Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | silakkafileitä silakkafile | |
6 - 8 | perunaa peruna | |
1 | purjoa purjo | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
1 tilkkaa tilkka | oliiviöljyä oliiviöljy |
Täyte
10 - 12 | makrillifileitä
makrillifilee (Nixe makrillifilee tomaattikastikkeessa) | |
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
2 rkl rkl | sipulia
sipuli (hienonnettuna) | |
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Pinnalle
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
2 - 3 rkl rkl | korppujauhoja korppujauho |
Kuorrute
1 dl dl | maitoa maito | |
1 dl dl | kermaa kerma | |
1 - 2 rkl rkl | sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike | |
1 - 2 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLidlin silakkalaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuumenna uuni 200-225 asteeseen.
- Halkaise purjo pituussuunnassa, pese huolella ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa myös keitetyt perunat siivuiksi.
- Aseta purjot ja perunat uunivuokaan, lisää joukkoon tilkka öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
- Hakkaa makrillifileet hienoksi.
- Kuumenna voi kattilassa, lisää joukkoon sipuli ja anna pehmentyä hieman. Lisää tilli ja makrillifileet ja sekoita.
- Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, lisää täyte ja rullaa. Asettele rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada päälle sulatettu voi ja ripottele pinnalle vielä korppujauhoja. Aseta vuoka uuniin ja paista 10-15 minuuttia.
- Sekoita sillä välin maito, kerma, chilikastike ja keltuaiset. Kun vuoka on ollut uunissa noin 15 minuuttia, kaada kermaseos kalojen päälle vuokaan ja paista vielä 20-30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, aseta folio vuoan päälle.
Vinkki: Tarjoile lisukkeeksi esimerkiksi etikkapunajuuria.