Helppous yllättää
Paistettua turskaa ja mätikastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Paistettu turska

2 pkt pkt turskafileitä turskafilee
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
(paistamiseen)

Kastike

0,5 dl dl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
0,5 dl dl kalalientä kalaliemi
(tai valkoviiniä)
1 sipulia sipuli
5 kpl kpl mustapippuria mustapippuri
(kokonaisia)
1 kpl kpl laakerinlehteä laakerinlehti
1 dl dl ruokakermaa ruokakerma
4 rkl rkl mätiä mäti
(Deluxe kirjolohen mätiä)
2 dl dl pakasteherneitä pakasteherneet
0,5 dl dl tilliä tilli
(hienonnettuna)
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
(esim. Deluxe tellicherry-mustapippuria myllystä)

Tarjoiluun

perunamuusia perunamuusi
(Deluxe duchesse-perunoita tai itse tehtyä perunamuusia)
1 nippua nippu tilliä tilli

Paistettua turskaa ja mätikastiketta

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(0)

Valmistus

Juhlava kastike kalalle. Sopii eritoten turskalle, mutta voidaan tarjota myös lohimedaljongin kera.

Kastike

  1. Nosta jäiset herneet työpöydälle sulamaan.
  2. Valmista ensin kastike. Kuori ja leikkaa sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi ja nosta sipulirenkaat yhdessä valkoviinietikan, valkoviinin ja pippureiden sekä laakerinlehden kanssa pieneen kasariin.
  3. Kiehauta ainekset kasarissa ja alenna tämän jälkeen lämpöä miedommalle. Keitä hiljalleen kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
  4. Kun puolet nesteestä on haihtunut, nosta kasari pois liedeltä.
  5. Ota liemi talteen, eli kaada seos siivilän läpi erilliseen kulhoon.
  6. Mittaa kerma kasariin ja sekoita kerman rakenne rikki.
  7. Lisää talteen otettu liemi kerman joukkoon ohuena norona koko ajan sekoittaen, kunnes saat sileän kastikkeen.
  8. Nosta kasari takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon sulaneet herneet ja mäti. Hienonna joukkoon tilliä.
  9. Nosta kasari pois levyltä ja anna maustua hetken aikaa.
  10. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita oman makusi mukaan.

Paistettu turska

  1. Mausta turskafileet suolalla ja paista ne oliiviöljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin.
  2. Nosta valmiit turskafileet lautasille ja viimeistele mätikastikkeella.
  3. Tarjoile Deluxe duchesse-perunoiden tai itse tehdyn perunamuusin kanssa.
  4. Koristele tuoreella tillillä tai wasabirucolalla.

Tarjoukset

Heimon MuikunmätiHeimon Muikunmäti
Heimon Muikunmäti
09.12 - 06.12
ERÄ!
12,49