
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Haudutettua kuhaa
600 g g | kuhaa kuha | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 - 2 | fenkolia fenkoli | ||
100 g g | purjoa purjo | ||
3 rkl rkl | kapriksia kapris | ||
1 kuutiota kuutio | kalalientä kalaliemi | ||
1 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna ja kuori raastettuna) | ||
4 dl dl | vettä vesi | ||
10 kpl kpl | maustepippuria
maustepippuri (kokonaisia) | ||
2 dl dl | pakasteherneitä pakasteherneet | ||
1 nippua nippu | tilliä
tilli (tai lehtipersiljaa) |
Kastike
2 dl dl | keitinlientä
keitinliemi (kalan haudutuslientä) | ||
2 rkl rkl | maissitärkkelystä maissitärkkelys | ||
2 dl dl | kermaa kerma |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaFenkoliliemessä haudutettua kuhaa ja kermakastike neljälle hengelle
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Tässä reseptissä kasvislisuke ja kastikepohja syntyvät näppärästi kuhan kypsytyksen yhteydessä.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese tai kuori lisukeperunat ja laita vesi kiehumaan.
- Poista kuhafileistä halutessasi kylkiruodot v-leikkauksella ja leikkaa annospaloiksi.
- Aseta palat keraamiseen uunivuokaan, ripottele suolaa tasaisesti pinnalle ja jätä huoneenlämpöön suolaantumaan.
- Huuhtele ja leikkaa fenkolit sekä purjo ohuiksi suikaleiksi. Raasta kokonaisen sitruunan kuori talteen ja purista sen mehu.
- Kiehauta kalaliemi (4 dl vettä ja 1 kalaliemikuutio) ja maustepippurit kattilassa, lisää joukkoon fenkolisuikaleet ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon purjosuikaleet, kaprikset liemineen sekä sitruunaraaste ja anna kiehahtaa hetken.
- Kaada liemi ja kasvikset kalapalojen päälle ja peitä uunivuoka tiiviisti foliolla.
- Nosta vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa 15 minuuttia. Ota vuoka uunista, raota foliota ja valuta varovasti kaikki haudutusliemi pienehköön kattilaan (käytä tarvittaessa siivilää apuna).
- Varmista kalapalojen kypsyys, lisää vuokaan sulatetut herneet, sulje folio ja laita vuoka takaisin uuniin odottamaan kastikkeen valmistumista.
- Ota haudutusliemestä 2 rkl lientä erikseen pieneen kippoon ja anna jäähtyä.
- Keitä haudutuslientä kasaan pikku kasarissa, kunnes jäljellä on n. 2 dl.
- Sekoita jäähtyneeseen liemitilkkaan maissijauhot ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kun liemi on saostunut, lisää joukkoon kerma.
- Anna kiehahtaa, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa sekä sitruunan mehua.
- Jaa haudutettu fenkoli-kasvisseos lautasille, nosta varovasti kuhapalat päälle, lisää kastike ja koristele tillillä tai lehtipersiljalla.
- Voit myös tarjota kuhan uunivuoassaan. Nosta vain kalapalat kasvisten päälle varovasti ja viimeistele tillillä tai lehtipersiljalla. Myös kastike voi olla vuoassa tai sen voi tarjota erikseen.
- Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Voit käyttää herneiden sijasta suolavedessä kiehautettuja parsakaalin nuppuja.