Helppous yllättää
Mantelihaukea ja lämmintä kasvissalaattia muurikkapannulla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lämmin kasvissalaatti muurikalla

800 g g uutta perunaa uusi peruna
1 fenkolia fenkoli
1 nippua nippu tankoparsaa tankoparsa
1 kourallista kourallinen nokkosta nokkonen
1 nippua nippu kevätsipulia kevätsipuli
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
0,5 limeä lime
(mehu puristettuna ja kuori raastettuna)

Mantelihauki

1 kg kg haukea hauki
(ruodotonta haukifileetä)
80 g g manteleita manteli
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
0,5 limeä lime
(mehu puristettuna)
100 g g voita voi

Mantelihaukea ja lämmintä kasvissalaattia muurikkapannulla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(1)

Valmistus

Valmista ensin muurikkapannulla lämmin kasvissalaatti ja paista kalat vasta juuri ennen tarjoilua.

Lämmin kasvissalaatti muurikalla

  1. Pese perunat. Keitä niitä noin 8 minuuttia suolatussa vedessä ja nosta jäähtymään.
  2. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja huuhtele vedellä. Leikkaa parsoista puinen kanta pois ja pilko noin 3 cm paloiksi. Lohko perunat pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli.
  3. Ryöppää nokkoset: kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimellä ja kaada nokkosten päälle. Anna nokkosten olla kuumassa vedessä noin minuutin verran ja valuta vesi pois siivilällä. Purista enin neste pois nokkosista ja hienonna ne pieneksi. Jos käytät babypinaattia, sitä ei tarvitse ryöpätä.
  4. Kuumenna muurikka ja siihen kaada tilkka öljyä. Lisää fenkolisuikaleet. Paista hetki koko ajan käännellen ja lisää joukkoon voi, sipuli, parsanpalat ja raastettua limen kuorta. Anna paistua hetki ja lisää pannulle myös perunalohkot ja nokkoset.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista hetki koko ajan käännellen, kunnes perunatkin ovat lämmenneet kunnolla.
  6. Nosta valmis kasvissalaatti tarjoiluastiaan tai vuokaan ja peitä foliolla. Laita sivuun odottamaan kalan paistamista.

Mantelihauki

  1. Fileoi hauki ruodottomaksi ja leikkaa siitä noin 5 x 5 cm paloja fileen paksuuden mukaan. Ripottele kalapalojen pintaan aavistus suolaa ja jätä huoneen lämpöön suojattuna odottamaan paistamista.
  2. Murskaa mantelit morttelissa karkeasti, tai esimerkiksi työlaudan päällä veitsellä pilkkoen.
  3. Laita kasvissalaatin jäljiltä kuumana olevalle muurikalle öljyä ja lisää mantelimurska. Paahda mantelimurskaa koko ajan käännellen. Kun murska on saanut kauniin paahteisen värin, siirrä se pannun reunalle odottamaan.
  4. Lisää pannulle voi pieninä nokareina. Sekoittele lastalla kunnes voi on sulanut ja alkaa vaahdota. Lisää isoimmat ja paksuimmat haukipalat ensin pannun kuumimpaan keskiosaan ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää pannun reunoille ohuemmat haukipalat ja jatka paistamista. Paistamisen aikana valelle kalapaloja paistorasvalla, esim. lusikkaa apuna käyttäen. Kun kalapalat saavat kauniin paahteisen värin, käännä ne varovasti ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Nostele kalapalat kypsymisen mukaan kasvissalaatin päälle.
  5. Lopuksi lisää pannulle jääneen paistorasvan sekaan limemehu ja sekoita voimakkaasti, näin paistinrasva saostuu kastikemaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mieleisiä mausteita. Valele kastike kalapalojen päälle ja lopuksi ripottele paahtunut mantelimurska pintaan.