Helppous yllättää
Pienet mätimaljat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 prk prk mätiä mäti
(esim. Deluxe kylmäsavustettua kirjolohenmätiä)
100 g g saaristolaisleipää saaristolaisleipä
(murustettuna)
200 g g ranskankermaa ranskankerma
2 - 3 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Pienet mätimaljat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

10 min
(7)

Valmistus

Huom: varaa sulatukseen vähintään 3 tuntia.

  1. Ota mäti sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai vähintään 3 tunniksi.
  2. Valuta mäti tarvittaessa tiheässä siivilässä.
  3. Rakenna aineksista kerrosherkku pieniin laseihin.
  4. Levitä pohjalle kerros leipämuruja, sitten ranskankermaa ja lopuksi mätiä.
  5. Koristele annokset ruohosipulilla. Pidä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki: Murustelu onnistuu näppärimmin, kun leikkaat leivän kuutioiksi ja hienonnat ne monitoimikoneen leikkuuterällä.