Helppous yllättää
Rapeat kalapuikot, kukkakaalimuusi ja mätitahna-ranskankermakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt kalapuikkoja kalapuikko
(Isokari tuore kalapuikko file)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
50 g g voita voi
2 rkl rkl mätitahnaa mätitahna
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
ruohosipulia ruohosipuli
(runsaasti hienonnettua ruohosipulia)

Kukkakaalimuusi

750 g g kukkakaalia kukkakaali
( tai reilu kilon painoinen kukkakaali keitettynä)
1 tl tl merisuolaa merisuola
1 prk prk kermaa kerma
(laktoositonta vispikermaa)
50 g g voita voi

Mätitahna-ranskankermakastike

1 prk prk ranskankermaa ranskankerma

Rapeat kalapuikot, kukkakaalimuusi ja mätitahna-ranskankermakastike

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(0)

Valmistus

Perinteisen perunamuusin voi korvata kevyemmällä kukkakaalimuusilla. Se syntyy nopeasti pakastetusta ja esikeitetystä kukkakaalista, mutta toki myös tuoreesta kukkakaalista keittämällä. Kokeile kalapuikkojen kanssa myös muita dippejä, joita Lidlin valikoimasta löytyy valmiina useitakin, esimerkiksi Vita d’Or remouladekastike.

Rapeat kalapuikot

  1. Kuumenna pannu liedellä, lisää öljyä ja nosta kalapuikot paistumaan. Lisää pannulle voita pieninä palasina kalapuikkojen väleihin. Paista kalapuikkoihin kullanruskea väri molemmin puolin.
  2. Nosta puikot lautaselle ja pyyhkäise ylimääräinen rasva pois pannulta. Lado kalapuikot takaisin pannulle ja paista pikaisesti vielä molemmin puolin. Näin kalapuikoista lähtee pois enin rasva ja niistä tulee erittäin rapeita.

Kukkakaalimuusi

  1. Sulata pakastekukkakaalinuput mikroaaltouunissa tai kattilassa. Riko hiukan nuppujen rakennetta esimerkiksi haarukalla ja lisää joukkoon voi, suola ja kerma. Kuumenna seos mikrossa tai kattilassa kiehuvaksi, mutta varo, ettei kerma kiehu yli laitojen. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista maku.
  2. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, huuhtele kukkakaali, poista siitä lehdet ja pilko se pienemmiksi paloiksi kattilaan. Lisää 2 tl suolaa ja vettä niin, että kukkakaalipalat juuri ja juuri peittyvät. Aseta kansi päälle ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää ja kypsää. Valuta lopuksi keitinvesi pois ja lisää kerma sekä voi kattilaan. Keitä hetki koko ajan sekoittaen ja lopuksi soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi muusiksi.