
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Perunat
600 - 800 g g | perunaa
peruna (kuorittuna) | |
1 l l | vettä vesi | |
30 g g | merisuolaa merisuola | |
100 g g | voita voi | |
1 nippua nippu | lehtipersiljaa lehtipersilja |
Béchamelkastike
4 rkl rkl | voita voi | |
2 - 3 | salottisipulia salottisipuli | |
4 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 ripausta ripaus | timjamia timjami | |
1 - 2 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
4 - 5 dl dl | kevytmaitoa kevytmaito | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 ripausta ripaus | muskottipähkinää muskottipähkinä | |
1 ripausta ripaus | maustepippuria maustepippuri |
Lipeäkala
1 kg kg | lipeäkalaa lipeäkala | |
1 l l | vettä vesi |
Lämpimät mummonkurkut
1 | kurkkua kurkku | |
1 nippua nippu | tilliä tilli | |
3 rkl rkl | etikkaa etikka | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri | |
0,25 tl tl | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | maustepippuria maustepippuri | |
2 - 3 rkl rkl | valkopippuria valkopippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLipeäkalaa, perunoita ja lämpimiä mummonkurkkuja
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom!Varaa aikaa liotukseen! Aloita liotus siis jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Kastike
Kuullota sipuli voissa mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja hauduttele 3-4 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää timjami, laakerinlehdet ja maito. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta. Tarkista maku.
Lipeäkala
Liota kalaa runsaassa vedessä 6 - 12 tuntia. Hauduta sitä noin 15 minuuttia harsoliinaan käärittynä, kevyesti poreilevassa vedessä. Nosta kala valumaan. Tarjoile oheisten lisäkkeiden ja kastikkeen kera.
Lämpimät mummonkurkut
Kuori kurkku ja viipaloi. Laita se astiaan. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna maustua tunnin ajan. Valuta ja lämmitä kurkut varovasti kattilassa voin kanssa. Tarjoile.