Helppous yllättää
Paistettuja silakkapihvejä, perunamuusia ja tillivoita

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g silakkapihvejä silakkapihvi
(tai silakkafileitä)
1 - 2 dl dl ruisjauhoja ruisjauho
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 nokaretta nokare voita voi
(paistamiseen)
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
(paistamiseen)

Täyte (jos valmistat silakkapihvit itse silakkafileistä)

2 - 3 sipulia sipuli
3 - 4 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl tilliä tilli
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Tillivoi

3 - 4 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl tilliä tilli

Perunamuusi

6 - 8 perunaa peruna
(jauhoinen lajike)
2 dl dl maitoa maito
2 - 3 rkl rkl voita voi
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola

Paistettuja silakkapihvejä, perunamuusia ja tillivoita

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(14)

Valmistus

Silakkapihvit

  1. Jos valmistat silakkapihvit itse, tee ensin täyte. Jos käytät valmiita silakkapihvejä, voit jättää täytteen väliin ja siirtyä suoraan tillivoin valmistukseen.
  2. Paista lopuksi valmiit silakkapihvit voi-öljyseoksessa ja tarjoile tillivoin ja perunamuusin kera.

Täyte

  1. Laita kattilaan voi ja lisää sipuli. Kuullottele sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet ja imeneet voin ihanan maun itseensä, mutta älä anna seoksen ruskistua. Lisää mukaan tilli. Voit halutessasi maustaa täytettä myös hieman suolalla ja pippurilla.
  2. Anna täytteen jäähtyä hieman ja asettele puolet silakoista pellille tai leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele kaloille suolaa ja hienonnettua valkopippuria joko jauhettuna tai myllystä ja lisää silakoiden päälle täyte.
  3. Levitä toinen puolisko silakkafileistä leivinpaperille ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Nostele fileet täytettyjen puoliskoiden päälle nahkapuoli ylöspäin.
  4. Kaada ruisjauhot laakeaan astiaan ja pyörittele silakkapihvit jauhoissa. Paista ne sen jälkeen voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi.
  5. Nostele silakkapihvit leivinpaperin päälle uunipellille, mutta jos pihvit ovat todella rasvaisia, voit valuttaa ylimääräisen rasvan ensin talouspaperin päällä. Kuumenna pihvejä ennen tarjoilua 175-asteisessa uunissa 3-4 minuuttia.

Tillivoi

  1. Anna voin pehmetä, sekoita tilli joukkoon ja aseta tillivoi viileään paikkaan.

Perunamuusi

  1. Kuori ja pilko perunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunat kypsiksi. Varo keittämästä liikaa.
  2. Kaada keitinvesi sen jälkeen pois, ja anna kattilan pohjalle jäävän vesitilkan haihtua höyrynä ilmaan. Muutama minuutti riittää.
  3. Sekoita lämmin maito ja voi ensin keskenään ja lisää vasta sitten seos perunoiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi muusiksi.

Vinkki: Tillivoin voi korvata myös ruskistetulla voilla, jonka valmistukseen tarvitset lämpömittaria. Kuumenna haluamasi määrä voita uunissa 148-asteiseksi ja anna jäähtyä hieman. Jos valmistat isomman määrän ruskistettua voita eli ”pähkinävoita”, se kannattaa siivilöidä ennen tarjoilua harsoliinan lävitse.