenjuusto ja paista 225-asteisessa noin 15 minuuttia.
  5. Jos perunat ovat kylmiä, pidennä aikaa ja vähennä lämpöä 200 asteeseen.
  6. Ripottele lyttyperunoiden päälle sipulihiutaleita.