
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
300 g g | perunaa peruna | |
300 g g | palsternakkaa palsternakka | |
1 | sipulia
sipuli (pieni) | |
0,75 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
rypsiöljyä
rypsiöljy (paistamiseen) | ||
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | |
0,5 | sitruunaa
sitruuna (kuori raastettuna) | |
300 g g | savulohta
savulohi (kylmäsavulohta) | |
1 kourallista kourallinen | tilliä
tilli (tuoretta) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPeruna-palsternakkalatket
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Perunasta valmistetut lätyt eli latket kuuluvat olennaisesti juutalaisen hanukan viettoon. Rapeaksi paistetut perunaletut ovat herkullinen pohja erilaisille täytteille - päälle voidaan laittaa vaikkapa ranskankermaa, sinappia tai mätiä, vain mielikuvitus on rajana. Tässä ohjeessa perunat saavat rinnalleen maukasta palsternakkaa, ja herkku kruunataan juhlavasti kylmäsavulohella.
- Kuori ja raasta perunat, palsternakat ja sipuli karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot, munat, suola ja mustapippuri.
- Kuumenna paistinpannulla noin sentin kerros rypsiöljyä. Nostele latke-seosta pannulle lusikoiden avulla pieniksi nokareiksi. Paista rapeaksi ja ruskistuneeksi molemmin puolin, noin 5 minuuttia yhteensä. Siirrä sitten talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.
- Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mausta se ripauksilla suolaa ja mustapippuria.
- Laita latket kuumina tarjoiluvadille. Asettele niiden päälle nokare ranskankermaa sekä pala kylmäsavulohta. Viimeistele tuoreella tillillä.