
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Paistettu turska
2 pkt pkt | turskafileitä turskafilee | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suolaa | ||
1 lorausta loraus | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
paistamiseen |
Kastike
0,5 dl dl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | ||
0,5 dl dl | kalalientä kalaliemi | ||
tai valkoviiniä | |||
1 | sipulia sipuli | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuria | ||
esim. Deluxe tellicherry-mustapippuria myllystä | |||
1 kpl kpl | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
1 dl dl | ruokakermaa ruokakerma | ||
4 rkl rkl | mätiä mäti | ||
Deluxe kirjolohen mätiä | |||
2 dl dl | pakasteherneitä pakasteherneet | ||
0,5 dl dl | tilliä tilli | ||
hienonnettuna |
Tarjoiluun
perunamuusia perunamuusi | |||
Deluxe duchesse-perunoita tai itse tehtyä perunamuusia | |||
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Paistettua turskaa ja mätikastiketta
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:20
min
(0)
Valmistus
Juhlava kastike kalalle. Sopii eritoten turskalle, mutta voidaan tarjota myös lohimedaljongin kera.
Kastike
- Nosta jäiset herneet työpöydälle sulamaan.
- Valmista ensin kastike. Kuori ja leikkaa sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi ja nosta sipulirenkaat yhdessä valkoviinietikan, valkoviinin ja pippureiden sekä laakerinlehden kanssa pieneen kasariin.
- Kiehauta ainekset kasarissa ja alenna tämän jälkeen lämpöä miedommalle. Keitä hiljalleen kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
- Kun puolet nesteestä on haihtunut, nosta kasari pois liedeltä.
- Ota liemi talteen, eli kaada seos siivilän läpi erilliseen kulhoon.
- Mittaa kerma kasariin ja sekoita kerman rakenne rikki.
- Lisää talteen otettu liemi kerman joukkoon ohuena norona koko ajan sekoittaen, kunnes saat sileän kastikkeen.
- Nosta kasari takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon sulaneet herneet ja mäti. Hienonna joukkoon tilliä.
- Nosta kasari pois levyltä ja anna maustua hetken aikaa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita oman makusi mukaan.
Paistettu turska
- Mausta turskafileet suolalla ja paista ne oliiviöljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin.
- Nosta valmiit turskafileet lautasille ja viimeistele mätikastikkeella.
- Tarjoile Deluxe duchesse-perunoiden tai itse tehdyn perunamuusin kanssa.
- Koristele tuoreella tillillä tai wasabirucolalla.