
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 prk prk | mätiä mäti | ||
esim. Deluxe kylmäsavustettua kirjolohenmätiä | |||
100 g g | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | ||
murustettuna | |||
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | ||
2 -3 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipulia | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuria |
Pienet mätimaljat
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:10
min
(7)
Valmistus
Sulatus 3 tuntia.
- Ota mäti sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai vähintään 3 tunniksi.
- Valuta mäti tarvittaessa tiheässä siivilässä.
- Rakenna aineksista kerrosherkku pieniin laseihin.
- Levitä pohjalle kerros leipämuruja, sitten ranskankermaa ja lopuksi mätiä.
- Koristele annokset ruohosipulilla. Pidä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
Vinkki: Murustelu onnistuu näppärimmin, kun leikkaat leivän kuutioiksi ja hienonnat ne monitoimikoneen leikkuuterällä.