
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 - 800 g g | kuhaa kuha | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Liemi ja lisukkeet
Kastike
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 - 2 dl dl | katkarapuja katkarapu | ||
1 - 1,5 dl dl | kalalientä
kalaliemi (itse tehty liemi ) | ||
1 dl dl | kermaa kerma | ||
1 | sipulia sipuli | ||
2 rkl rkl | voita
voi (+ 2–3 rkl viimeistelyyn) | ||
1 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
1 nippua nippu | tilliä
tilli (maun mukaan) | ||
1 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaKeitettyä kuhaa ja katkarapu-kananmunakastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kuha ja liemi
- Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Anna levähtää.
- Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää joukkoon vesi, yrtit ja mausteet ja keitä lientä miedolla lämmöllä 10-15 min. Anna maustua hetki ja tarkista maku.
- Lämmitä uuni 100-asteiseksi ja asettele maustetut kalat liemeen. Kypsennä uunissa 10-15 min.
- Ota kalat pois uunista ja ota kala-kasvisliemi talteen ja valmista siitä alla olevan ohjeen mukaan kastike.
- Lopuksi nostele vihannekset syvälle lautaselle, aseta niiden päälle kalat ja kaada kalan päälle kastike.
Kastikkeen valmistus
- Sulata katkaravut ja jätä ne odottamaan.
- Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä ruskistamatta 3-4 minuuttia.
- Lisää noin 1-1 ½ dl yllämainittua kala-kasvislientä sekä kerma ja kiehauta. Kastike saa olla rakenteeltaan melko paksua. Kun kastike on muutoin hyvänmakuista, lisää joukkoon voi voimakkaasti samalla vatkaten.
- Lisää lopuksi hienonnettu kananmuna, tilli, katkaravut ja ruohosipuli. Tarkista maku.
Vinkki: Jos kastike on liian paksua, sitä voi ohentaa vedellä tai kasvisliemellä. Annokseen saat mehevää lisämakua, jos raastat päälle vielä tuoretta piparjuurta.