Helppous yllättää
Ruustinnan paremmat muikut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt muikkuja muikku
(Isokarin kotimaisia frittimuikkuja)

Liemi

2 dl dl vettä vesi
1 dl dl sokeria sokeri
1 dl dl etikkaa etikka
(väkiviinaetikkaa)
2 laakerinlehteä laakerinlehti
1 rkl rkl suolaa suola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 rkl rkl sinapinsiemeniä sinapinsiemenet

Lisäksi

1 punasipulia punasipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 porkkanaa porkkana

Ruustinnan paremmat muikut

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(2)

Valmistus

Huom: varaa 1vrk marinointiin.

  1. Mittaa kattilaan liemen ainekset, kiehauta ja jäähdytä.
  2. Kuori ja leikkaa punasipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Lado kerroksittain lasipurkkiin (tai muuhun kannelliseen astiaan) muikut, porkkana- ja sipuliviipaleet.
  4. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Varmista, että kalat ovat liemen peitossa.
  5. Anna marinoituavähintään vuorokauden.

Vinkki: Etikkamarinoituna frittimuikut säilyvät jääkapissa hyvin pari vuorokautta.