
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lohiterriini
300 g g | lohta
lohi (ruodotonta lohifileetä) | |
125 g g | graavilohta
graavilohi (esim. Deluxe konjakkigraavattu lohi) | |
100 g g | loimulohta loimulohi | |
3 dl dl | kermaa kerma | |
1 - 2 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna) | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
2 rkl rkl | tilliä
tilli (tuoretta) | |
1 - 2 rkl rkl | ruohosipulia
ruohosipuli (silputtuna) | |
1 lorausta loraus | konjakkia konjakki |
Mätikastike
100 g g | mätiä
mäti (Deluxe kirjolohenmätiä (pakaste)) | |
2 dl dl | kermaviiliä kermaviili | |
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 rkl rkl | tilliä
tilli (tuoretta) | |
1 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKolmen lohen terriini ja mätikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Jauha lohifileet sekä graavi- ja loimulohi tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna turvota kylmässä noin ½ tuntia.
- Lisää kylmä kerma joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Lisää valkuaiset ja loput ainekset kevyesti käsin vatkaten.
- Tarkista maku esimerkiksi paistamalla koepihvi paistinpannulla.
- Voitele sopivankokoinen uunivuoka rasvalla ja vuoraa se voi- tai leivinpaperilla.
- Nostele massa vuokaan ja kolauta vuokaa tämän jälkeen muutaman kerran pöytää vasten varovasti, jotta massaan ei jää ilmakuplia.
- Voit halutessasi peittää vuoan vielä alumiinifoliolla.
- Lämmitä vettä kattilassa lähes kiehuvaksi ja kaada kuuma vesi vuokaan, jonka sisälle mahtuu vielä vuoka, jossa terriini on.
- Kun teriini kypsennetään näin, on kypsennys hellävaraisempaa ja lopputulos parempi. Voit halutessasi laittaa lämpömittarin terriiniin.
- Kypsennä terriiniä 95-105 -asteisessa uunissa noin 1-1 ½ tuntia tai kunnes terriinin sisälämpötila on noin 75 ºC.
- Nosta terriini uunista ja nosta sen päälle kevyt paino.
- Laita jääkaappiin jäähtymään.
- Sulata mäti ja valuta se esimerkiksi talouspaperin päällä. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- Sekoita ainekset, tarkista maku.
- Leikkaa terriinistä haluamasi paksuisia siivuja ja tarjoile mätikastikkeen, salaatin sekä vihannesten kera. Pikkelsivihanneksetkin sopivat kokonaisuuteen hyvin.
Vinkki: Terriini on joulupöydän juhlaruokaa ja on parhaimmillaan siten, että se on valmistettu päivää aiemmin.