Helppous yllättää
Kolmen lohen terriini ja mätikastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lohiterriini

300 g g lohta lohi
(ruodotonta lohifileetä)
125 g g graavilohta graavilohi
(esim. Deluxe konjakkigraavattu lohi)
100 g g loimulohta loimulohi
3 dl dl kermaa kerma
1 - 2 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen
1 ripausta ripaus suolaa suola
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
2 rkl rkl tilliä tilli
(tuoretta)
1 - 2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
(silputtuna)
1 lorausta loraus konjakkia konjakki

Mätikastike

100 g g mätiä mäti
(Deluxe kirjolohenmätiä (pakaste))
2 dl dl kermaviiliä kermaviili
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 rkl rkl tilliä tilli
(tuoretta)
1 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri

Kolmen lohen terriini ja mätikastiketta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

3:00 h
(4)

Valmistus

  1. Jauha lohifileet sekä graavi- ja loimulohi tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna turvota kylmässä noin ½ tuntia.
  2. Lisää kylmä kerma joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Lisää valkuaiset ja loput ainekset kevyesti käsin vatkaten.
  3. Tarkista maku esimerkiksi paistamalla koepihvi paistinpannulla.
  4. Voitele sopivankokoinen uunivuoka rasvalla ja vuoraa se voi- tai leivinpaperilla.
  5. Nostele massa vuokaan ja kolauta vuokaa tämän jälkeen muutaman kerran pöytää vasten varovasti, jotta massaan ei jää ilmakuplia.
  6. Voit halutessasi peittää vuoan vielä alumiinifoliolla.
  7. Lämmitä vettä kattilassa lähes kiehuvaksi ja kaada kuuma vesi vuokaan, jonka sisälle mahtuu vielä vuoka, jossa terriini on.
  8. Kun teriini kypsennetään näin, on kypsennys hellävaraisempaa ja lopputulos parempi. Voit halutessasi laittaa lämpömittarin terriiniin.
  9. Kypsennä terriiniä 95-105 -asteisessa uunissa noin 1-1 ½ tuntia tai kunnes terriinin sisälämpötila on noin 75 ºC.
  10. Nosta terriini uunista ja nosta sen päälle kevyt paino.
  11. Laita jääkaappiin jäähtymään.
  12. Sulata mäti ja valuta se esimerkiksi talouspaperin päällä. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
  13. Sekoita ainekset, tarkista maku.
  14. Leikkaa terriinistä haluamasi paksuisia siivuja ja tarjoile mätikastikkeen, salaatin sekä vihannesten kera. Pikkelsivihanneksetkin sopivat kokonaisuuteen hyvin.

Vinkki: Terriini on joulupöydän juhlaruokaa ja on parhaimmillaan siten, että se on valmistettu päivää aiemmin.