Helppous yllättää
Kahden lohen cocktailpalat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

2 dl dl lohiviettelystä lohiviettelys
(Deluxe savulohiviettelystä)
1 pkt pkt graavilohta graavilohi
(Deluxe graavilohisiivuja (150 g))
4 tankoparsaa tankoparsa
(vihreää)
1 rkl rkl tilliä tilli
(tai ruohosipulia (tuoretta))
1 ripausta ripaus suolaa suola
12 palaa pala saaristolaisleipää saaristolaisleipä

Kahden lohen cocktailpalat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:10 h
(5)

Valmistus

  1. Kuori tankoparsat, leikkaa kova kantapala pois ja laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen keittymään pariksi minuutiksi. Nosta ne sitten keitinvedestä isoon kulhoon kylmää vettä. Leikkaa parsojen kukintopäistä viiden sentin palat talteen, hienonna jäljellä olevista tangoista kaksi; kahta muuta et tarvitse reseptiin.
  2. Peitä leikkuulauta palalla kelmua. Asettele graavilohisiivut tasaiseksi matoksi kelmulle niin, että niiden väliin ei jää rakoja. Levitä lohiviettelys tasaisesti lohimaton päälle. Jätä kuitenkin toiselle pitkälle reunalle parin sentin tyhjä tila rullausvaraksi. Ripottele lohiviettelyksen päälle hienonnettuja yrttejä (laita osa sivuun koristelua varten) ja tee lopuksi hienonnetusta parsasta keskelle raita.
  3. Rullaa levy, pyöräytä alustana ollut kelmu rullan suojaksi ja nipistä päistä kiinni. Laita rulla pakastimeen pariksi tunniksi. Ota lohirulla huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Kun rulla on sulanut 15 minuuttia, poista kelmu ja leikkaa rulla sentin viipaleiksi. Leikkaa saaristolaisleivästä pyöreitä paloja.
  4. Asettele jokaiselle leipäpalalle viipale lohirullaa. Leikkaa parsan kukinnot pienemmiksi paloiksi ja käytä cocktailpalojen koristeina. Ripottele päälle yrttejä. Tarjoa heti, kun lohirullaviipaleet eivät ole enää kohmeisia.