Helppous yllättää
Kuohkeat blinit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

6 dl dl täysmaitoa täysmaito
25 g g hiivaa hiiva
3 dl dl tattarijauhoja tattarijauho
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 rkl rkl voita voi
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl sokeria sokeri
3 kananmunaa kananmuna
2 dl dl kermaa kerma
1 dl dl kivennäisvettä kivennäisvesi

Lisäksi

350 - 400 g g mätiä mäti
(esim. Deluxe siianmätiä, muikunmätiä tai kirjolohenmätiä)
1 - 2 punasipulia punasipuli
300 - 400 g g smetanaa smetana

Kuohkeat blinit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(2)

Valmistus

  1. Tee blinitaikina isoon (3-4 l) kannelliseen kulhoon, jotta taikina mahtuu kohoamaan.
  2. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
  3. Vatkaa mukaan tattari- ja vehnäjauhot. Sulje kansi ja nosta astia jääkaappiin yön ajaksi.
  4. Lisää seokseen voisula, suola, sokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja vatkaa kermaa hiukan, löysäksi vaahdoksi.
  5. Sekoita taikinaan kuplajuoma ja vaahdot.
  6. Kuumenna blinipannulla tai ohukaispannulla nokare voita ja paista blinit molemmin puolin herkullisen ruskeiksi.
  7. Tarjoa mätien, punasipulisilpun ja smetanan kanssa.

Vinkki: Jos taikinaa jää, voit huoletta paistaa lopun seuraavana päivänä. Jos et ehdi paistaa blinejä mätien seuraksi, keitä hyvät perunat.

Tarjoukset

Saskia Kivennäisvesi 6-pack 2 pktSaskia Kivennäisvesi 6-pack 2 pkt
Saskia Kivennäisvesi 6-pack 2 pkt
25.10 - 27.10
JOPA -27 %
2 pkt8,28
6,00