
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
1 pkt pkt | valmista piirakkataikinaa
valmis piirakkataikina (pyöreä) | |
6 | perunaa
peruna (kiinteä lajike, esim. Annabelle) | |
1 rkl rkl | suolaa suola | |
4 rkl rkl | pestoa
pesto (Chef Select tuorepestoa) | |
1 kourallista kourallinen | babypinaattia babypinaatti | |
1 pkt pkt | graavilohta
graavilohi (Deluxe graavilohta (150 g)) | |
1 rs rs | rapuviettelystä
rapuviettelys (Deluxe rapuviettelystä (200 g)) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPerunagalette lohella ja rapuviettelyksellä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Ranskassa suolaisia ja makeita galette-piiraita on perinteisesti syöty varsinkin loppiaisena. Tämä pääsiäismukaelma romanttisine rapuviettelyksineen ja lohiruusukkeineen on vähintään yhtä vastustamaton kuin eteläinen innoittajansa.
- Nosta piirakkataikina pakastimesta sulamaan. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Kuori perunat, leikkaa parin millin viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon kylmää suolavettä.
- Kauli sulanut taikina puolen sentin paksuiseksi, pyöreäksi piirakkapohjaksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kääri reunaa sentin matkalta rullalle pohjan päälle, jotta piiraaseen muodostuu matala reuna.
- Levitä pestoa piirakkapohjalle ohueksi kerrokseksi ja asettele kuivatut perunaviipaleet limittäin piiraan päälle ikään kuin kalan suomuiksi. Voitele perunoiden pinta peston öljyllä. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa n. 30 minuuttia.
- Kun piirakka on paistunut, anna sen jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Laita päälle babypinaattia ja graavilohesta rullattuja ruusukkeita. Viimeistele lusikoimalla rapuviettelystä ruusukkeiden väliin, ja tarjoa.