
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
800 g g | savulohta savulohi | |
mustapippuria mustapippuria | ||
rapsiöljyä rapsiöljy | ||
200 g g | metsäsieniä metsäsieni | |
1 -2 | sipulia sipuli | |
4 -5 rkl rkl | voita voi | |
2 -3 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 dl dl | kanalientä kanaliemi | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
yrttejä yrttejä | ||
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria |
Lisukkeeksi
tilliä tilli |
Paistettua kylmäsavulohta, sienikastiketta ja keitettyjä tilliperunoita
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Parhaan lopputuloksen saat, jos otat lohen lämpenemään pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
Lohi
Paista lohiviipale nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisää suolaa, sillä siinä on jo riittävästi.
Kastike
Sulata voi ja lisää sienet ja sipuli. Paista sieniin kaunis väri, mutta älä polta. Lisää jauhot ja kypsennä jauhoja muutama minuutti niitä kuitenkaan ruskistamatta. Lisää liemi ja kerma. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.
Perunat
Keitä pestyt perunat hyvin suolalla ja tillillä maustetussa vedessä kypsiksi, lisää uusi satsi silputtua tilliä päälle ja purista vielä tilkka sitruunanmehua makua tuomaan.