Helppous yllättää
Fenkoliliemessä haudutettua kuhaa ja kermakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Haudutettua kuhaa

600 g g kuhaa kuha
1 tl tl suolaa suola
1 - 2 fenkolia fenkoli
100 g g purjoa purjo
3 rkl rkl kapriksia kapris
1 kuutiota kuutio kalalientä kalaliemi
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna ja kuori raastettuna)
4 dl dl vettä vesi
10 kpl kpl maustepippuria maustepippuri
(kokonaisia)
2 dl dl pakasteherneitä pakasteherneet
1 nippua nippu tilliä tilli
(tai lehtipersiljaa)

Kastike

2 dl dl keitinlientä keitinliemi
(kalan haudutuslientä)
2 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys
2 dl dl kermaa kerma

Fenkoliliemessä haudutettua kuhaa ja kermakastike neljälle hengelle

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(1)

Valmistus

Tässä reseptissä kasvislisuke ja kastikepohja syntyvät näppärästi kuhan kypsytyksen yhteydessä.

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese tai kuori lisukeperunat ja laita vesi kiehumaan.
  2. Poista kuhafileistä halutessasi kylkiruodot v-leikkauksella ja leikkaa annospaloiksi.
  3. Aseta palat keraamiseen uunivuokaan, ripottele suolaa tasaisesti pinnalle ja jätä huoneenlämpöön suolaantumaan.
  4. Huuhtele ja leikkaa fenkolit sekä purjo ohuiksi suikaleiksi. Raasta kokonaisen sitruunan kuori talteen ja purista sen mehu.
  5. Kiehauta kalaliemi (4 dl vettä ja 1 kalaliemikuutio) ja maustepippurit kattilassa, lisää joukkoon fenkolisuikaleet ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia.
  6. Lisää joukkoon purjosuikaleet, kaprikset liemineen sekä sitruunaraaste ja anna kiehahtaa hetken.
  7. Kaada liemi ja kasvikset kalapalojen päälle ja peitä uunivuoka tiiviisti foliolla.
  8. Nosta vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa 15 minuuttia. Ota vuoka uunista, raota foliota ja valuta varovasti kaikki haudutusliemi pienehköön kattilaan (käytä tarvittaessa siivilää apuna).
  9. Varmista kalapalojen kypsyys, lisää vuokaan sulatetut herneet, sulje folio ja laita vuoka takaisin uuniin odottamaan kastikkeen valmistumista.
  10. Ota haudutusliemestä 2 rkl lientä erikseen pieneen kippoon ja anna jäähtyä.
  11. Keitä haudutuslientä kasaan pikku kasarissa, kunnes jäljellä on n. 2 dl.
  12. Sekoita jäähtyneeseen liemitilkkaan maissijauhot ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kun liemi on saostunut, lisää joukkoon kerma.
  13. Anna kiehahtaa, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa sekä sitruunan mehua.
  14. Jaa haudutettu fenkoli-kasvisseos lautasille, nosta varovasti kuhapalat päälle, lisää kastike ja koristele tillillä tai lehtipersiljalla.
  15. Voit myös tarjota kuhan uunivuoassaan. Nosta vain kalapalat kasvisten päälle varovasti ja viimeistele tillillä tai lehtipersiljalla. Myös kastike voi olla vuoassa tai sen voi tarjota erikseen.
  16. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää herneiden sijasta suolavedessä kiehautettuja parsakaalin nuppuja.