
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
lohi
800 - 1000 g g | lohta lohi | |
25 - 30 g g | suolaa suola | |
2 tl tl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | maustepippuria maustepippuri | |
1 - 2 rkl rkl | tilliä tilli |
Haudutusliemi
1 l l | vettä vesi | |
1 | porkkanaa porkkana | |
1 - 2 kpl kpl | salottisipulia salottisipuli | |
1 - 2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 - 2 rkl rkl | suolaa suola | |
1 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
1 nippua nippu | tilliä
tilli (oman maun mukaan) | |
1 ripausta ripaus | timjamia
timjami (oman maun mukaan) |
Basilikakastike
1 dl dl | vettä vesi | |
0,5 dl dl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
2 kpl kpl | salottisipulia salottisipuli | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria
valkopippuri (oman maun mukaan) | |
2 tl tl | suolaa suola | |
6 - 7 rkl rkl | basilikaa basilika | |
75 g g | voita voi | |
1 dl dl | kermaa kerma | |
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHaudutettua lohta basilikakastikkeessa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Lohi
- Hiero mausteet lohen pintaan ja anna maustua seuraavien vaiheiden ajan.
- Laita vesi kiehumaan ja pilko kasvikset. Lisää ne ja mausteet kiehuvaan veteen. Anna nesteen jäähtyä noin 90-asteiseksi.
- Aseta lohi vuokaan, kaada liemi kalan päälle ja anna sen kypsyä liemessä n. 10 min.
- Nosta kala pois nesteestä, valuta ja tarjoile keitettyjen, kiinteämaltoisten sitruuna-tilliperunoiden, haudutetun pinaatin ja basilikakastikkeen kera.
Basilikakastike
- Mittaa kattilaan vesi ja etikka.
- Lisää pilkottu sipuli, mausteet ja 4 rkl basilikaa. Laita loppu basilika sivuun.
- Kiehauta neste ja haihduta siitä noin puolet pois. Nosta kattila levyltä ja anna kastikkeen muhia.
- Siivilöi neste ja kuumenna uudelleen. Sekoita joukkoon kylmä, pieneksi kuutioitu voi sauvasekoittimella.Lisää kerma ja sitruuna.
- Viimeistele kastike jäljelle jääneellä basilikalla.