
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
100 -150 g g | graavilohta graavilohi | ||
per hlö | |||
valkopippuria valkopippuri | |||
rapsiöljyä rapsiöljy | |||
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria | |||
ruohosipulia ruohosipulia |
Kastike
2 dl dl | kasvislientä kasvisliemi | |
2 dl dl | valkoviiniä valkoviini | |
4 rkl rkl | voita voi | |
4 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 -3 | salottisipulia salottisipuli | |
1 | valkosipulia valkosipuli | |
pinaattia pinaatti | ||
2 -3 dl dl | kermaa kerma |
Viimeistelyyn
3 -4 rkl rkl | voita voi |
Paistettua konjakkigraavattua lohta ja valkoviinikastiketta
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(1)
Valmistus
Kala
- Paista lohisiivut nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisämausta, koska se ei ole tarpeellista.
- Tarjoile lisukkeena keitettyjä vihanneksia voilla glaseerattuina, keitettyjä perunoita sekä tietenkin aina maittavaa valkoviinikastiketta.
Valkoviinikastike
- Kuullota sipulit ja valkosipuli voissa kattilassa. Lisää jauhot sekaan ja kypsennä jauhoja niitä kuitenkaan ruskistamatta muutama minuutti.
- Lisää liemi ja valkoviini. Kiehauta.
- Lisää mausteet ja kerma. Kiehauta uudelleen ja siivilöi kastike.
- Kuumenna vielä kerran kiehuvaksi ja viimeistele voilla vatkaamalla kastiketta samalla voimakkaasti tai sauvasekoitinta apuna käyttäen.
- Jos haluat kastikkeeseen lisää luonnetta, lisää viimeistelyn jälkeen sekaan tuoretta suolaheinää suikaleina, tai silputtua ruohosipulia. Tarkista maku ja tarjoile.
Vinkki: Jos haluat kastikkeesta vaalean vihreää lisää joukkoon ryöpättyä pinaattia ja sekoita voimakkaasti.