
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kalapaistos
2 pkt pkt | turskafileitä turskafilee | |
1 kpl kpl | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | |
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 - 2 kpl kpl | sipulia sipuli | |
1 kpl kpl | chiliä
chili (punainen chili) | |
1 rkl rkl | valkoviinietikkaa
valkoviinietikka (vaaleaa balsamiviinietikkaa) | |
1 - 2 prk prk | tomaattimurskaa tomaattimurska | |
250 g g | tomaattia
tomaatti (varrellisia minitomaatteja) | |
1 prk prk | oliiveja
oliivi (kalamataoliiveja) | |
0,5 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | |
1 - 2 oksaa oksa | timjamia timjami | |
suolaa suola | ||
mustapippuria mustapippuri |
Paistamiseen
oliiviöljyä oliiviöljy |
Couscous
3 dl dl | couscousia couscous | |
6 dl dl | vettä
vesi (kiehuvaa vettä) | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,5 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 nokaretta nokare | voita voi |
Koristeluun
lehtipersiljaa
lehtipersilja (tai korianteria) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKalaa tomaattipedillä ja couscousia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kalapaistos
- Leikkaa turskaseläkkeet kolmeen-neljään palaan ja suolaa ne.
- Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi 1 cm paksuiksi paloiksi. Viipaloi myös valkosipuli ja leikkaa sipuli isohkoiksi lohkoiksi. Hienonna chili.
- Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä pannussa. Lisää sipulit, valkosipulit, chili ja hetken paistelun jälkeen viipaloidut kesäkurpitsat. Paahda kasviksia kuumassa öljyssä, kunnes ne saavat väriä.
- Lisää sitten pannulle balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää heti perään tomaattimurska, puolitetut tomaatit sekä kokonaiset oliivit. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
- Tarkista maku ja lisää maun mukaan sokeria, suolaa, paprikajauhetta ja pippuria. Anna hautua vielä 5 minuuttia.
- Kaada tomaattimuhennos uunivuokaan. Asettele turskapalat muhennoksen päälle niin, että ne jäävät puoliksi pinnalle. Valuta turskapaloille oliiviöljyä, ripottele päälle mustapippuria sekä timjamin oksat.
- Nosta vuoka 220-asteisen uunin yläosaan grilliasetuksella paahtumaan noin 5-10 minuutiksi. Kalapaistos on valmis, kun turskanpalat ovat juuri ja juuri kypsiä ja kauniin paahteisia. Kalapaistoksen kypsyessä voit valmistaa couscousin.
- Koristele valmis kalapaistos tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla.
Couscous
- Laita couscousryynit, suola, oliiviöljy ja nokare voita laakeaan kulhoon. Mittaa perään kiehuva vesi ja sekoita nopeasti haarukalla tasaiseksi.
- Levitä kulhon päälle tiivis kelmukansi ja anna couscousin kypsyä rauhassa 3-5 minuuttia.