
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Haudutettua kuhaa
600 g g | kuhaa kuha | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 - 2 | fenkolia fenkoli | |
100 g g | purjoa purjo | |
3 rkl rkl | kapriksia kapris | |
1 kuutiota kuutio | kalalientä kalaliemi | |
1 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna ja kuori raastettuna) | |
4 dl dl | vettä vesi | |
10 kpl kpl | maustepippuria
maustepippuri (kokonaisia) | |
2 dl dl | pakasteherneitä pakasteherneet | |
1 nippua nippu | tilliä
tilli (tai lehtipersiljaa) |
Kastike
2 dl dl | keitinlientä
keitinliemi (kalan haudutuslientä) | |
2 rkl rkl | maissitärkkelystä maissitärkkelys | |
2 dl dl | kermaa kerma |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFenkoliliemessä haudutettua kuhaa ja kermakastike neljälle hengelle
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Tässä reseptissä kasvislisuke ja kastikepohja syntyvät näppärästi kuhan kypsytyksen yhteydessä.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese tai kuori lisukeperunat ja laita vesi kiehumaan.
- Poista kuhafileistä halutessasi kylkiruodot v-leikkauksella ja leikkaa annospaloiksi.
- Aseta palat keraamiseen uunivuokaan, ripottele suolaa tasaisesti pinnalle ja jätä huoneenlämpöön suolaantumaan.
- Huuhtele ja leikkaa fenkolit sekä purjo ohuiksi suikaleiksi. Raasta kokonaisen sitruunan kuori talteen ja purista sen mehu.
- Kiehauta kalaliemi (4 dl vettä ja 1 kalaliemikuutio) ja maustepippurit kattilassa, lisää joukkoon fenkolisuikaleet ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon purjosuikaleet, kaprikset liemineen sekä sitruunaraaste ja anna kiehahtaa hetken.
- Kaada liemi ja kasvikset kalapalojen päälle ja peitä uunivuoka tiiviisti foliolla.
- Nosta vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa 15 minuuttia. Ota vuoka uunista, raota foliota ja valuta varovasti kaikki haudutusliemi pienehköön kattilaan (käytä tarvittaessa siivilää apuna).
- Varmista kalapalojen kypsyys, lisää vuokaan sulatetut herneet, sulje folio ja laita vuoka takaisin uuniin odottamaan kastikkeen valmistumista.
- Ota haudutusliemestä 2 rkl lientä erikseen pieneen kippoon ja anna jäähtyä.
- Keitä haudutuslientä kasaan pikku kasarissa, kunnes jäljellä on n. 2 dl.
- Sekoita jäähtyneeseen liemitilkkaan maissijauhot ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kun liemi on saostunut, lisää joukkoon kerma.
- Anna kiehahtaa, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa sekä sitruunan mehua.
- Jaa haudutettu fenkoli-kasvisseos lautasille, nosta varovasti kuhapalat päälle, lisää kastike ja koristele tillillä tai lehtipersiljalla.
- Voit myös tarjota kuhan uunivuoassaan. Nosta vain kalapalat kasvisten päälle varovasti ja viimeistele tillillä tai lehtipersiljalla. Myös kastike voi olla vuoassa tai sen voi tarjota erikseen.
- Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Voit käyttää herneiden sijasta suolavedessä kiehautettuja parsakaalin nuppuja.