Kuohkeat blinit

Kuohkeat blinit

VaikeusasteHelppo
Valmistus40 min

Valmistus

  1. Tee blinitaikina isoon (3-4 l) kannelliseen kulhoon, jotta taikina mahtuu kohoamaan.
  2. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
  3. Vatkaa mukaan tattari- ja vehnäjauhot. Sulje kansi ja nosta astia jääkaappiin yön ajaksi.
  4. Lisää seokseen voisula, suola, sokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja vatkaa kermaa hiukan, löysäksi vaahdoksi.
  5. Sekoita taikinaan kuplajuoma ja vaahdot.
  6. Kuumenna blinipannulla tai ohukaispannulla nokare voita ja paista blinit molemmin puolin herkullisen ruskeiksi.
  7. Tarjoa mätien, punasipulisilpun ja smetanan kanssa.
  8. Vinkki: Jos taikinaa jää, voit huoletta paistaa lopun seuraavana päivänä. Jos et ehdi paistaa blinejä mätien seuraksi, keitä hyvät perunat. Omatekoisen taikinan sijaan voit käyttää myös valmiita Deluxe blinejä (pakaste).