
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | siikaa
siika (savusiikaa) | ||
1 dl dl | majoneesia
majoneesi (valkosipulimajoneesia) | ||
1 dl dl | pestoa pesto | ||
1 | kurkkua kurkku |
Lyttyperunat
1 kg kg | perunaa peruna | ||
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
0,75 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 dl dl | lehtipersiljaa lehtipersilja | ||
1 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
100 g g | vuohenjuustoa vuohenjuusto | ||
3 rkl rkl | sipulirouhetta sipulirouhe |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaSavusiika ja lyttyperunat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Poista kalasta nahka ja nosta kala tarjoiluvadille.
- Sekoita majoneesin joukkoon pesto ja levitä seos kalan pintaan.
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja lado ne limittäin ”suomupeitteeksi” kalan päälle pyrstöpäästä aloittaen.
Lyttyperunat
- Keitä pestyt perunat kypsiksi tai käytä edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
- Nosta ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paina perunat lyttyyn haarukalla.
- Hienonna kuoritut valkosipulit ja sekoita oliiviöljyyn. Mausta seos persiljalla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
- Jaa seos perunoille, murustele päälle vuohenjuusto ja paista 225-asteisessa noin 15 minuuttia.
- Jos perunat ovat kylmiä, pidennä aikaa ja vähennä lämpöä 200 asteeseen.
- Ripottele lyttyperunoiden päälle sipulihiutaleita.