Helppous yllättää
Mehevä pistaasilohi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg lohta lohi
1,5 tl tl suolaa suola

Kuorrute

50 g g parmesaania parmesaani
(raastettuna)
50 g g voita voi
0,25 dl dl korppujauhoja korppujauho
0,25 dl dl sinappia sinappi
1 tl tl oreganoa oregano
1 tl tl basilikaa basilika
1 limeä lime
0,5 dl dl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä

Päälle

1 - 2 limeä lime
(viipaloituna)
2 rkl rkl kapriksia kapris

Mehevä pistaasilohi

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(13)

Valmistus

  1. Sekoita kuorrutteen ainekset, paitsi pistaasit, tasaiseksi tahnaksi. Kauli massa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 35 x 18 cm). Nosta kylmään jähmettymään.
  2. Ripottele lohen pinnalle suola. Leikkaa kala annospaloiksi (à 150 g) ja siirrä uunivuokaan. Leikkaa maustevoista kalapaloille sopivan kokoiset palat ja nosta kuorrute lastalla kalojen päälle. Ripottele pinnalle rouhittuja pistaaseja.
  3. Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Gratinoi halutessasi lopuksi hetki grillivastusten alla, kunnes kuorrute on kauniisti ruskistunut.
  4. Koristele palat limettiviipaleilla ja kapriksilla.