Kalavartaat ja katkarapuwok

Kalavartaat ja katkarapuwok

VaikeusasteKeskitaso
Valmistus40 min

Valmistus

    Kalavartaat

  1. Pilko lohet ja kuha reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri astiaan. Lisää joukkoon soija ja suola.
  3. Nosta kalapalat soijaseoksen joukkoon ja pyörittele tasaisesti.
  4. Kuumenna grilli ja tikuta kalapalat varrastikkuihin. Grillaa vartaat kypsäksi ja tarjoa katkarapuwokin kanssa.
  5. Katkarapuwok

  6. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko paprika ja tuoreet chilit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Irrota maissinjyvät maissintähkistä.
  7. Kuumenna parila (tai pannu) ja lisää siihen oliiviöljy. Nosta pilkotut sipulit, paprikat, maissinjyvät ja chilit pannulle ja ruskista kevyesti käännelleen. Lisää joukkoon myös jäiset katkaravut ja anna paistua.
  8. Esikeitä nuudelit. Kiehauta vesi ja nosta nuudelit kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta vesi pois. Nosta esikeitetyt nuudelit parilalle kasvis-katkarapu wokin sekaan ja jatka paistamista.
  9. Raasta wokin päälle tuoretta inkivääriä ja purista sekaan sitruunan mehu välillä sekoitellen. Lisää joukkoon myös sweet chili kastiketta, suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.
  10. Kun nuudelit ovat saaneet väriä ja katkaravut ovat täysin sulaneet, lisää sekaan vielä hunajaa, soijaa ja kookosmaitoa. Paista vielä muutama minuutti ja tarjoile grillattujen kalavartaiden kanssa.