
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
400 - 600 g g | graavilohta graavilohi | ||
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | ||
voita
voi (paistamiseen) | |||
suolaa ja pippuria
suola ja pippuri (maun mukaan) |
Kastike
2 dl dl | kasvislientä
kasvisliemi (liemikuutiosta) | ||
2 dl dl | valkoviiniä valkoviini | ||
4 rkl rkl | voita voi | ||
4 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 - 3 | salottisipulia salottisipuli | ||
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 - 3 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | ||
1 - 2 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | ||
1 kourallista kourallinen | pinaattia
pinaatti (halutessasi) |
Viimeistelyyn
3 - 4 rkl rkl | voita voi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPaistettua konjakkigraavattua lohta ja valkoviinikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Valkoviinikastike
- Kuullota sipulit ja valkosipuli voissa kattilassa. Lisää jauhot sekaan ja kypsennä jauhoja niitä kuitenkaan ruskistamatta muutama minuutti.
- Lisää liemi ja valkoviini. Kiehauta.
- Lisää mausteet ja kerma. Kiehauta uudelleen ja siivilöi kastike.
- Kuumenna vielä kerran kiehuvaksi ja viimeistele voilla vatkaamalla kastiketta samalla voimakkaasti tai sauvasekoitinta apuna käyttäen.
- Jos haluat kastikkeeseen lisää luonnetta, lisää viimeistelyn jälkeen sekaan tuoretta suolaheinää suikaleina, tai silputtua ruohosipulia. Tarkista maku ja tarjoile kalan kanssa.
Lohi
- Paista lohisiivut nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisämausta, se ei ole tarpeellista.
Vinkki: Jos haluat kastikkeesta vaalean vihreää lisää joukkoon ryöpättyä pinaattia ja sekoita voimakkaasti. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi keitettyjä vihanneksia voilla glaseerattuina sekäkeitettyjä perunoita.