Helppous yllättää
Pääsiäisen lohiwellington

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

800 g g lohta lohi
(lohi- tai kirjolohifilettä)
8 lehtitaikinaa lehtitaikina
1 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl kurkumaa kurkuma
1 kananmunaa kananmuna

Minttu-pistaasikastike

2 dl dl turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 dl dl minttua minttu
(tuore, hienonnettuna)
0,5 appelsiinia appelsiini
1,5 tl tl hunajaa hunaja
0,5 tl tl suolaa suola
mustapippuria mustapippuri
(rouhittuna)
1 dl dl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä
(kuorittuna)

Pääsiäisen lohiwellington

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(70)

Valmistus

1. Sulata lehtitaikinalevyt levitettynä leivinpaperin päälle. Yhdistä sulaneet levyt kahdeksi isoksi levyksi. Nipistä levyt toisiinsa kiinni ja tasoita kaulimella.

2. Poista lohifileestä nahka. Aseta filee taikinalevyn päälle. Mausta suolalla ja kurkumalla. Raasta appelsiinin kuori lohen päälle.

3. Riko muna lasiin ja riko sen rakenne haarukalla. Voitele levyn reunat munalla ja nosta kansilevy päälle. Painele taikinalevyt hyvin reunoista kiinni ja tasoita reunat taikinapyörällä. Voitele kansi munalla.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia eli kunnes pinta on ruskistunut.

5. Valmista jogurttikastike. Mittaa kulhoon jogurtti. Purista appelsiinin mehu kulhoon. Lisää suola, hunaja, mustapippuri ja minttu. Rouhi pähkinät ja lisää vielä ne. Sekoita hyvin.