Helppous yllättää
Hyydytetty savulohijogurttikakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

7 liivatelehteä liivatelehti
250 g g lohta lohi
(lämminsavulohta)
1 dl dl hillosipulia hillosipuli
4 dl dl kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
0,5 dl dl tilliä tilli
(hienonnettuna)
2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
(hienonnettuna)
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
0,5 tl tl valkopippuria valkopippuri
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
250 g g saaristolaisleipää saaristolaisleipä

Koristeluun

1 nippua nippu tilliä tilli
(hienonnettuna)
50 g g mätiä mäti
(esim. Deluxe siianmätiä)

Hyydytetty savulohijogurttikakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

6:35 h
(48)

Valmistus

Anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai yön yli.

  1. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  2. Paloittele lohifilee kulhoon ja poista nahka. Hienonna hillosipulit ja kumoa joukkoon.
  3. Sekoita joukkoon jogurtti, yrtit ja mausteet.
  4. Kuumenna tilkka hillosipulien lientä ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Älä keitä.
  5. Sekoita vähän jäähtynyt liivateliemi lohiseokseen.
  6. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada seos hyytymään tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 x 5 cm).
  7. Leikkaa leivästä oikein ohuita viipaleita ja lado ne tiiviisti kalatäytteen päälle vuokaan.
  8. Liitoskoloihin voit murustella leipää. Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi tai yön yli.
  9. Kumoa kakku leikkuulaudalle, poista kelmu ja leikkaa kakku pieniksi annospaloiksi.
  10. Koristele tillillä ja mädillä.