Helppous yllättää
Siikaa ja aprikoosipilahvia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 siikaa siika
(Deluxe kokonaista maustettua siikaa)

Aprikoosipilahvi

6 aprikooseja aprikoosi
(kuivattuja)
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
5 dl dl vettä vesi
1 sipulia sipuli
50 g g voita voi
2 dl dl basmatiriisiä basmatiriisi
0,5 tl tl kanelia kaneli
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
1 ripausta ripaus mausteneilikkaa mausteneilikka
1 laakerinlehteä laakerinlehti
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 dl dl mantelilastuja mantelilastu
(tai rouhittuja manteleita)
0,5 dl dl rusinoita rusinat
1 kourallista kourallinen minttua minttu
(tuoretta)

Kastike

150 g g ranskankermaa ranskankerma
1 tl tl rosmariinia rosmariini
(hienonnettuna)
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
1,5 - 2 rkl rkl hunajaa hunaja
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Siikaa ja aprikoosipilahvia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(0)

Valmistus

  1. Kypsennä siiat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista pilahvi. Pane pilkotut aprikoosit ja sitruunan kuori kylmään veteen.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää riisi ja kuullota.
  4. Lisää jouluiset mausteet, aprikoosit ja sitruunan kuori vesineen, laakerinlehti, suola ja pippuri.
  5. Anna kiehahtaa, peitä kannella ja hauduta 10-15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Sekoita irtonaiseksi nostellen.
  6. Kumoa tarjolle ja lisää sekaan rusinat ja paahdetut mantelit. Koristele mintulla.
  7. Valmista kastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään.