Helppous yllättää
Grillauksen Suomen mestarin 2018 menu

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lohi pähkinävoilla

250 g g voita voi
600 g g lohta lohi
100 g g maapähkinöitä maapähkinät
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja
1 sitruunaa sitruuna

Lisäkeperunat

600 g g uutta perunaa uusi peruna
0,75 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 nippua nippu kevätsipulia kevätsipuli
1 nokaretta nokare voita voi

Jälkiruoka

4 nektariinia nektariini
0,5 dl dl fariinisokeria fariinisokeri
200 g g ranskankermaa ranskankerma
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
0,75 dl dl tomusokeria tomusokeri
0,5 sitruunaa sitruuna

Grillauksen Suomen mestarin 2018 menu

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(5)

Valmistus

Helsinkiläinen Sofia Åhman, 20, voitti grillauksen virallisen Suomen mestaruuden ja 10000 euron pääpotin Helsingissä käydyssä finaalissa 1. heinäkuuta 2018. Finaalin kilpailijat oli valittu Grillimaisteri-kiertueella seitsemässä osakilpailussa halki maan.

Pääruoka: Grillattua lohta ja pähkinävoita

  1. Laita voi kattilaan ja säädä levy täysille. Anna voin kiehua niin kauan, kunnes se on vaaleanruskeaa ja pähkinäisen tuoksuista.
  2. Rouhi pähkinät ja siirrä voin joukkoon. Lisää ripaus suolaa, sitruunan mehua ja hienonnettu persija.
  3. Grillaa lohi melkein kypsäksi ja anna vetäytyä hetki (on tärkeää, ettet ylikypsennä lohta). Tarjoile lohi pähkinävoin kanssa.

Lisuke: Varhaisperuna-kevätsipulinyytti

  1. Pilko perunat puoliksi, tai jos ne ovat isoja niin 4 osaan.
  2. Leikkaa foliosta iso pala ja laita perunat suolaa, ja öljyä folion päälle.
  3. Käännä foliopalan reunat kiinni nyytiksi ja laita folionyytti grilliin kypsymään. Kypsennä, kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Viimeistele nokareella voita ja silputulla, tuoreella kevätsipulilla.

Jälkiruoka: Grillattua nektariinia ja vanilja-creme fraîchea

  1. Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista kivet. Laita nektariinin puolikkaat sisäpuoli alaspäin grilliin. Grillaa hetki, käännä nekrariinit ja ripottele fariinisokeri päälle. Grillaa vielä, kunnes sokeri on karamellisoitunut ja nektariinissa on kauniit grillin raidat.
  2. Kaada creme fraîche kulhoon. Mausta vaniljasokerilla, tomusokerilla ja sitruunamehulla. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se alkaa paksuuntua. Tarjoile nektariinien kanssa.