
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 pkt pkt | turskafileitä
turskafilee (Isokari turskan selkäfileetä) | |
3 - 4 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
5 - 8 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 prk prk | pinjansiemeniä
pinjansiemen (Alesto pinjansiemeniä välimeren sekoitus) | |
20 g g | voita voi | |
1 ruukkua ruukku | timjamia
timjami (timjamia tai rosmariinia) | |
1 | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 - 2 tl tl | suolaa suola | |
200 g g | purjoa
purjo (purjoa tai sipulia ohuina suikaleina) | |
retiisejä
retiisi (Halutessasi lisää retiisilohkoja tai keitettyjä parsakaalinuppuja) |
Lisäksi:
leivinpaperia leivinpaperi |
Kasvislisäke:
300 g g | kesäkurpitsaa
kesäkurpitsa (kesäkurpitsaa suikaleina) | |
1 | fenkolia
fenkoli (fenkoli tai 200 g varsiselleriä ohuina suikaleina) | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTurskaa välimerelliseen tapaan
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota turskafileepalat paketista ja nosta ne kulhoon. Ripottele niiden pintaan hieman suolaa ja pirskottele päälle puolet sitruunan mehusta.
- Kalojen maustuessa, kuori ja leikkaa valkosipulit siivuiksi sekä hienonna 2/3 osaa timjamista.
- Laita isohko paistinpannu lämpenemään ja lisää siihen ¾ dl oliiviöljyä ja valkosipulisiivut. Anna pannun lämmetä edelleen samalla sipulisiivuja käännellen ja lisää sitten mukaan pinjansiemenet sekä timjami.
- Paista seosta vielä hetki koko ajan käännellen, kunnes ainekset saavat hiukan paahteista väriä. Lusikoi paahtuneet raaka-aineet pannulta leivinpaperille niin, että oliiviöljy jää pannulle.
- Nostele kaikki turskafileet pannulle ja paista keskilämmöllä kunnes nekin saavat hiukan väriä. Lisää nokare voita pannulle pieninä paloina ja käännä turskapalat varovasti, sillä kalat lohkeilevat helposti. Paista toisellekin puolelle väri pintaan ja nosta lopuksi turskapalat leivinpaperille paahdettujen valkosipulisiivujen viereen hetkeksi vetäytymään.
- Kalojen vetäytyessä valmista kasvislisäke kalan kylkeen tai tarjoa kala vihersalaatin ja uunituoreen maalaisleivän kanssa. Ripottele valkosipuli-timjami-pinjansiemenseos kalafileille ja käytä pannuun syntynyt herkullinen paistoliemi kalan kastikkeena. Viimeistele kalat pirskottelemalla päälle loput sitruunan mehusta.
Kasvislisäke
- Leikkaa kesäkurpitsa, fenkoli ja sipuli ohuiksi suikaleiksi.
- Heti kun olet nostanut kalat vetäytymään sivummalle, lisää pannulle fenkolisuikaleet ja paista niitä hetki käännellen. Lisää joukkoon kesäkurpitsasuikaleet sekä sipuli ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.