Helppous yllättää
Tonnikalapihvit, itämainen maustevoi ja paahdetut kasvikset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Itämainen maustevoi

200 g g voita voi
1 rkl rkl inkivääriä inkivääri
palaa pala chiliä chili
3 valkosipulia valkosipuli
palaa pala limeä lime
1 rkl rkl limemehua limemehu
0,5 ruukkua ruukku korianteria korianteri
1 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
20 cm cm leivinpaperia leivinpaperi

Kasvislisäke

300 g g porkkanaa porkkana
300 g g parsakaalia parsakaali
1 l l vettä vesi
2 tl tl suolaa suola

Tonnikalapihvien paistaminen

500 g g tonnikalaa tonnikala
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
20 g g maustevoita maustevoi
mustapippuria mustapippuri

Tonnikalapihvit, itämainen maustevoi ja paahdetut kasvikset

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(17)

Valmistus

Tonnikalapihvit paistetaan naudanpihvien tapaan, tosin ne tarvitsevat jopa vielä vähemmän paistoaikaa. Tonnikalapihvit saavat jäädä jopa aavistuksen raaoiksi sisältä, sillä ylipaistettuna tonnikala on kovin kuivakkaa.

Ota tonnikalapihvit huoneenlämpöön paketeistaan (ja valmista maustevoi) reilu puolisen tuntia ennen paistamista. Itämainen maustevoi

  1. Ota 200 g voita huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  2. Halkaise chili, poista siemenet, kuori valkosipulin kynnet sekä pala inkivääriä ja huuhtele limetti.
  3. Raasta hienoksi kippoon valkosipuli, inkivääri ja limetin kuori sekä pilko joukkoon pienen pieniksi paloiksi chili ja korianteri.
  4. Purista limetin mehu joukkoon, lisää soijakastike ja huoneenlämpöinen voi nokareina. Sekoita ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi maustevoiksi, ensin varovasti, sitten voimakkaammin vatkaten.
  5. Kaavi voi kiposta leivinpaperin reunalle pitkittäin ja kääri rullalle. Pyöritä leivinpaperin päädyt “karkkipaperin” tavoin vastasuuntiin ja muotoile näin voi n. 5 senttiä paksuksi tangoksi.
  6. Nosta voi jääkaappiin asettumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  1. Kuori porkkanat ja leikkaa tuhdeiksi lohkoiksi. Leikkaa parsakaalista tasakokoisia nuppuja, kuori varsi ja pilko n. 4 cm lohkoiksi.
  2. Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja keitä porkkanoita n. 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla porkkanat sivuun odottamaan ja laita parsakaalit kiehumaan n. 3 minuutiksi.
  3. Porkkanan ja parsakaalin tulee olla napakan kypsää, jopa aavistuksen raakaa. Nosta parsakaalitkin sivuun odottamaan.
  4. Kaada enin keitinvesi pois, mutta jätä sitä kattilaan muutaman ruokalusikallisen verran ja lisää sekaan n. 30 g maustevoita.
  5. Jatka paistamalla välissä tonnikalapihvit oheisen ohjeen mukaisesti.
  6. Aseta talouspaperipala lautaselle ja nosta tonnikalapihvit vakuumipaketeistaan sen päälle.
  7. Mausta pihvit molemmin puolin pienellä ripauksella suolaa sekä mustapippuria ja vältä painelemasta pihveistä nesteitä pois.
  8. Valitse paistinpannuksi suurin piirtein paistettavien tonnikalapihvien kokoinen pannu, lisää pannulle rapsiöljy sekä nokare maustevoita ja aseta liedelle lämpenemään.
  9. Kun voi on sulanut ja alkaa vaahdota ja saada väriä, lisää tonnikalapihvit pannulle. Paista kovalla tai keskikovalla lämmöllä n. 2 minuuttia ja käännä pihvit, kun niiden pinta on muuttunut hivenen kullanruskeaksi.
  10. Paista n. 1 minuutti, nosta pannu sivuun ja anna pihvien vetäytyä kasvisten pikalämmityksen ajan.
  11. Pihvien paistuttua nosta kattila takaisin liedelle, kuumenna porkkanat kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen pienen hetken ajan.
  12. Lisää joukkoon parsakaalit ja lämmitä hetki sekoitellen.
  13. Asettele kasvikset lautasannoksille tai vadille ja tonnikalapihvit kasvisten päälle.
  14. Laita maustevoinapit pihveille, pirskottele tonnikalojen paistinlientä päälle ja koristele korianterin lehdillä. Nauti heti!

Vinkki: Voit halutessasi lisätä ruokaisuutta tarjoamalla riisiä tai nuudeleita kalan ja kasvisten lisäksi.