Helppous yllättää
Perunagalette lohella ja rapuviettelyksellä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

1 pkt pkt valmista piirakkataikinaa valmis piirakkataikina
(pyöreä)
6 perunaa peruna
(kiinteä lajike, esim. Annabelle)
1 rkl rkl suolaa suola
4 rkl rkl pestoa pesto
(Chef Select tuorepestoa)
1 kourallista kourallinen babypinaattia babypinaatti
1 pkt pkt graavilohta graavilohi
(Deluxe graavilohta (150 g))
1 rs rs rapuviettelystä rapuviettelys
(Deluxe rapuviettelystä (200 g))

Perunagalette lohella ja rapuviettelyksellä

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(0)

Valmistus

Ranskassa suolaisia ja makeita galette-piiraita on perinteisesti syöty varsinkin loppiaisena. Tämä pääsiäismukaelma romanttisine rapuviettelyksineen ja lohiruusukkeineen on vähintään yhtä vastustamaton kuin eteläinen innoittajansa.

  1. Nosta piirakkataikina pakastimesta sulamaan. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Kuori perunat, leikkaa parin millin viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon kylmää suolavettä.
  3. Kauli sulanut taikina puolen sentin paksuiseksi, pyöreäksi piirakkapohjaksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kääri reunaa sentin matkalta rullalle pohjan päälle, jotta piiraaseen muodostuu matala reuna.
  4. Levitä pestoa piirakkapohjalle ohueksi kerrokseksi ja asettele kuivatut perunaviipaleet limittäin piiraan päälle ikään kuin kalan suomuiksi. Voitele perunoiden pinta peston öljyllä. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa n. 30 minuuttia.
  5. Kun piirakka on paistunut, anna sen jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Laita päälle babypinaattia ja graavilohesta rullattuja ruusukkeita. Viimeistele lusikoimalla rapuviettelystä ruusukkeiden väliin, ja tarjoa.