Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
7 | liivatelehteä liivatelehti | |
250 g g | lohta
lohi (lämminsavulohta) | |
1 dl dl | hillosipulia hillosipuli | |
4 dl dl | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | |
0,5 dl dl | tilliä
tilli (hienonnettuna) | |
2 rkl rkl | ruohosipulia
ruohosipuli (hienonnettuna) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
250 g g | saaristolaisleipää saaristolaisleipä |
Koristeluun
1 nippua nippu | tilliä
tilli (hienonnettuna) | |
50 g g | mätiä
mäti (esim. Deluxe siianmätiä) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHyydytetty savulohijogurttikakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai yön yli.
- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Paloittele lohifilee kulhoon ja poista nahka. Hienonna hillosipulit ja kumoa joukkoon.
- Sekoita joukkoon jogurtti, yrtit ja mausteet.
- Kuumenna tilkka hillosipulien lientä ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Älä keitä.
- Sekoita vähän jäähtynyt liivateliemi lohiseokseen.
- Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada seos hyytymään tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 x 5 cm).
- Leikkaa leivästä oikein ohuita viipaleita ja lado ne tiiviisti kalatäytteen päälle vuokaan.
- Liitoskoloihin voit murustella leipää. Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi tai yön yli.
- Kumoa kakku leikkuulaudalle, poista kelmu ja leikkaa kakku pieniksi annospaloiksi.
- Koristele tillillä ja mädillä.