Helppous yllättää
Paistettua konjakkigraavattua lohta ja valkoviinikastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 - 600 g g graavilohta graavilohi
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
voita voi
(paistamiseen)
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
(maun mukaan)

Kastike

2 dl dl kasvislientä kasvisliemi
(liemikuutiosta)
2 dl dl valkoviiniä valkoviini
4 rkl rkl voita voi
4 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 - 3 salottisipulia salottisipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 - 3 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 - 2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 kourallista kourallinen pinaattia pinaatti
(halutessasi)

Viimeistelyyn

3 - 4 rkl rkl voita voi

Paistettua konjakkigraavattua lohta ja valkoviinikastiketta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(4)

Valmistus

Valkoviinikastike

  1. Kuullota sipulit ja valkosipuli voissa kattilassa. Lisää jauhot sekaan ja kypsennä jauhoja niitä kuitenkaan ruskistamatta muutama minuutti.
  2. Lisää liemi ja valkoviini. Kiehauta.
  3. Lisää mausteet ja kerma. Kiehauta uudelleen ja siivilöi kastike.
  4. Kuumenna vielä kerran kiehuvaksi ja viimeistele voilla vatkaamalla kastiketta samalla voimakkaasti tai sauvasekoitinta apuna käyttäen.
  5. Jos haluat kastikkeeseen lisää luonnetta, lisää viimeistelyn jälkeen sekaan tuoretta suolaheinää suikaleina, tai silputtua ruohosipulia. Tarkista maku ja tarjoile kalan kanssa.

Lohi

  1. Paista lohisiivut nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisämausta, se ei ole tarpeellista.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta vaalean vihreää lisää joukkoon ryöpättyä pinaattia ja sekoita voimakkaasti. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi keitettyjä vihanneksia voilla glaseerattuina sekäkeitettyjä perunoita.