Helppous yllättää
Lipeäkalaa, perunoita ja lämpimiä mummonkurkkuja

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Perunat

600 - 800 g g perunaa peruna
(kuorittuna)
1 l l vettä vesi
30 g g merisuolaa merisuola
100 g g voita voi
1 nippua nippu lehtipersiljaa lehtipersilja

Béchamelkastike

4 rkl rkl voita voi
2 - 3 salottisipulia salottisipuli
4 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 ripausta ripaus timjamia timjami
1 - 2 laakerinlehteä laakerinlehti
4 - 5 dl dl kevytmaitoa kevytmaito
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 ripausta ripaus muskottipähkinää muskottipähkinä
1 ripausta ripaus maustepippuria maustepippuri

Lipeäkala

1 kg kg lipeäkalaa lipeäkala
1 l l vettä vesi

Lämpimät mummonkurkut

1 kurkkua kurkku
1 nippua nippu tilliä tilli
3 rkl rkl etikkaa etikka
2 rkl rkl sokeria sokeri
0,25 tl tl merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus maustepippuria maustepippuri
2 - 3 rkl rkl valkopippuria valkopippuri

Lipeäkalaa, perunoita ja lämpimiä mummonkurkkuja

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(0)

Valmistus

Huom!Varaa aikaa liotukseen! Aloita liotus siis jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kastike

Kuullota sipuli voissa mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja hauduttele 3-4 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää timjami, laakerinlehdet ja maito. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta. Tarkista maku.

Lipeäkala

Liota kalaa runsaassa vedessä 6 - 12 tuntia. Hauduta sitä noin 15 minuuttia harsoliinaan käärittynä, kevyesti poreilevassa vedessä. Nosta kala valumaan. Tarjoile oheisten lisäkkeiden ja kastikkeen kera.

Lämpimät mummonkurkut

Kuori kurkku ja viipaloi. Laita se astiaan. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna maustua tunnin ajan. Valuta ja lämmitä kurkut varovasti kattilassa voin kanssa. Tarjoile.