
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
800 g g | savulohta
savulohi (kylmäsavu) |
Kastike
4 - 5 rkl rkl | voita
voi (+ nokare paistamiseen) | ||
200 g g | metsäsieniä
metsäsieni (säilykekantarellejä, tuoreita herkkusieniä tai tuoreita metsäsieniä) | ||
1 - 2 | sipulia sipuli | ||
2 - 3 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 dl dl | kanalientä
kanaliemi (tai kasvislientä, liemikuutiosta) | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Perunat
1 nippua nippu | tilliä tilli | ||
1 tilkkaa tilkka | sitruunamehua sitruunamehu | ||
4 annosta annos | perunaa peruna |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPaistettua kylmäsavulohta, sienikastiketta ja keitettyjä tilliperunoita
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Vinkki: Parhaan lopputuloksen saat, jos otat lohen lämpenemään pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
Lohi
- Paista lohiviipale nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisää suolaa, sillä siinä on jo riittävästi.
Kastike
- Sulata voi ja lisää sienet ja sipuli. Paista sieniin kaunis väri, mutta älä polta. Lisää jauhot ja kypsennä jauhoja muutama minuutti niitä kuitenkaan ruskistamatta. Lisää liemi ja kerma. Kiehauta, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Perunat
- Keitä pestyt perunat hyvin suolalla ja tillillä maustetussa vedessä kypsiksi, lisää uusi satsi silputtua tilliä päälle ja purista vielä tilkka sitruunanmehua makua tuomaan.