Helppous yllättää
Kalavartaat ja katkarapuwok

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kalavartaat

600 g g kuhaa kuha
(kuhafileetä)
500 g g lohta lohi
50 g g inkivääriä inkivääri
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 dl dl soijakastiketta soijakastike
2 rkl rkl suolaa suola

Katkarapuwok

200 g g katkarapuja katkarapu
2 pkt pkt nuudeleita nuudelit
(Chow Mein -nuudeleita)
1 sitruunaa sitruuna
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 dl dl sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike
5 punasipulia punasipuli
2 sipulia sipuli
1 nippua nippu kevätsipulia kevätsipuli
2 maissia maissi
50 g g inkivääriä inkivääri
2 - 3 paprikaa paprika
4 - 5 chiliä chili
(erivärisiä palkoja)
1 nippua nippu timjamia timjami
1 nippua nippu korianteria korianteri
1 nippua nippu lehtipersiljaa lehtipersilja
2 rkl rkl hunajaa hunaja
1 prk prk kookosmaitoa kookosmaito
2 rkl rkl soijakastiketta soijakastike

Kalavartaat ja katkarapuwok

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

Kalavartaat

  1. Pilko lohet ja kuha reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri astiaan. Lisää joukkoon soija ja suola.
  3. Nosta kalapalat soijaseoksen joukkoon ja pyörittele tasaisesti.
  4. Kuumenna grilli ja tikuta kalapalat varrastikkuihin. Grillaa vartaat kypsäksi ja tarjoa katkarapuwokin kanssa.

Katkarapuwok

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko paprika ja tuoreet chilit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Irrota maissinjyvät maissintähkistä.
  2. Kuumenna parila (tai pannu) ja lisää siihen oliiviöljy. Nosta pilkotut sipulit, paprikat, maissinjyvät ja chilit pannulle ja ruskista kevyesti käännelleen. Lisää joukkoon myös jäiset katkaravut ja anna paistua.
  3. Esikeitä nuudelit. Kiehauta vesi ja nosta nuudelit kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta vesi pois. Nosta esikeitetyt nuudelit parilalle kasvis-katkarapu wokin sekaan ja jatka paistamista.
  4. Raasta wokin päälle tuoretta inkivääriä ja purista sekaan sitruunan mehu välillä sekoitellen. Lisää joukkoon myös sweet chili kastiketta, suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.
  5. Kun nuudelit ovat saaneet väriä ja katkaravut ovat täysin sulaneet, lisää sekaan vielä hunajaa, soijaa ja kookosmaitoa. Paista vielä muutama minuutti ja tarjoile grillattujen kalavartaiden kanssa.