Helppous yllättää
Paistettua kuhaa ja marinoitua kurkkua

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 - 800 g g kuhaa kuha
(fileetä)
1 - 2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
(leivitykseen)
1 nokaretta nokare voita voi
(paistamiseen)
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
(paistamiseen)
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola

Marinoitua kurkkua

0,5 kurkkua kurkku
1 - 2 dl dl viinietikkaa viinietikka
1 tl tl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 tilkkaa tilkka vettä vesi
2 rkl rkl tilliä tilli
(tuoretta, silputtuna)

Lisukkeeksi

4 annosta annos perunaa peruna
(keitettynä)
1 sitruunaa sitruuna
(lohkoina)
1 nippua nippu tilliä tilli

Paistettua kuhaa ja marinoitua kurkkua

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(0)

Valmistus

  1. Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot. Mausta fileet suolalla ja anna niiden levähtää sekä maustua kylmässä noin tunti ennen jatkokäsittelyä.
  2. Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Viipaloi kurkku ja mausta viipaleet etikalla, sokerilla ja suolalla. Sekoita ja lisää tilkka vettä sekä tilliä. Anna maustua hetki. Valuta sen jälkeen kurkut, ja lämmitä ne nopeasti voissa. Pidä lämpimänä.
  3. Paneroi kalat vehnäjauhoilla, mausta valkopippurilla ja paista paistinpannulla voi-öljyseoksessa kauniin kullanruskeiksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Tarjoile lämpimien kurkkujen, keitettyjen perunoiden ja sitruunan sekä tillin kera.

Vinkki: Voit käyttää kurkun marinadiin myös tuoretta inkivääriä.