Helppous yllättää
Juhlava lohiterriini

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,5 kg kg lohta lohi
(Isokari lohifileetä)
200 g g savulohta savulohi
(kylmäsavu)
0,75 dl dl perunajauhoja perunajauho
0,5 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
2 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl valkopippuria valkopippuri
3 kananmunaa kananmuna
2 dl dl ranskankermaa ranskankerma
2 dl dl kermaa kerma
(kuohukermaa)

Koristelu

1 - 2 prk prk mätiä mäti
(Deluxe kirjolohen-, siian- tai muikunmätiä)
1 kourallista kourallinen ruohosipulia ruohosipuli

Tilli-sitruunakastike

200 g g ranskankermaa ranskankerma
200 g g smetanaa smetana
1 dl dl tilliä tilli
2 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
0,5 tl tl suolaa suola

Paahdetut ruusukaalit

50 g g pinjansiemeniä pinjansiemen
400 g g ruusukaalia ruusukaali
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl hunajaa hunaja
0,5 tl tl suolaa suola
0,75 tl tl mustapippuria mustapippuri

Juhlava lohiterriini

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(3)

Valmistus

  1. Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi. Ota vuoraukseen kauniimmat viipaleet. Vuoraa rutistetulla leivinpaperilla pitkänomainen uunivuoka (2 l). Asettele kalaviipaleista noin puolet vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Nosta loput kalapalat ja kylmäsavulohi monitoimikoneen kulhoon ja aja hienoksi. Lisää perunajauhot, mehu sekä mausteet ja aja tasaiseksi. Lisää mukaan munat yksitellen koneen käydessä ja lopuksi kermat.
  3. Kaada seos vuorattuun vuokaan. Käännä fileiden päät reunoilta pinnalle. Nosta leivinpaperien reunat pinnalle peitoksi.
  4. Nosta vuoka suurempaan korkealaitaiseen uunivuokaan. Kaada isompaan vuokaan kiehuvaa vettä ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisessa uunissa tunti.
  5. Anna terriinin jäähtyä ennen kumoamista.
  6. Yhdistä kaikki tilli-sitruunakastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  7. Poista ruusukaaleista huonokuntoiset uloimmat lehdet ja kanta. Irrota ruusukaalien lehdet, halkaise loppusydän, huuhtele, valuta ja kumoa kulhoon.
  8. Pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan pinjansiemenet.
  9. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille.
  10. Paahda ruusukaalinlehtiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  11. Kumoa terriini tarjoiluvadille ja koristele terriini eri mädeillä ja ruohosipulilla.
  12. Tarjoile tilli-sitruunakastikkeen ja ruusukaalien kanssa.