
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
800 g g | lohta
lohi (lohi- tai kirjolohifilettä) | |
8 | lehtitaikinaa lehtitaikina | |
1 | appelsiinin kuorta appelsiinin kuori | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | kurkumaa kurkuma | |
1 | kananmunaa kananmuna |
Minttu-pistaasikastike
2 dl dl | turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 dl dl | minttua
minttu (tuore, hienonnettuna) | |
0,5 | appelsiinia appelsiini | |
1,5 tl tl | hunajaa hunaja | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
mustapippuria
mustapippuri (rouhittuna) | ||
1 dl dl | pistaasipähkinöitä
pistaasipähkinä (kuorittuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPääsiäisen lohiwellington
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Sulata lehtitaikinalevyt levitettynä leivinpaperin päälle. Yhdistä sulaneet levyt kahdeksi isoksi levyksi. Nipistä levyt toisiinsa kiinni ja tasoita kaulimella.
2. Poista lohifileestä nahka. Aseta filee taikinalevyn päälle. Mausta suolalla ja kurkumalla. Raasta appelsiinin kuori lohen päälle.
3. Riko muna lasiin ja riko sen rakenne haarukalla. Voitele levyn reunat munalla ja nosta kansilevy päälle. Painele taikinalevyt hyvin reunoista kiinni ja tasoita reunat taikinapyörällä. Voitele kansi munalla.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia eli kunnes pinta on ruskistunut.
5. Valmista jogurttikastike. Mittaa kulhoon jogurtti. Purista appelsiinin mehu kulhoon. Lisää suola, hunaja, mustapippuri ja minttu. Rouhi pähkinät ja lisää vielä ne. Sekoita hyvin.