
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 -800 g g | kuhaa kuha | |
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria |
Liemi ja lisukkeet
1 l l | vettä vesi | |
4 -6 | perunaa peruna | |
1 -2 | porkkanaa porkkana | |
1 | sipulia sipuli | |
1 | purjoa purjo | |
0,5 | selleriä selleri | |
1 rkl rkl | merisuolaa merisuola | |
2 -3 | valkosipulia valkosipuli | |
lehtipersiljaa lehtipersilja |
Kastike
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 -2 dl dl | katkarapuja katkarapu | ||
1 -1,5 dl dl | kalalientä kalaliemi | ||
1 dl dl | kermaa kerma | ||
1 | sipulia sipuli | ||
2 rkl rkl | voita voi | ||
+ 2–3 rkl viimeistelyyn | |||
1 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria | |||
tilliä tilli | |||
yrttejä yrttejä |
Keitettyä kuhaa ja katkarapu-kananmunakastiketta
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:50
min
(0)
Valmistus
- Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Anna levähtää.
- Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää joukkoon vesi, yrtit ja mausteet ja keitä lientä miedolla lämmöllä 10-15 min. Anna maustua hetki ja tarkista maku.
- Lämmitä uuni 100-asteiseksi ja asettele maustetut kalat liemeen. Kypsennä uunissa 10-15 min.
- Ota kalat pois uunista ja ota kala-kasvisliemi talteen ja valmista siitä alla olevan ohjeen mukaan kastike.
- Lopuksi nostele vihannekset syvälle lautaselle, aseta niiden päälle kalat ja kaada kalan päälle kastike.
Kastikkeen valmistus
- Sulata katkaravut ja jätä ne odottamaan.
- Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä ruskistamatta 3-4 minuuttia.
- Lisää noin 1-1 ½ dl yllämainittua kala-kasvislientä sekä kerma ja kiehauta. Kastike saa olla rakenteeltaan melko paksua. Kun kastike on muutoin hyvänmakuista, lisää joukkoon voi voimakkaasti samalla vatkaten.
- Lisää lopuksi hienonnettu kananmuna, tilli, katkaravut ja ruohosipuli. Tarkista maku.
Vinkki: Jos kastike on liian paksua, sitä voi ohentaa vedellä tai kasvisliemellä. Annokseen saat mehevää lisämakua, jos raastat päälle vielä tuoretta piparjuurta.