Helppous yllättää
Oopperamuikut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

800 g g muikkuja muikku
(perattuja)
2 dl dl kermaa kerma
2 dl dl ruisjauhoja ruisjauho
2 kananmunaa kananmuna
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 nokaretta nokare voita voi
(paistamiseen)

Ruskistettu voi

100 g g voita voi

Haudutettu purjo

100 g g voita voi
1 purjoa purjo
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Lisäksi

1 sitruunaa sitruuna
(lohkoina)

Oopperamuikut

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(0)

Valmistus

Muikut

  1. Poista muikuista suurimmat ruodot, jos mahdollista. Voit kuitenkin jättää pyrstöevän halutessasi paikoilleen, kuten perinteisessä reseptissä.
  2. Sekoita munat, kerma ja mausteet. Asettele muikut muna-kermaseokseen ja anna marinoitua vähintään tunnin ajan.
  3. Nosta muikut marinadista, pyörittele ruisjauhoissa ja paista reilussa voissa tummanruskeiksi. Tarjoile pannukuumina.
  4. Tarjoile muikut ruskistetun voin, haudutetun purjon, sitruunalohkojen ja perunasoseen kanssa.

Ruskistettu voi

  1. Kuumenna voita kattilassa, kunnes sen väri muuttuu ja seos alkaa savuamaan kevyesti.
  2. Jäähdytä ja tarjoile välittömästi.

Haudutettu purjo

  1. Pese ja pilko purjosipuli. Hauduta purjoahiljalleen pehmeäksi suolalla ja pippurilla maustetussa voissa.
  2. Valuta ylimääräinen voi pois ja tarjoile.

Tarjoukset

Kot-Kot Kotimaiset vapaan kanan munatKot-Kot Kotimaiset vapaan kanan munat
Kot-Kot Kotimaiset vapaan kanan munat
13.12 - 06.12
ERÄ!
1,99