Helppous yllättää
Kalaa tomaattipedillä ja couscousia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kalapaistos

2 pkt pkt turskafileitä turskafilee
1 kpl kpl kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 - 2 kpl kpl sipulia sipuli
1 kpl kpl chiliä chili
(punainen chili)
1 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
(vaaleaa balsamiviinietikkaa)
1 - 2 prk prk tomaattimurskaa tomaattimurska
250 g g tomaattia tomaatti
(varrellisia minitomaatteja)
1 prk prk oliiveja oliivi
(kalamataoliiveja)
0,5 rkl rkl sokeria sokeri
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
1 - 2 oksaa oksa timjamia timjami
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri

Paistamiseen

oliiviöljyä oliiviöljy

Couscous

3 dl dl couscousia couscous
6 dl dl vettä vesi
(kiehuvaa vettä)
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
1 nokaretta nokare voita voi

Koristeluun

lehtipersiljaa lehtipersilja
(tai korianteria)

Kalaa tomaattipedillä ja couscousia

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(1)

Valmistus

Kalapaistos

  1. Leikkaa turskaseläkkeet kolmeen-neljään palaan ja suolaa ne.
  2. Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi 1 cm paksuiksi paloiksi. Viipaloi myös valkosipuli ja leikkaa sipuli isohkoiksi lohkoiksi. Hienonna chili.
  3. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä pannussa. Lisää sipulit, valkosipulit, chili ja hetken paistelun jälkeen viipaloidut kesäkurpitsat. Paahda kasviksia kuumassa öljyssä, kunnes ne saavat väriä.
  4. Lisää sitten pannulle balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää heti perään tomaattimurska, puolitetut tomaatit sekä kokonaiset oliivit. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
  5. Tarkista maku ja lisää maun mukaan sokeria, suolaa, paprikajauhetta ja pippuria. Anna hautua vielä 5 minuuttia.
  6. Kaada tomaattimuhennos uunivuokaan. Asettele turskapalat muhennoksen päälle niin, että ne jäävät puoliksi pinnalle. Valuta turskapaloille oliiviöljyä, ripottele päälle mustapippuria sekä timjamin oksat.
  7. Nosta vuoka 220-asteisen uunin yläosaan grilliasetuksella paahtumaan noin 5-10 minuutiksi. Kalapaistos on valmis, kun turskanpalat ovat juuri ja juuri kypsiä ja kauniin paahteisia. Kalapaistoksen kypsyessä voit valmistaa couscousin.
  8. Koristele valmis kalapaistos tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla.

Couscous

  1. Laita couscousryynit, suola, oliiviöljy ja nokare voita laakeaan kulhoon. Mittaa perään kiehuva vesi ja sekoita nopeasti haarukalla tasaiseksi.
  2. Levitä kulhon päälle tiivis kelmukansi ja anna couscousin kypsyä rauhassa 3-5 minuuttia.