Helppous yllättää
Keitettyä kuhaa ja katkarapu-kananmunakastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 - 800 g g kuhaa kuha
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Liemi ja lisukkeet

1 l l vettä vesi
4 - 6 perunaa peruna
1 - 2 porkkanaa porkkana
1 sipulia sipuli
1 purjoa purjo
0,5 selleriä selleri
(juuriselleri)
1 rkl rkl merisuolaa merisuola
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 nippua nippu lehtipersiljaa lehtipersilja

Kastike

2 kananmunaa kananmuna
1 - 2 dl dl katkarapuja katkarapu
1 - 1,5 dl dl kalalientä kalaliemi
(itse tehty liemi )
1 dl dl kermaa kerma
1 sipulia sipuli
2 rkl rkl voita voi
(+ 2–3 rkl viimeistelyyn)
1 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 nippua nippu tilliä tilli
(maun mukaan)
1 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli

Keitettyä kuhaa ja katkarapu-kananmunakastiketta

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(0)

Valmistus

Kuha ja liemi

  1. Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Anna levähtää.
  2. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää joukkoon vesi, yrtit ja mausteet ja keitä lientä miedolla lämmöllä 10-15 min. Anna maustua hetki ja tarkista maku.
  3. Lämmitä uuni 100-asteiseksi ja asettele maustetut kalat liemeen. Kypsennä uunissa 10-15 min.
  4. Ota kalat pois uunista ja ota kala-kasvisliemi talteen ja valmista siitä alla olevan ohjeen mukaan kastike.
  5. Lopuksi nostele vihannekset syvälle lautaselle, aseta niiden päälle kalat ja kaada kalan päälle kastike.

Kastikkeen valmistus

  1. Sulata katkaravut ja jätä ne odottamaan.
  2. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä ruskistamatta 3-4 minuuttia.
  3. Lisää noin 1-1 ½ dl yllämainittua kala-kasvislientä sekä kerma ja kiehauta. Kastike saa olla rakenteeltaan melko paksua. Kun kastike on muutoin hyvänmakuista, lisää joukkoon voi voimakkaasti samalla vatkaten.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu kananmuna, tilli, katkaravut ja ruohosipuli. Tarkista maku.

Vinkki: Jos kastike on liian paksua, sitä voi ohentaa vedellä tai kasvisliemellä. Annokseen saat mehevää lisämakua, jos raastat päälle vielä tuoretta piparjuurta.