
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1,5 kg kg | lohta
lohi (Isokari lohifileetä) | |
200 g g | savulohta
savulohi (kylmäsavu) | |
0,75 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
0,5 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
2 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | |
2 dl dl | kermaa
kerma (kuohukermaa) |
Koristelu
1 - 2 prk prk | mätiä
mäti (Deluxe kirjolohen-, siian- tai muikunmätiä) | |
1 kourallista kourallinen | ruohosipulia ruohosipuli |
Tilli-sitruunakastike
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | |
200 g g | smetanaa smetana | |
1 dl dl | tilliä tilli | |
2 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna) | |
0,5 tl tl | suolaa suola |
Paahdetut ruusukaalit
50 g g | pinjansiemeniä pinjansiemen | |
400 g g | ruusukaalia ruusukaali | |
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,75 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuhlava lohiterriini
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi. Ota vuoraukseen kauniimmat viipaleet. Vuoraa rutistetulla leivinpaperilla pitkänomainen uunivuoka (2 l). Asettele kalaviipaleista noin puolet vuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta loput kalapalat ja kylmäsavulohi monitoimikoneen kulhoon ja aja hienoksi. Lisää perunajauhot, mehu sekä mausteet ja aja tasaiseksi. Lisää mukaan munat yksitellen koneen käydessä ja lopuksi kermat.
- Kaada seos vuorattuun vuokaan. Käännä fileiden päät reunoilta pinnalle. Nosta leivinpaperien reunat pinnalle peitoksi.
- Nosta vuoka suurempaan korkealaitaiseen uunivuokaan. Kaada isompaan vuokaan kiehuvaa vettä ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisessa uunissa tunti.
- Anna terriinin jäähtyä ennen kumoamista.
- Yhdistä kaikki tilli-sitruunakastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Poista ruusukaaleista huonokuntoiset uloimmat lehdet ja kanta. Irrota ruusukaalien lehdet, halkaise loppusydän, huuhtele, valuta ja kumoa kulhoon.
- Pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan pinjansiemenet.
- Levitä seos leivinpaperin päälle pellille.
- Paahda ruusukaalinlehtiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Kumoa terriini tarjoiluvadille ja koristele terriini eri mädeillä ja ruohosipulilla.
- Tarjoile tilli-sitruunakastikkeen ja ruusukaalien kanssa.