Valmistus
- Tee blinitaikina isoon (3-4 l) kannelliseen kulhoon, jotta taikina mahtuu kohoamaan.
- Liuota hiiva haaleaan maitoon.
- Vatkaa mukaan tattari- ja vehnäjauhot. Sulje kansi ja nosta astia jääkaappiin yön ajaksi.
- Lisää seokseen voisula, suola, sokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja vatkaa kermaa hiukan, löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita taikinaan kuplajuoma ja vaahdot.
- Kuumenna blinipannulla tai ohukaispannulla nokare voita ja paista blinit molemmin puolin herkullisen ruskeiksi.
- Tarjoa mätien, punasipulisilpun ja smetanan kanssa.
Vinkki: Jos taikinaa jää, voit huoletta paistaa lopun seuraavana päivänä. Jos et ehdi paistaa blinejä mätien seuraksi, keitä hyvät perunat. Omatekoisen taikinan sijaan voit käyttää myös valmiita Deluxe blinejä (pakaste).