
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
800 g g | muikkuja
muikku (perattuja) | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
2 dl dl | ruisjauhoja ruisjauho | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 nokaretta nokare | voita
voi (paistamiseen) |
Ruskistettu voi
100 g g | voita voi |
Haudutettu purjo
100 g g | voita voi | |
1 | purjoa purjo | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Lisäksi
1 | sitruunaa
sitruuna (lohkoina) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOopperamuikut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Muikut
- Poista muikuista suurimmat ruodot, jos mahdollista. Voit kuitenkin jättää pyrstöevän halutessasi paikoilleen, kuten perinteisessä reseptissä.
- Sekoita munat, kerma ja mausteet. Asettele muikut muna-kermaseokseen ja anna marinoitua vähintään tunnin ajan.
- Nosta muikut marinadista, pyörittele ruisjauhoissa ja paista reilussa voissa tummanruskeiksi. Tarjoile pannukuumina.
- Tarjoile muikut ruskistetun voin, haudutetun purjon, sitruunalohkojen ja perunasoseen kanssa.
Ruskistettu voi
- Kuumenna voita kattilassa, kunnes sen väri muuttuu ja seos alkaa savuamaan kevyesti.
- Jäähdytä ja tarjoile välittömästi.
Haudutettu purjo
- Pese ja pilko purjosipuli. Hauduta purjoahiljalleen pehmeäksi suolalla ja pippurilla maustetussa voissa.
- Valuta ylimääräinen voi pois ja tarjoile.