
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lisäksi
350 - 400 g g | mätiä
mäti (esim. Deluxe siianmätiä, muikunmätiä tai kirjolohenmätiä) | ||
1 - 2 | punasipulia punasipuli | ||
300 - 400 g g | smetanaa smetana |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaKuohkeat blinit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Tee blinitaikina isoon (3-4 l) kannelliseen kulhoon, jotta taikina mahtuu kohoamaan.
- Liuota hiiva haaleaan maitoon.
- Vatkaa mukaan tattari- ja vehnäjauhot. Sulje kansi ja nosta astia jääkaappiin yön ajaksi.
- Lisää seokseen voisula, suola, sokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja vatkaa kermaa hiukan, löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita taikinaan kuplajuoma ja vaahdot.
- Kuumenna blinipannulla tai ohukaispannulla nokare voita ja paista blinit molemmin puolin herkullisen ruskeiksi.
- Tarjoa mätien, punasipulisilpun ja smetanan kanssa.
Vinkki: Jos taikinaa jää, voit huoletta paistaa lopun seuraavana päivänä. Jos et ehdi paistaa blinejä mätien seuraksi, keitä hyvät perunat. Omatekoisen taikinan sijaan voit käyttää myös valmiita Deluxe blinejä (pakaste).