Valmistus
- Hiero mausteet lohen pintaan ja anna maustua seuraavien vaiheiden ajan.
- Laita vesi kiehumaan ja pilko kasvikset. Lisää ne ja mausteet kiehuvaan veteen. Anna nesteen jäähtyä noin 90-asteiseksi.
- Aseta lohi vuokaan, kaada liemi kalan päälle ja anna sen kypsyä liemessä n. 10 min.
- Nosta kala pois nesteestä, valuta ja tarjoile keitettyjen, kiinteämaltoisten sitruuna-tilliperunoiden, haudutetun pinaatin ja basilikakastikkeen kera.
- Mittaa kattilaan vesi ja etikka.
- Lisää pilkottu sipuli, mausteet ja 4 rkl basilikaa. Laita loppu basilika sivuun.
- Kiehauta neste ja haihduta siitä noin puolet pois. Nosta kattila levyltä ja anna kastikkeen muhia.
- Siivilöi neste ja kuumenna uudelleen. Sekoita joukkoon kylmä, pieneksi kuutioitu voi sauvasekoittimella.Lisää kerma ja sitruuna.
- Viimeistele kastike jäljelle jääneellä basilikalla.
Lohi
Basilikakastike