Helppous yllättää
Seiti-kasviscurry

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g seitiä seiti
(pakaste)
1 limeä lime
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 palaa pala inkivääriä inkivääri
1 - 2 chiliä chili
0,5 - 1 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
0,25 - 0,5 kukkakaalia kukkakaali
2 rkl rkl voita voi
3 rkl rkl valmiskastiketta valmiskastike
(Kania ananas-currykastiketta)
2 tl tl juustokuminaa juustokumina
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
2 - 3 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
400 ml ml kookosmaitoa kookosmaito
1 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
1 tlk tlk kikherneitä kikherne
(400/240 g)
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus korianteria korianteri

Seiti-kasviscurry

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(20)

Valmistus

  1. Ota kala sulamaan. Paloittele kohmeiset kalat ja kaada päälle limetistä puristettu mehu. Anna maustua.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Leikkaa huuhdottu kesäkurpitsa kuutioiksi ja paloittele kukkakaali.
  3. Kuumenna voi paistokasarissa. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Lisää inkivääri, chilit ja mausteet. Anna kuumentua muutama minuutti. Lusikoi mukaan tomaattipyree.
  4. Kumoa joukkoon kookosmaito ja vesi (huuhdo sillä purkki). Murenna sekaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää valutetut kikherneet, kesäkurpitsat ja kukkakaalit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä.
  6. Lisää paloiteltu kala ja hauduta kypsäksi eli noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Koristele ruoka korianterisilpulla. Tarjoa kalacurryn kanssa keitettyä basmatiriisiä.