Haudutettua lohta basilikakastikkeessa

Haudutettua lohta basilikakastikkeessa

VaikeusasteKeskitaso
Valmistus30 min

Valmistus

    Lohi

  1. Hiero mausteet lohen pintaan ja anna maustua seuraavien vaiheiden ajan.
  2. Laita vesi kiehumaan ja pilko kasvikset. Lisää ne ja mausteet kiehuvaan veteen. Anna nesteen jäähtyä noin 90-asteiseksi.
  3. Aseta lohi vuokaan, kaada liemi kalan päälle ja anna sen kypsyä liemessä n. 10 min.
  4. Nosta kala pois nesteestä, valuta ja tarjoile keitettyjen, kiinteämaltoisten sitruuna-tilliperunoiden, haudutetun pinaatin ja basilikakastikkeen kera.
  5. Basilikakastike

  6. Mittaa kattilaan vesi ja etikka.
  7. Lisää pilkottu sipuli, mausteet ja 4 rkl basilikaa. Laita loppu basilika sivuun.
  8. Kiehauta neste ja haihduta siitä noin puolet pois. Nosta kattila levyltä ja anna kastikkeen muhia.
  9. Siivilöi neste ja kuumenna uudelleen. Sekoita joukkoon kylmä, pieneksi kuutioitu voi sauvasekoittimella.Lisää kerma ja sitruuna.
  10. Viimeistele kastike jäljelle jääneellä basilikalla.

Sopivat reseptit