Helppous yllättää
Lidlin silakkalaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g silakkafileitä silakkafile
6 - 8 perunaa peruna
1 purjoa purjo
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 tilkkaa tilkka oliiviöljyä oliiviöljy

Täyte

10 - 12 makrillifileitä makrillifilee
(Nixe makrillifilee tomaattikastikkeessa)
3 - 4 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl sipulia sipuli
(hienonnettuna)
1 nippua nippu tilliä tilli

Pinnalle

3 - 4 rkl rkl voita voi
2 - 3 rkl rkl korppujauhoja korppujauho

Kuorrute

1 dl dl maitoa maito
1 dl dl kermaa kerma
1 - 2 rkl rkl sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike
1 - 2 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen

Lidlin silakkalaatikko

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

55 min
(4)

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen.
  2. Halkaise purjo pituussuunnassa, pese huolella ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa myös keitetyt perunat siivuiksi.
  3. Aseta purjot ja perunat uunivuokaan, lisää joukkoon tilkka öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
  4. Hakkaa makrillifileet hienoksi.
  5. Kuumenna voi kattilassa, lisää joukkoon sipuli ja anna pehmentyä hieman. Lisää tilli ja makrillifileet ja sekoita.
  6. Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, lisää täyte ja rullaa. Asettele rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada päälle sulatettu voi ja ripottele pinnalle vielä korppujauhoja. Aseta vuoka uuniin ja paista 10-15 minuuttia.
  7. Sekoita sillä välin maito, kerma, chilikastike ja keltuaiset. Kun vuoka on ollut uunissa noin 15 minuuttia, kaada kermaseos kalojen päälle vuokaan ja paista vielä 20-30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, aseta folio vuoan päälle.

Vinkki: Tarjoile lisukkeeksi esimerkiksi etikkapunajuuria.