
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
7 | liivatelehteä liivatelehti | ||
250 g g | lohta lohta | ||
lämminsavulohta | |||
1 dl dl | hillosipulia hillosipuli | ||
4 dl dl | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | ||
0,5 dl dl | tilliä tilli | ||
hienonnettuna | |||
2 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipulia | ||
hienonnettuna | |||
1 tl tl | suolaa suolaa | ||
1 tl tl | mustapippuria mustapippuria | ||
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa | |||
250 g g | saaristolaisleipää saaristolaisleipä |
Koristeluun
1 nippua nippu | tilliä tilli | ||
hienonnettuna | |||
50 g g | mätiä mäti | ||
esim. Deluxe siianmätiä |
Hyydytetty savulohijogurttikakku
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:35
min
(48)
Valmistus
Anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai yön yli.
- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Paloittele lohifilee kulhoon ja poista nahka. Hienonna hillosipulit ja kumoa joukkoon.
- Sekoita joukkoon jogurtti, yrtit ja mausteet.
- Kuumenna tilkka hillosipulien lientä ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Älä keitä.
- Sekoita vähän jäähtynyt liivateliemi lohiseokseen.
- Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada seos hyytymään tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 x 5 cm).
- Leikkaa leivästä oikein ohuita viipaleita ja lado ne tiiviisti kalatäytteen päälle vuokaan.
- Liitoskoloihin voit murustella leipää. Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi tai yön yli.
- Kumoa kakku leikkuulaudalle, poista kelmu ja leikkaa kakku pieniksi annospaloiksi.
- Koristele tillillä ja mädillä.