
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pkt pkt | tortilloja tortilla | ||
1 kg kg | perunaa peruna | ||
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | ||
200 g g | kermaviiliä kermaviili | ||
200 g g | raejuustoa raejuusto | ||
4 tl tl | sinappia sinappi | ||
(tai muuta sinappia) | |||
1 tl tl | suolaa suola | ||
mustapippuria mustapippuri | |||
1 | sitruunaa sitruuna | ||
0,5 nippua nippu | tilliä tilli | ||
1 nippua nippu | punasipulia punasipuli | ||
250 g g | loimulohta loimulohi | ||
0,5 | kurkkua kurkku | ||
4 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
3 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka |
Sipuleiden marinoimiseen
5 rkl rkl | vettä vesi |
Lohitortillat perunasalaatilla
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Täytä tortillat suomalaisittain loimulohella ja perunasalaatilla! Marinoitu punasipuli raikastaa ja tuo särmää täytteeseen. Halutessasi voit lisätä myös kurkkusiivut marinointiliemeen.
1. LEIKKAA punasipuleiden sipuliosat ohuiksi renkaiksi. Sekoita vesi, sokeri ja punaviinietikka sipuleiden joukkoon ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Voit myös valmistaa nämä jo pari päivää etukäteen.
2. KUORI halutessasi perunat ensin. Keitä perunat napakan kypsiksi suolatussa vedessä.
3. SEKOITA sillä välin yhteen ranskankerma, kermaviili, raejuusto, sinappi, suola ja mustapippuri. Raasta mukaan sitruunan kuori ja purista mehu.
4. HIENONNA tilli ja punasipuleiden varret. Sekoita nekin kermaviiliseoksen joukkoon.
5. KUN perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pilko keitetyt perunat ja sekoita ne kermaviiliseokseen.
6. LEIKKAA kurkku siivuiksi.
7. KOKOA tortilloihin perunasalaattia, loimulohta, pikkelöityjä sipuleita ja kurkkusiivuja.