
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | silakkapihvejä
silakkapihvi (tai silakkafileitä) | |
1 - 2 dl dl | ruisjauhoja ruisjauho | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
1 nokaretta nokare | voita
voi (paistamiseen) | |
1 lorausta loraus | rapsiöljyä
rapsiöljy (paistamiseen) |
Täyte (jos valmistat silakkapihvit itse silakkafileistä)
2 - 3 | sipulia sipuli | |
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
1 rkl rkl | tilliä tilli | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Tillivoi
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
2 rkl rkl | tilliä tilli |
Perunamuusi
6 - 8 | perunaa
peruna (jauhoinen lajike) | |
2 dl dl | maitoa maito | |
2 - 3 rkl rkl | voita voi | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaistettuja silakkapihvejä, perunamuusia ja tillivoita
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Silakkapihvit
- Jos valmistat silakkapihvit itse, tee ensin täyte. Jos käytät valmiita silakkapihvejä, voit jättää täytteen väliin ja siirtyä suoraan tillivoin valmistukseen.
- Paista lopuksi valmiit silakkapihvit voi-öljyseoksessa ja tarjoile tillivoin ja perunamuusin kera.
Täyte
- Laita kattilaan voi ja lisää sipuli. Kuullottele sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet ja imeneet voin ihanan maun itseensä, mutta älä anna seoksen ruskistua. Lisää mukaan tilli. Voit halutessasi maustaa täytettä myös hieman suolalla ja pippurilla.
- Anna täytteen jäähtyä hieman ja asettele puolet silakoista pellille tai leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele kaloille suolaa ja hienonnettua valkopippuria joko jauhettuna tai myllystä ja lisää silakoiden päälle täyte.
- Levitä toinen puolisko silakkafileistä leivinpaperille ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Nostele fileet täytettyjen puoliskoiden päälle nahkapuoli ylöspäin.
- Kaada ruisjauhot laakeaan astiaan ja pyörittele silakkapihvit jauhoissa. Paista ne sen jälkeen voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi.
- Nostele silakkapihvit leivinpaperin päälle uunipellille, mutta jos pihvit ovat todella rasvaisia, voit valuttaa ylimääräisen rasvan ensin talouspaperin päällä. Kuumenna pihvejä ennen tarjoilua 175-asteisessa uunissa 3-4 minuuttia.
Tillivoi
- Anna voin pehmetä, sekoita tilli joukkoon ja aseta tillivoi viileään paikkaan.
Perunamuusi
- Kuori ja pilko perunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunat kypsiksi. Varo keittämästä liikaa.
- Kaada keitinvesi sen jälkeen pois, ja anna kattilan pohjalle jäävän vesitilkan haihtua höyrynä ilmaan. Muutama minuutti riittää.
- Sekoita lämmin maito ja voi ensin keskenään ja lisää vasta sitten seos perunoiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi muusiksi.
Vinkki: Tillivoin voi korvata myös ruskistetulla voilla, jonka valmistukseen tarvitset lämpömittaria. Kuumenna haluamasi määrä voita uunissa 148-asteiseksi ja anna jäähtyä hieman. Jos valmistat isomman määrän ruskistettua voita eli ”pähkinävoita”, se kannattaa siivilöidä ennen tarjoilua harsoliinan lävitse.