Valmistus
- Kuullota sipulit ja valkosipuli voissa kattilassa. Lisää jauhot sekaan ja kypsennä jauhoja niitä kuitenkaan ruskistamatta muutama minuutti.
- Lisää liemi ja valkoviini. Kiehauta.
- Lisää mausteet ja kerma. Kiehauta uudelleen ja siivilöi kastike.
- Kuumenna vielä kerran kiehuvaksi ja viimeistele voilla vatkaamalla kastiketta samalla voimakkaasti tai sauvasekoitinta apuna käyttäen.
- Jos haluat kastikkeeseen lisää luonnetta, lisää viimeistelyn jälkeen sekaan tuoretta suolaheinää suikaleina, tai silputtua ruohosipulia. Tarkista maku ja tarjoile kalan kanssa.
- Paista lohisiivut nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisämausta, se ei ole tarpeellista.
Valkoviinikastike
Lohi
Vinkki: Jos haluat kastikkeesta vaalean vihreää lisää joukkoon ryöpättyä pinaattia ja sekoita voimakkaasti. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi keitettyjä vihanneksia voilla glaseerattuina sekäkeitettyjä perunoita.