Helppous yllättää
Haudutettua lohta basilikakastikkeessa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

lohi

800 - 1000 g g lohta lohi
25 - 30 g g suolaa suola
2 tl tl sokeria sokeri
1 tl tl maustepippuria maustepippuri
1 - 2 rkl rkl tilliä tilli

Haudutusliemi

1 l l vettä vesi
1 porkkanaa porkkana
1 - 2 kpl kpl salottisipulia salottisipuli
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 - 2 rkl rkl suolaa suola
1 laakerinlehteä laakerinlehti
1 nippua nippu tilliä tilli
(oman maun mukaan)
1 ripausta ripaus timjamia timjami
(oman maun mukaan)

Basilikakastike

1 dl dl vettä vesi
0,5 dl dl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
2 kpl kpl salottisipulia salottisipuli
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
(oman maun mukaan)
2 tl tl suolaa suola
6 - 7 rkl rkl basilikaa basilika
75 g g voita voi
1 dl dl kermaa kerma
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu

Haudutettua lohta basilikakastikkeessa

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(29)

Valmistus

Lohi

  1. Hiero mausteet lohen pintaan ja anna maustua seuraavien vaiheiden ajan.
  2. Laita vesi kiehumaan ja pilko kasvikset. Lisää ne ja mausteet kiehuvaan veteen. Anna nesteen jäähtyä noin 90-asteiseksi.
  3. Aseta lohi vuokaan, kaada liemi kalan päälle ja anna sen kypsyä liemessä n. 10 min.
  4. Nosta kala pois nesteestä, valuta ja tarjoile keitettyjen, kiinteämaltoisten sitruuna-tilliperunoiden, haudutetun pinaatin ja basilikakastikkeen kera.

Basilikakastike

  1. Mittaa kattilaan vesi ja etikka.
  2. Lisää pilkottu sipuli, mausteet ja 4 rkl basilikaa. Laita loppu basilika sivuun.
  3. Kiehauta neste ja haihduta siitä noin puolet pois. Nosta kattila levyltä ja anna kastikkeen muhia.
  4. Siivilöi neste ja kuumenna uudelleen. Sekoita joukkoon kylmä, pieneksi kuutioitu voi sauvasekoittimella.Lisää kerma ja sitruuna.
  5. Viimeistele kastike jäljelle jääneellä basilikalla.