
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | kalapuikkoja
kalapuikko (Isokari tuore kalapuikko file) | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
50 g g | voita voi | |
2 rkl rkl | mätitahnaa mätitahna | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
ruohosipulia
ruohosipuli (runsaasti hienonnettua ruohosipulia) |
Kukkakaalimuusi
750 g g | kukkakaalia
kukkakaali ( tai reilu kilon painoinen kukkakaali keitettynä) | |
1 tl tl | merisuolaa merisuola | |
1 prk prk | kermaa
kerma (laktoositonta vispikermaa) | |
50 g g | voita voi |
Mätitahna-ranskankermakastike
1 prk prk | ranskankermaa ranskankerma |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRapeat kalapuikot, kukkakaalimuusi ja mätitahna-ranskankermakastike
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Perinteisen perunamuusin voi korvata kevyemmällä kukkakaalimuusilla. Se syntyy nopeasti pakastetusta ja esikeitetystä kukkakaalista, mutta toki myös tuoreesta kukkakaalista keittämällä. Kokeile kalapuikkojen kanssa myös muita dippejä, joita Lidlin valikoimasta löytyy valmiina useitakin, esimerkiksi Vita d’Or remouladekastike.
Rapeat kalapuikot
- Kuumenna pannu liedellä, lisää öljyä ja nosta kalapuikot paistumaan. Lisää pannulle voita pieninä palasina kalapuikkojen väleihin. Paista kalapuikkoihin kullanruskea väri molemmin puolin.
- Nosta puikot lautaselle ja pyyhkäise ylimääräinen rasva pois pannulta. Lado kalapuikot takaisin pannulle ja paista pikaisesti vielä molemmin puolin. Näin kalapuikoista lähtee pois enin rasva ja niistä tulee erittäin rapeita.
Kukkakaalimuusi
- Sulata pakastekukkakaalinuput mikroaaltouunissa tai kattilassa. Riko hiukan nuppujen rakennetta esimerkiksi haarukalla ja lisää joukkoon voi, suola ja kerma. Kuumenna seos mikrossa tai kattilassa kiehuvaksi, mutta varo, ettei kerma kiehu yli laitojen. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista maku.
- Jos käytät tuoretta kukkakaalia, huuhtele kukkakaali, poista siitä lehdet ja pilko se pienemmiksi paloiksi kattilaan. Lisää 2 tl suolaa ja vettä niin, että kukkakaalipalat juuri ja juuri peittyvät. Aseta kansi päälle ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää ja kypsää. Valuta lopuksi keitinvesi pois ja lisää kerma sekä voi kattilaan. Keitä hetki koko ajan sekoittaen ja lopuksi soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi muusiksi.