
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Paistettu turska
2 pkt pkt | turskafileitä turskafilee | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
1 lorausta loraus | oliiviöljyä
oliiviöljy (paistamiseen) |
Kastike
0,5 dl dl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | ||
0,5 dl dl | kalalientä
kalaliemi (tai valkoviiniä) | ||
1 | sipulia sipuli | ||
5 kpl kpl | mustapippuria
mustapippuri (kokonaisia) | ||
1 kpl kpl | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
1 dl dl | ruokakermaa ruokakerma | ||
4 rkl rkl | mätiä
mäti (Deluxe kirjolohen mätiä) | ||
2 dl dl | pakasteherneitä pakasteherneet | ||
0,5 dl dl | tilliä
tilli (hienonnettuna) | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria
mustapippuri (esim. Deluxe tellicherry-mustapippuria myllystä) |
Tarjoiluun
perunamuusia
perunamuusi (Deluxe duchesse-perunoita tai itse tehtyä perunamuusia) | |||
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPaistettua turskaa ja mätikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Juhlava kastike kalalle. Sopii eritoten turskalle, mutta voidaan tarjota myös lohimedaljongin kera.
Kastike
- Nosta jäiset herneet työpöydälle sulamaan.
- Valmista ensin kastike. Kuori ja leikkaa sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi ja nosta sipulirenkaat yhdessä valkoviinietikan, valkoviinin ja pippureiden sekä laakerinlehden kanssa pieneen kasariin.
- Kiehauta ainekset kasarissa ja alenna tämän jälkeen lämpöä miedommalle. Keitä hiljalleen kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
- Kun puolet nesteestä on haihtunut, nosta kasari pois liedeltä.
- Ota liemi talteen, eli kaada seos siivilän läpi erilliseen kulhoon.
- Mittaa kerma kasariin ja sekoita kerman rakenne rikki.
- Lisää talteen otettu liemi kerman joukkoon ohuena norona koko ajan sekoittaen, kunnes saat sileän kastikkeen.
- Nosta kasari takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon sulaneet herneet ja mäti. Hienonna joukkoon tilliä.
- Nosta kasari pois levyltä ja anna maustua hetken aikaa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita oman makusi mukaan.
Paistettu turska
- Mausta turskafileet suolalla ja paista ne oliiviöljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin.
- Nosta valmiit turskafileet lautasille ja viimeistele mätikastikkeella.
- Tarjoile Deluxe duchesse-perunoiden tai itse tehdyn perunamuusin kanssa.
- Koristele tuoreella tillillä tai wasabirucolalla.