Helppous yllättää
Lohitortillat perunasalaatilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pkt pkt tortilloja tortilla
(tavallisia tai pinaattitortilloja)
1 kg kg perunaa peruna
200 g g ranskankermaa ranskankerma
200 g g kermaviiliä kermaviili
200 g g raejuustoa raejuusto
4 tl tl sinappia sinappi
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 sitruunaa sitruuna
0,5 ruukkua ruukku tilliä tilli
250 g g loimulohta loimulohi
(Isokari loimulohi)
0,5 kurkkua kurkku

Sipuleiden marinoimiseen

1 nippua nippu punasipulia punasipuli
(varrellisia (säästä varret perunasalaattiin))
5 rkl rkl vettä vesi
4 rkl rkl sokeria sokeri
3 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka

Lohitortillat perunasalaatilla

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(3)

Valmistus

  1. Leikkaa punasipuleiden sipuliosat ohuiksi renkaiksi. Sekoita vesi, sokeri ja punaviinietikka sipuleiden joukkoon ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Voit myös valmistaa nämä jo pari päivää etukäteen.
  2. Kuori halutessasi perunat ensin. Keitä perunat napakan kypsiksi suolatussa vedessä.
  3. Sekoita sillä välin yhteen ranskankerma, kermaviili, raejuusto, sinappi, suola ja mustapippuri. Raasta mukaan sitruunan kuori ja purista mehu.
  4. Hienonna tilli ja punasipuleiden varret. Sekoita nekin kermaviiliseoksen joukkoon.
  5. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pilko keitetyt perunat ja sekoita ne kermaviiliseokseen.
  6. Leikkaa kurkku siivuiksi.
  7. Kokoa tortilloihin perunasalaattia, loimulohta, pikkelöityjä sipuleita ja kurkkusiivuja.