
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | lohta lohi | |
1,5 tl tl | suolaa suola |
Kuorrute
50 g g | parmesaania
parmesaani (raastettuna) | |
50 g g | voita voi | |
0,25 dl dl | korppujauhoja korppujauho | |
0,25 dl dl | sinappia sinappi | |
1 tl tl | oreganoa oregano | |
1 tl tl | basilikaa basilika | |
1 | limeä lime | |
0,5 dl dl | pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä |
Päälle
1 - 2 | limeä
lime (viipaloituna) | |
2 rkl rkl | kapriksia kapris |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMehevä pistaasilohi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sekoita kuorrutteen ainekset, paitsi pistaasit, tasaiseksi tahnaksi. Kauli massa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 35 x 18 cm). Nosta kylmään jähmettymään.
- Ripottele lohen pinnalle suola. Leikkaa kala annospaloiksi (à 150 g) ja siirrä uunivuokaan. Leikkaa maustevoista kalapaloille sopivan kokoiset palat ja nosta kuorrute lastalla kalojen päälle. Ripottele pinnalle rouhittuja pistaaseja.
- Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Gratinoi halutessasi lopuksi hetki grillivastusten alla, kunnes kuorrute on kauniisti ruskistunut.
- Koristele palat limettiviipaleilla ja kapriksilla.