Helppous yllättää
Paistettua kylmäsavulohta, sienikastiketta ja keitettyjä tilliperunoita

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

800 g g savulohta savulohi
(kylmäsavu)

Kastike

4 - 5 rkl rkl voita voi
(+ nokare paistamiseen)
200 g g metsäsieniä metsäsieni
(säilykekantarellejä, tuoreita herkkusieniä tai tuoreita metsäsieniä)
1 - 2 sipulia sipuli
2 - 3 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 dl dl kanalientä kanaliemi
(tai kasvislientä, liemikuutiosta)
2 dl dl kermaa kerma
suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Perunat

1 nippua nippu tilliä tilli
1 tilkkaa tilkka sitruunamehua sitruunamehu
4 annosta annos perunaa peruna

Paistettua kylmäsavulohta, sienikastiketta ja keitettyjä tilliperunoita

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(2)

Valmistus

Vinkki: Parhaan lopputuloksen saat, jos otat lohen lämpenemään pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

Lohi

  1. Paista lohiviipale nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisää suolaa, sillä siinä on jo riittävästi.

Kastike

  1. Sulata voi ja lisää sienet ja sipuli. Paista sieniin kaunis väri, mutta älä polta. Lisää jauhot ja kypsennä jauhoja muutama minuutti niitä kuitenkaan ruskistamatta. Lisää liemi ja kerma. Kiehauta, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Perunat

  1. Keitä pestyt perunat hyvin suolalla ja tillillä maustetussa vedessä kypsiksi, lisää uusi satsi silputtua tilliä päälle ja purista vielä tilkka sitruunanmehua makua tuomaan.