
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Muikut
600 g g | muikkuja
muikku (Isokari perattuja muikkuja) | |
1,5 tl tl | suolaa suola | |
100 g g | hapankorppuja hapankorppu | |
140 g g | pekonia pekoni | |
50 g g | voita voi |
Pottuvoi
1 kg kg | perunaa peruna | |
1 - 2 tl tl | suolaa suola | |
150 g g | voita voi | |
1 lorausta loraus | keitinlientä
keitinliemi (perunoista, oman maun mukaan) | |
1 | sipulia sipuli | |
0,5 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHapankorppu-pekonipaistetut muikut ja pottuvoi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Suolaa muikut sekoittamalla kulhossa niiden joukkoon 1,5 tl suolaa ja jätä peitettynä huoneenlämpöön.
- Tee pottuvoi, mutta kääntele aina välillä muikkuja suolaantumisen tasaamiseksi.
- Kuori ja huuhtaise perunat kattilaan, halkaise tarvittaessa perunat jos ovat isoja.
- Lisää vettä juuri sen verran että perunat peittyvät, ripottele joukkoon hiukan suolaa ja keitä perunoita viitisen minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Keitä vielä kymmenisen minuuttia tai niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kaada keitinliemi esim. siivilää apuna käyttäen kippoon talteen.
- Lisää perunoiden joukkoon voi pieninä paloina ja halutessasi myös sitruunan raastettua kuorta. Muhenna perunasurvimella kokkareiseksi.
- Tarkista maku ja lisää suolaa sekä keitinlientä maun ja halutun notkeuden mukaan. Muhennos saa jäädä hiukan kokkareiseksi.
- Aseta kansi päälle ja nosta odottamaan muikkujen paistumista.
- Hienonna hapankorput korppujauhomaiseksi sauvasekoittimella. Pilko pekoni pieneksi ja laita kylmälle, mahdollisimman isolle pannulle ja paista rapeiksi.
- Nosta pannu pois levyltä, ota muikut ja sekoita hapankorppujauhe joukkoon hyvin sekoittaen .
- Kuumenna pannu, lisää voi-öljyseos. Paista muikut molemmin puolin.
- Tarjoile rapean pekonin ja pottuvoin kanssa.