
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Perunat
600 -800 g g | perunaa peruna | |
1 l l | vettä vesi | |
30 g g | merisuolaa merisuola | |
100 g g | voita voi | |
lehtipersiljaa lehtipersilja |
Béchamelkastike
4 rkl rkl | voita voi | |
2 -3 | salottisipulia salottisipuli | |
4 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
timjamia timjami | ||
1 -2 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
4 -5 dl dl | kevytmaitoa kevytmaito | |
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria | ||
muskottipähkinää muskottipähkinä | ||
maustepippuria maustepippuri |
Lipeäkala
1 kg kg | lipeäkalaa lipeäkala | |
1 l l | vettä vesi |
Lämpimät mummonkurkut
1 | kurkkua kurkku | |
1 | tilliä tilli | |
3 rkl rkl | etikkaa etikka | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri | |
0,25 tl tl | merisuolaa merisuola | |
maustepippuria maustepippuri | ||
2 -3 rkl rkl | valkopippuria valkopippuri |
Lipeäkalaa, perunoita ja lämpimiä mummonkurkkuja
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kastike
Kuullota sipuli voissa mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja hauduttele 3-4 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää timjami, laakerinlehdet ja maito. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta. Tarkista maku.
Lipeäkala
(Varaa aikaa liotukseen! Aloita liotus jo tarjoilua edeltävänä päivänä)Liota kalaa runsaassa vedessä 6 - 12 tuntia. Hauduta sitä noin 15 minuuttia harsoliinaan käärittynä, kevyesti poreilevassa vedessä. Nosta kala valumaan. Tarjoile oheisten lisäkkeiden ja kastikkeen kera.
Lämpimät mummonkurkutKuori kurkku ja viipaloi. Laita se astiaan. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna maustua tunnin ajan. Valuta ja lämmitä kurkut varovasti kattilassa voin kanssa. Tarjoile.