Helppous yllättää
Peruna-palsternakkalatket

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

300 g g perunaa peruna
300 g g palsternakkaa palsternakka
1 sipulia sipuli
(pieni)
0,75 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 kananmunaa kananmuna
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
rypsiöljyä rypsiöljy
(paistamiseen)
200 g g ranskankermaa ranskankerma
0,5 sitruunaa sitruuna
(kuori raastettuna)
300 g g savulohta savulohi
(kylmäsavulohta)
1 kourallista kourallinen tilliä tilli
(tuoretta)

Peruna-palsternakkalatket

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(5)

Valmistus

Perunasta valmistetut lätyt eli latket kuuluvat olennaisesti juutalaisen hanukan viettoon. Rapeaksi paistetut perunaletut ovat herkullinen pohja erilaisille täytteille - päälle voidaan laittaa vaikkapa ranskankermaa, sinappia tai mätiä, vain mielikuvitus on rajana. Tässä ohjeessa perunat saavat rinnalleen maukasta palsternakkaa, ja herkku kruunataan juhlavasti kylmäsavulohella.

  1. Kuori ja raasta perunat, palsternakat ja sipuli karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, munat, suola ja mustapippuri.
  3. Kuumenna paistinpannulla noin sentin kerros rypsiöljyä. Nostele latke-seosta pannulle lusikoiden avulla pieniksi nokareiksi. Paista rapeaksi ja ruskistuneeksi molemmin puolin, noin 5 minuuttia yhteensä. Siirrä sitten talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.
  4. Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mausta se ripauksilla suolaa ja mustapippuria.
  5. Laita latket kuumina tarjoiluvadille. Asettele niiden päälle nokare ranskankermaa sekä pala kylmäsavulohta. Viimeistele tuoreella tillillä.