Helppous yllättää
Turska- ja kasvistempura

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan selkäfileetä)
1 lorausta loraus sitruunamehua sitruunamehu
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
600 g g kasviksia kasvikset
(kasviksia, kuten porkkanaa, parsakaalia, retiisejä ja kesäkurpitsaa oman maun mukaan)

Tempurataikina:

1 kananmunaa kananmuna
2 kivennäisvettä kivennäisvesi
(jääkylmää Saskia kivennäisvettä)
1,5 vehnäjauhoja vehnäjauho
(Belbake erikoisvehnäjauhoja)
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 l l rapsiöljyä rapsiöljy

Dippikastike:

1 dl dl soijakastiketta soijakastike
1 sitruunamehua sitruunamehu
1 chiliä chili
(kokonainen chili hienonnettuna, voit lisätä enemmänkin oman maun mukaan)
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
(seesamiöljyä tai Vita D’or rapsiöljyä)
1 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
(ruokokidesokeria tai siirappia)

Turska- ja kasvistempura

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(0)

Valmistus

  1. Leikkaa turskafileet paloiksi kulhoon ja pirskota päälle hiukan sitruunan mehua ja lisää ripaus suolaa. Sillä aikaa kun kalat maustuvat huoneenlämmössä, pilko kasvikset suupaloiksi ja valmista dippi sekoittamalla ainekset keskenään.
  2. Laita rasvakeitin lämpenemään tai kaada litra rapsiöljyä paksupohjaiseen, isoon kattilaan ja siirrä se liedelle lämpenemään. Rasvakeittimen tai öljyn lämmetessä varaa itsellesi kapeakärkiset pihdit, reikäkauha ja talouspaperilla tai leivinpaperilla vuorattu uunipelti.
  3. Valmista tempurataikina sekoittamalla taikinan ainekset kulhossa pikaisesti keskenään. Vältä liiallista vatkaamista ja sitkon syntymistä, eli taikinaan saa jopa jäädä hiukan jauhopaakkuja.
  4. Kun rasva on 180-asteista, aloita uppopaistaminen kasviksista. Laita kaikki yhden kasvislajin palat kerralla taikinan sekaan ja nostele ne yksitellen pihdeillä pikaiseen tahtiin öljyyn paistumaan. Kun palat saavat hiukan paahteista väriä, nosta kaikki reikäkauhalla talouspaperille tai leivinpaperille valumaan ja jatka seuraavan kasvisryhmän kanssa. Lopuksi uppopaista kalapalat edellisten tapaan ensin taikinassa ja sitten öljyssä käyttäen.
  5. Tarjoile turska- ja kasvistempurapalat välittömästi paistamisen jälkeen ja huomaa, että tempurapalat kastetaan vain pieneltä osaltaan dippiin eikä suinkaan uiteta siinä.

Vinkki: Jos uppopaistat ainekset kattilassa, voit käyttää vaalean leivän paloja öljyn lämpötilan mittaamiseksi. Noin 180-asteiseen öljyyn tiputettu leipäpala pulpahtaa pintaan poreillen ja alkaa saada paahteista väriä. Voit varmistaa paistotuotteiden lämpimänä säilymisen pitämällä uunia kuumana uppopaistamisen ajan ja nostella öljyssä paistetut tuotteet aina niiden valmistuttua leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.