
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
300 g g | perunaa peruna | ||
300 g g | palsternakkaa palsternakka | ||
1 | sipulia
sipuli (pieni) | ||
0,75 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
rypsiöljyä
rypsiöljy (paistamiseen) | |||
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | ||
0,5 | sitruunaa
sitruuna (kuori raastettuna) | ||
300 g g | savulohta
savulohi (kylmäsavulohta) | ||
1 kourallista kourallinen | tilliä
tilli (tuoretta) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPeruna-palsternakkalatket
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Perunasta valmistetut lätyt eli latket kuuluvat olennaisesti juutalaisen hanukan viettoon. Rapeaksi paistetut perunaletut ovat herkullinen pohja erilaisille täytteille - päälle voidaan laittaa vaikkapa ranskankermaa, sinappia tai mätiä, vain mielikuvitus on rajana. Tässä ohjeessa perunat saavat rinnalleen maukasta palsternakkaa, ja herkku kruunataan juhlavasti kylmäsavulohella.
- Kuori ja raasta perunat, palsternakat ja sipuli karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot, munat, suola ja mustapippuri.
- Kuumenna paistinpannulla noin sentin kerros rypsiöljyä. Nostele latke-seosta pannulle lusikoiden avulla pieniksi nokareiksi. Paista rapeaksi ja ruskistuneeksi molemmin puolin, noin 5 minuuttia yhteensä. Siirrä sitten talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.
- Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mausta se ripauksilla suolaa ja mustapippuria.
- Laita latket kuumina tarjoiluvadille. Asettele niiden päälle nokare ranskankermaa sekä pala kylmäsavulohta. Viimeistele tuoreella tillillä.