Helppous yllättää
Kuohkeat blinit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

6 dl dl täysmaitoa täysmaito
25 g g hiivaa hiiva
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
3 dl dl tattarijauhoja tattarijauho
(tai voit käyttää myös pelkästään vehnäjauhoja)
2 rkl rkl voita voi
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl sokeria sokeri
3 kananmunaa kananmuna
2 dl dl kermaa kerma
1 dl dl kivennäisvettä kivennäisvesi

Lisäksi

350 - 400 g g mätiä mäti
(esim. Deluxe siianmätiä, muikunmätiä tai kirjolohenmätiä)
1 - 2 punasipulia punasipuli
300 - 400 g g smetanaa smetana

Kuohkeat blinit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(3)

Valmistus

 

  1. Tee blinitaikina isoon (3-4 l) kannelliseen kulhoon, jotta taikina mahtuu kohoamaan.
  2. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
  3. Vatkaa mukaan tattari- ja vehnäjauhot. Sulje kansi ja nosta astia jääkaappiin yön ajaksi.
  4. Lisää seokseen voisula, suola, sokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja vatkaa kermaa hiukan, löysäksi vaahdoksi.
  5. Sekoita taikinaan kuplajuoma ja vaahdot.
  6. Kuumenna blinipannulla tai ohukaispannulla nokare voita ja paista blinit molemmin puolin herkullisen ruskeiksi.
  7. Tarjoa mätien, punasipulisilpun ja smetanan kanssa.

 

 

Vinkki: Jos taikinaa jää, voit huoletta paistaa lopun seuraavana päivänä. Jos et ehdi paistaa blinejä mätien seuraksi, keitä hyvät perunat. Omatekoisen taikinan sijaan voit käyttää myös valmiita Deluxe blinejä (pakaste).