
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Paistettu turska
2 pkt pkt | turskafileitä turskafilee | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 lorausta loraus | oliiviöljyä
oliiviöljy (paistamiseen) |
Kastike
0,5 dl dl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
0,5 dl dl | kalalientä
kalaliemi (tai valkoviiniä) | |
1 | sipulia sipuli | |
5 kpl kpl | mustapippuria
mustapippuri (kokonaisia) | |
1 kpl kpl | laakerinlehteä laakerinlehti | |
1 dl dl | ruokakermaa ruokakerma | |
4 rkl rkl | mätiä
mäti (Deluxe kirjolohen mätiä) | |
2 dl dl | pakasteherneitä pakasteherneet | |
0,5 dl dl | tilliä
tilli (hienonnettuna) | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria
mustapippuri (esim. Deluxe tellicherry-mustapippuria myllystä) |
Tarjoiluun
perunamuusia
perunamuusi (Deluxe duchesse-perunoita tai itse tehtyä perunamuusia) | ||
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaistettua turskaa ja mätikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Juhlava kastike kalalle. Sopii eritoten turskalle, mutta voidaan tarjota myös lohimedaljongin kera.
Kastike
- Nosta jäiset herneet työpöydälle sulamaan.
- Valmista ensin kastike. Kuori ja leikkaa sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi ja nosta sipulirenkaat yhdessä valkoviinietikan, valkoviinin ja pippureiden sekä laakerinlehden kanssa pieneen kasariin.
- Kiehauta ainekset kasarissa ja alenna tämän jälkeen lämpöä miedommalle. Keitä hiljalleen kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
- Kun puolet nesteestä on haihtunut, nosta kasari pois liedeltä.
- Ota liemi talteen, eli kaada seos siivilän läpi erilliseen kulhoon.
- Mittaa kerma kasariin ja sekoita kerman rakenne rikki.
- Lisää talteen otettu liemi kerman joukkoon ohuena norona koko ajan sekoittaen, kunnes saat sileän kastikkeen.
- Nosta kasari takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon sulaneet herneet ja mäti. Hienonna joukkoon tilliä.
- Nosta kasari pois levyltä ja anna maustua hetken aikaa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita oman makusi mukaan.
Paistettu turska
- Mausta turskafileet suolalla ja paista ne oliiviöljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin.
- Nosta valmiit turskafileet lautasille ja viimeistele mätikastikkeella.
- Tarjoile Deluxe duchesse-perunoiden tai itse tehdyn perunamuusin kanssa.
- Koristele tuoreella tillillä tai wasabirucolalla.