
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kalavartaat:
600 g g | kuhaa kuha | |
2 pkt pkt | lohta lohi | |
60 kg kg | inkivääriä inkivääri | |
2 | valkosipulia valkosipuli | |
1 dl dl | soijakastiketta soijakastike | |
2 rkl rkl | suolaa suolaa |
Katkarapuwok:
1 pkt pkt | katkarapuja katkarapu | |
2 pkt pkt | nuudeleita nuudelit | |
1 | sitruunamehua sitruunamehu | |
mustapippuria mustapippuria | ||
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 dl dl | sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike | |
5 | punasipulia punasipuli | |
2 | sipulia sipuli | |
1 | kevätsipulia kevätsipuli | |
2 | maissia maissi | |
50 g g | inkivääriä inkivääri | |
2 -3 | paprikaa paprika | |
4 -5 | chiliä chili | |
timjamia timjami | ||
korianteria korianteri | ||
lehtipersiljaa lehtipersilja | ||
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
kookosmaitoa kookosmaito | ||
2 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike |
Lisäksi tarvitset:
grillitikkuja grillitikku |
Kalavartaat ja katkarapuwok
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(1)
Valmistus
Kalavartaat
- Pilko lohet ja kuha reilun kokoisiksi paloiksi.
- Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri astiaan. Lisää joukkoon soija ja suola.
- Nosta kalapalat soijaseoksen joukkoon ja pyörittele tasaisesti.
- Kuumenna grilli ja tikuta kalapalat varrastikkuihin. Grillaa vartaat kypsäksi ja tarjoa katkarapuwokin kanssa.
Katkarapuwok
- Kuori ja hienonna sipulit. Pilko paprika ja tuoreet chilit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Irrota maissinjyvät maissintähkistä.
- Kuumenna parila (tai pannu) ja lisää siihen oliiviöljy. Nosta pilkotut sipulit, paprikat, maissinjyvät ja chilit pannulle ja ruskista kevyesti käännelleen. Lisää joukkoon myös jäiset katkaravut ja anna paistua.
- Esikeitä nuudelit. Kiehauta vesi ja nosta nuudelit kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta vesi pois. Nosta esikeitetyt nuudelit parilalle kasvis-katkarapu wokin sekaan ja jatka paistamista.
- Raasta wokin päälle tuoretta inkivääriä ja purista sekaan sitruunan mehu välillä sekoitellen. Lisää joukkoon myös sweet chili kastiketta, suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.
- Kun nuudelit ovat saaneet väriä ja katkaravut ovat täysin sulaneet, lisää sekaan vielä hunajaa, soijaa ja kookosmaitoa. Paista vielä muutama minuutti ja tarjoile grillattujen kalavartaiden kanssa.