Paistettua konjakkigraavattua lohta ja valkoviinikastiketta

Paistettua konjakkigraavattua lohta ja valkoviinikastiketta

VaikeusasteHelppo
Valmistus40 min

Valmistus

    Valkoviinikastike

  1. Kuullota sipulit ja valkosipuli voissa kattilassa. Lisää jauhot sekaan ja kypsennä jauhoja niitä kuitenkaan ruskistamatta muutama minuutti.
  2. Lisää liemi ja valkoviini. Kiehauta.
  3. Lisää mausteet ja kerma. Kiehauta uudelleen ja siivilöi kastike.
  4. Kuumenna vielä kerran kiehuvaksi ja viimeistele voilla vatkaamalla kastiketta samalla voimakkaasti tai sauvasekoitinta apuna käyttäen.
  5. Jos haluat kastikkeeseen lisää luonnetta, lisää viimeistelyn jälkeen sekaan tuoretta suolaheinää suikaleina, tai silputtua ruohosipulia. Tarkista maku ja tarjoile kalan kanssa.
  6. Lohi

  7. Paista lohisiivut nopeasti kuumalla pannulla. Älä lisämausta, se ei ole tarpeellista.
  8. Vinkki: Jos haluat kastikkeesta vaalean vihreää lisää joukkoon ryöpättyä pinaattia ja sekoita voimakkaasti. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi keitettyjä vihanneksia voilla glaseerattuina sekäkeitettyjä perunoita.

Sopivat reseptit